Hopp til hovedinnhold
Det eneste problemet med Parterapi er at episodene er for korte (NRK)

5 karakterer vi vil se i neste sesong av Parterapi

Siden 2017 har Kevin Vågenes velsignet oss med karakterer vi kjenner igjen fra kjendisverdenen og egne liv i NRK-serien Parterapi. Og vi lo!

Nå er serien inne i sin tredje sesong, og vi får se igjen gamle favoritter og bli kjent med nye karakterer. Vi håper det aldri tar slutt.

Derfor får du her, fritt fra fantasien, en håndfull karakterer vi vil se i neste sesong av Parterapi.

1) Hun i selvhjelpsbobla

La oss kalle henne Merete.

Merete sier hun jobber med å være den beste utgaven av seg selv, hver dag, men er egentlig en vandrende kruttønne blottet for selvinnsikt. Hun finner all inspirasjon til sitt sindige seg på Instagram  – og re-poster sitater som knapt gir mening. Men hun klarer ikke å sette teori i praksis. For å unnskylde dårlig oppførsel kontrer hun all kritikk med noe hun har lest i feeden til Khloé Kardashian.

Merete står opp i zen-modus, og poster denne på IG-story.

Men blir et hespetre før lunsjtider når ting ikke går hennes vei.

Unnskylder seg med at hun kun er menneskelig, tross alt, og backer det opp med noe insta-vennlig.

Ifølge denne gulljenta kan, og bør, alle feil tolkes som lærdom.

 

2) En intellektuell softboy

Holder seg for god for all popkultur, listemusikk og lettbeint underholdning. La oss kalle ham Frans. Frans holder alt som er kommersielt på en armlengdes avstand. Filmer, musikk, mat, kunst og kultur: det kan ikke bli for smalt eller sært nok. Fnyser av alle som ikke vet noe om arkitektur og av de som ikke tar referansene til fransk indiefilm. Omtaler seg selv som en «gammel sjel i en ung kropp».

Frans syns alle rundt oppfører seg som apekatter på fest. Softboyen vil bare drikke øl fra mikrobryggeri og snakke politikk i mindre selskap rundt kjøkkenbordet han fant på loppis. Kvelden rundes av med høytlesning fra slitne pocketbøker. Damene dåner, men selv er han emosjonelt utilgjengelig. Advarer alle han møter om at han er «giftig», og at de ikke må få følelser for ham.

Frans ville aldri satt sine føtter innenfor døren på Starbucks, til tross for at han faktisk liker mocca med pisket krem på toppen. Det ville ødelagt imaget.

For det hele er bare et spill for galleriet. Softboyen smaker knapt forskjell på rød- og hvitvin.

 

3) En politisk brumlebass

Miljøaktivisme er bare tull og tøys, denne karen svarer til alle klimarapporter med at «det har vært kaldt før, og vi er her fortsatt».

Brumlebassen spiser rødt kjøtt til alle måltider i protest mot det han omtaler som «kaninfôrbevegelsen» og oppfordrer alle til å gjøre det samme. Mener at klimadebatten er «hysterisk og overdrevet». Til partifellers store forargelse burde han gått av med pensjon for lenge siden, men han blir værende for å passe på at politikken ikke utvikler seg i helt feil retning.

Denne gladgutten minnes 70-tallet som landets storhetstid. Det er helt utenkelig at noen som knapt har fylt 20 år vet noe som helst om de verdiene landet er tuftet på. Har våte drømmer om oljeutvinning i Vesterålen og Senja.

Men miljøaktivisme er ikke det eneste som får det til å gå kaldt nedover ryggen på denne herremannen. Innvandring, integrering, humanitære oppdrag i det store utland: glem det, du får ikke skattepengene til denna karen. Afrika og Midtøsten får klare seg selv. Statsbudsjettet bør øremerkes og dedikeres til prosjekter innenfor egne landegrenser, og kun det.

Han sier uttrykk som «norsk og norsk, fru Blom» altfor ofte.

Brumlebassen blir så sint at han begynner å gråte når navnet «Greta» kommer opp.

View this post on Instagram

💪🏼🇸🇪💛

A post shared by 730.no (@730no) on

 

4) Hun naive som ikke innser sannheten

Hun som får tilsendt bilder og filmer av en påseilet kjæreste med ei snelle på fanget, til tross for at han sa han bare skulle spille FIFA med gutta. La oss kalle henne Trine.

Alle bekymringsmeldinger fra fremmede møtes med totalnekt, og hun poster denne på story med teksten «folk er bare ute etter drama, ass».

Trine vet ikke at typen er kalt inn på teppet på jobb for å ha vært upassende mot flere kvinnelige kolleger på julebord.

Selv innrømmelser fra involverte som trodde på han da han sa han var singel tas ikke til etterretning. En sjelden gang stiller hun typen til veggs, men han er overbevisende.

«Baby, hør på meg, baby. Dette bildet er tatt for tre år siden, du må ikke tro på hva folk sier. Det var før vi møttes. Jeg ville aldri gjort dette mot deg». Det hele ender i et blogginnlegg eller bok. De står sammen mot haters og folk med vonde intensjoner.

 

5) Hun som ikke vil være til bry

Men det er nettopp det som gjør henne så brysom. Dialogen i dette forholdet ser oftest slik ut:

– Hvor vil du spise middag?
– Du kan bestemme 🙂

– Vil du ha Cola eller Fanta?
– Bare velg det du vil ha 🙂

Kjæresten er lei av å ta alle avgjørelser alene, store som små. I et hav av spisemuligheter, ferieavgjørelser og fargevalg til veggene på stua er det umulig å treffe blink. Det resulterer i passiv-aggressive stikk når hun ikke finner noe hun vil ha på menyen.

– Men jeg spurte jo hvor du ville spise.
–  Neida, jeg trenger ikke mat 🙂 Jeg tar bare et glass vann jeg 🙂 Ikke tenk på meg 🙂

 

Bonus:

6) Lil sksksksksksks

Lil sksksksksksks drømmer om å bli Norges største rapper, men sliter med å legge fra seg fortiden som Instagram-personlighet.

Selv med grønt hår, klovnesminke, ansiktstatoveringer og grillz er det vanskelig å skjule at hun innerst inne er en vaskekte VSCO-jente (med 500 000 fans på TikTok).

For seks måneder siden så hun nemlig slik ut:

Kjæresten Unge Død [før het han Rune] støtter henne, men synes det er vanskelig å hele tiden måtte matche. Hennes seneste krav er at han også må tatovere seg i fjeset, hvis ikke nekter hun å poste ham på Instagram.

Lil sksksksksksks sparer nå opp penger for å dra til Los Angeles. Det store gjennombruddet håper hun blir som gjest hos Dr. Phil – eller i verste fall Senkveld.

Ønskereprise: Sophie Turner gjør narr av influencere i Instagram-video

Nyeste saker fra 730.no

Les mer