Hopp til hovedinnhold

– 50 Cent synes buksene mine var for trange

$EXY & HAN VET DET (FOOL’S GOLD)

Ved første titt kan Detroit-rapperen Danny Brown se ut som en luguber skrotnisse som har putta litt for mye crack i pipa. Men, ved første lytt får brått nevnte pipe en hakket mer trendy lyd: Den skrale 31-åringen er nemlig sertifisert hot shit, og etter å ha boblet i hip-hop-undergrunnen i et snaut tiår, får far i disse dager mer hipsterkjærlighet enn fixed gear-sykler og skandinavisk kokekaffe. Med ubeskjedne Jeremy Scott-sko på beina og platekontrakt med Kanyes eks-DJ A-Traks Fool’s Gold-selskap i skinny jeans-lomma, spås denne halvt filippinske/halvt amerikanske rapperen en storveis karriere i tiden som kommer.

Se også: XXL har trua på at Danny Brown blåser opp i år

Magasinet Spin kåret fjorårets gratisalbum XXX (← last ned-link!) til årets beste rapskive, og strenge/kresne Pitchfork mente settet var blant fjorårets 20 aller råeste plater. Med andre ord, den bloggete hipstersfæren har lagt sin elsk på luringen, men det kunne fort ha gått en helt annen vei. Far forteller til MTV:

– Etter at jeg ble kompis med (G-Unit-rapperen) Tony Yayo, lå det i kortene at jeg skulle signere platekontrakt med 50 Cent og G-Unit Records. Alt var klart, 50 digga greiene, han følte musikken min. Problemet var bare at han ikke digga måten jeg kledde meg på. Han mente buksene mine var for trange. Og jeg skjønner hvor han kommer fra. Men han må også skjønne hvor jeg kommer fra: Detroit. 

Ekte prat. Angrer 50 nå, mon tro? Noen gullkalv à la G-Units Olivia og Young Buck har dog Danny tilgode å vise at han er, men det er lite tvil om at ♫ som fenger brått blir penger. Kjør deg opp med en utypisk dose rap via fars ferske singel + Bijoux Altamirano-regisserte «WitIt»-video her:

Danny Browns kommende album dropper via Fool’s Gold til neste år, og har angivelig fått den freidige tittelen ODB. 
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer