Hopp til hovedinnhold
Margaret Qualley aka Pussycat med Brad Pitt aka Cliff Booth (SF Norge/Sony Pictures)

Once Upon a Time In Hollywood: 5 stjerneskudd som stjeler showet

Once Upon a Time In Hollywood bør åpne dører fra fra birolle til hovedroller.

Quentin Tarantino-dramaet Once Upon a Time In Hollywood, som populært omtales som et kjærlighetsbrev til 60-tallets Hollywood, har blitt en smash.

Regissørens første prosjekt uten hjelp fra #metoo-monsteret Harvey Weinstein fikk syv minutters stående applaus under verdenspremieren i Cannes i mai.

Anmeldelsene som fulgte, gjenspeiler responsen. 730.no ruller solid terningkast: Nostalgisk Quentin Tarantino gir fansen det de vil ha

Filmen omhandler i korte trekk livet til Rick Dalton, en semi-avdanket skuespiller portrettert av Leonardo DiCaprio (meta?). Vi blir også kjent med stuntmannen Cliff Booth – aka Brad Pitt – som i tillegg fungerer som privatsjåfør og BFF.

Samtidig følger vi Margot Robbie som Sharon Tate; en ung og lovende filmstjerne.

Once Upon a Time In Hollywood blander fakta med fiksjon. Rick og Cliff er et produkt av sistnevnte, mens Sharon Tate var en ekte skuespillerinne med lysende fremtid i bransjen. Hun ble brutalt drept av Charles Mansons følgere da hun var 26 år gammel og høygravid. Sektlederens «familie» får også en del skjermtid.

Gjeng-gjeng på filmpremiere i Berlin (Twitter)

Hovedattraksjonen i filmen, sammen med Tarantino-regien, er altså tre sertifiserte superstjerner – men jaggu er den verdt en titt for å få med seg birolle-prestasjonene også.

Vi har samlet et knippe mennesker som gjør hella rå figur i Once Upon a Time In Hollywood og/eller som vi spår en ypperlig karriere.

Sydney Sweeney

21-åringen spiller Snake, et av medlemmene i Manson-familien, og gjør inntrykk på tross av at hun kun får et par minutter av en nærmere tre timer lang film.

Sydney startet karrieren med å gjeste 90210, Grey’s Anatomy og Pretty Little Liars. Deretter fikk hun større roller i Netflix’ Everything Sucks, den veldig undervurderte HBO-serien Sharp Objects og ikke minst den dystre seriesuksessen The Handmaid’s Tale.

I sommer har hun imponert som Cassie Howard – ei søt jente som sliter med rykter om sin seksuelle CV – i euforisk gode Euphoria.

Festlig fakta: Sydney er trent MMA-fighter som har deltatt i turneringer. Vi stemmer for ny Million Dollar Baby.

Et ansikt du kommer til å se mye av fremover (Getty)

Austin Butler

I likhet med blant annet Dianne «Snake» Lake, Lynette «Squeaky» Fromme og Catherine Louise «Gypsy» Share – portrettert av henholdsvis Sydney Sweeney, Dakota Fanning og Lena Dunham i Once Upon a Time in Hollywood – var Tex Watson et reelt medlem av Mansons sekt. Tex spilles av 28 år gamle Austin Butler.

Austin ble oppdaget som 13-åring, og fikk raskt roller i diverse Disney- og Nickelodeon-serier. Senere var han blant annet å se i The Bling Ring (basert på den ekte historien om en gruppe tenåringer som ranet ymse Hollywood-kjendisers lune reder) og i Sex og Singelliv-forløperen The Carrie Diaries.

I 2016 kapret han hovedrollen i MTV-serien The Shannara Chronicles – som kan strømmes på HBO Nordic – hvor han fikk bryne seg på fantasysjangeren. Titt på våre topp 5 grunner til å titte på serien.

I år har Austin medvirket i tidenes mest stjernespekkede (?) zombiefilm, The Dead Don’t Die, samt sluppet nyheten om at han skal være Baz Luhrmanns Elvis Presley i en kommende film. Innspillingen starter i Australia i begynnelsen av 2020.

Festlig fakta: Austin har vært kjæreste med High School Musical-ikonet Vanessa Hudgens i åtte år.

Austin Butler som grusomme Tex Watson (Twitter)

Margaret Qualley

Også Margaret Qualleys karakter, Pussycat, er sannsynligvis basert på et reelt sektmedlem; Kathryn «Kitty» Lutesinger.

Margaret stjeler alle scenene hun er med i – en ekstra beundringsverdig prestasjon med tanke på at samtlige deles med Brad Pitt. Vi snakker tre år versus 32 års fartstid i bransjen.

Som datteren til Andie MacDowell (Four Weddings and a Funeral, Groundhog Day) har hun dog skuespillertalent i blodet.

Fremover får vi se 24-åringen i TV-serien Fosse/Verdon, samt i hovedrollen i filmene Strange But True, My Salinger Year og The Chain. Ganske sjef?

Festlig fakta: Margaret skulle opprinnelig satse på en karriere innen dans og er dreven i ballett. For å si det sånn. Hun fikk vise både skuespill- og danseskills i en vill arfymereklame for Kenzo i 2016. Se her:

De siste par dagene har Margaret også fått oppmerksomhet fordi hun angivelig dater Pete Davidson.

Victoria Pedretti

Enda et Manson-monster. Forholdsvis ukjente Victoria Pedretti spiller Lulu i Once Upon a Time in Hollywood, men gjør lite ut av seg i filmen.

Heldigvis venter langt større roller (i alle fall målt i skjermtid); 24-åringen fra Philadelphia har blant annet kapret den kvinnelige hovedrollen, Love Quinn, i andre sesong av Netflix’ You. Håper det går bedre med henne enn med Beck.

I tillegg venter oppfølgeren til den skrekkelig gode – i skrivende stund 8.7 på IMDb – serien The Haunting of Hill House, som har fått tittelen The Haunting of Bly Manor.

Festlig fakta: I 2019 var Victoria nominert til prisen for «Best Scared-As-Shit Performance» under MTV Movie Awards for medvirkningen i The Haunting of Hill House. Sandra Bullock og Bird Box vant, men artig lell.

Victoria Pedretti fanger interessen til Joe Goldberg i neste sesong av You. Stakkars? (Instagram)

Julia Butters

I Once Upon a Time In Hollywood spilles barnestjernen Trudi Fraser av barnestjernen Julia Butters – og herreguri, så rå! Så rå at Leonardo DiCaprio sammenligner henne med en ung Meryl Streep.

Julia, som nå er 10 år gammel, startet karrieren allerede som 2-åring i diverse reklamer. Hennes første gig med dialog var en episode av Criminal Minds da hun var fire år.

Det Los Angeles-fødte stjerneskuddet har siden 2016 spilt i TV-serien American Housewife, og det var visstnok sånn Quentin Tarantino oppdaget henne.

– Han liker å ha TV-en på i bakgrunnen mens han skriver manus. American Housewife startet og han så en av scenene mine, og da bestemte han seg for å gi meg en audition, fortalte Julia til Vanity Fair i juli.

Festlig fakta: Tarantino måtte kutte flere scener for å møte målet om en spilletid på tre timer. Deriblant det som omtales som et «nøkkel-øyeblikk» med Julia i fokus. Produsent David Heyman avslørte ovenfor IndieWire at 10-åringens kuttede scene hadde Oscar-potensiale, men at den til slutt ble ansett som for ubetydelig for filmens handling.

Trist af, men kanskje vi får se den i Netflix’ lengre versjon av Once Upon a Time In Hollywood?

Julia Butters er den kuleste i Once Upon a Time In Hollywood (SF Studios)

Se også: Spider-Man kommenterer det absurde bruddet med Marvel

Les mer