Hopp til hovedinnhold
Guess who's back? Ikke Katniss (Lionsgate Films)

5 ting vi vet om nye The Hunger Games

Sulten på mer?

Dystopiske bøker med unge voksne som målgruppe har fått herje i noen tiår. For eksempel kan Maze Runner (2009), Divergent (2011) og The 5th Wave (2013) nevnes.

The Hunger Games er dog den desidert mest suksessfulle franchisen i sjangeren.

I 2014 hadde trilogien bestående av The Hunger Games (2008), Catching Fire (2009) og Mockingjay (2010) solgt over 65 millioner kopier i USA alene. 

På verdensbasis er salgstallet trolig oppe i flere hundre millioner.

De tre romanene ble til fire filmer (den siste ble delt opp i to), sluppet på rekke og rad i 2012, 2013, 2014 og 2015.

Kjør deg opp via Wikipedia-synopsis hvis du mot formodning ikke fikk lest de intense bøkene eller sett filmene: 

«Som straff for et tidligere opprør, tvinges hvert av de tolv distriktene i nasjonen Panem til å velge to av innbyggerne sine – en gutt og en jente mellom 12 og 18 år – som skal kjempe til døden i årlige Hunger Games. Kun én overlever.»

Bittelitt gåsehud. Selv elleve år senere.

En av stakkarene som motvillig må delta i verdens verste TV-program etter Ex on the Beach, er Katniss Everdeen spilt av Jennifer Lawrence.

Se ikonisk scene under.

Semi-artig innskytelse: Ideen til The Hunger Games oppsto da det gikk litt i ball for forfatter Suzanne Collins, mens hun en sen kveld zappet mellom nyhetsinnslag om Irak-krigen og en realityserie.

Tidligere i år bekreftet Collins at en ny bok fra det populære universet er på vei. Samtidig serverte hun en intetsigende beskrivelse av hva den handler om.

– Jeg ønsker å utforske naturens tilstand, hvem vi er og hva vi oppfatter som nødvendig for å overleve.

🙂

Lunkent innsalg eller ei – ivrige fans og bloggen 730.no er tent!

Her er fem, fjonge fakta om den kommende boken:

1) Den har fått navnet The Ballad of Songbirds and Snakes. (First Price-versjonen av George R. R. Martins A Song of Ice and Fire. Neida.)

2) Boken er en forløper. Handlingen foregår 64 år før hendelsene vi kjenner til fra de tidligere bøkene, og ti år etter en brutal krig – også kjent som The Long Night The Dark Days.

3) Dét betyr ingen Katniss eller Peeta Mellark i monitor, men helt nye hovedpersoner.

4) Boken blir tilgjengelig i USA, England, Irland, Canada, New Zealand og Australia i mai 2020. Foreløpig er det ikke kjent når oversettelsen slippes på det norske markedet, men vi tipper samtidig eller kort tid etter.

5) Ikke overraskende er det allerede snakk om å filmatisere The Ballad of Songbirds and Snakes. Collins skal ha vært i tett kommunikasjon med Lionsgate Films, som også produserte The Hunger Games-triologien, mens hun skrev The Ballad of Songbirds and Snakes. Hei, hvor det går.

Det gjenstår å se om en femte pakkedeal – bok og film – blir suksess. Vi har troen.

Ønskereprise: Se absurd munnavlesning av en rekke dramatiske scener fra The Hunger Games: Cathing Fire under.

Se også: Stephen Kings filmer rangert fra dårligst til best

Les mer