Hopp til hovedinnhold
CHANSELOR KOSER SEG GLUGG (NPR MUSIC)

5 høydepunkter fra verdens koseligste og mest intime konsertarena

CHANSELOR KOSER SEG GLUGG (NPR MUSIC)Hvem har irritert seg over skravlebøtter i publikum på konsert, som overdøver artisten du kom for å se?

🙋🏼‍♀️

Det var utgangspunktet og begynnelsen for Tiny Desk Concert, som produseres av NPR Music og hostes av All Songs Considered-vert og musikkbauta Bob Boilen. Frustrerte over manglende folkeskikk i publikum, ble det spøkt med at konserten heller burde holdes ved kontorpulten til Boilen. Spøk ble til alvor, og siden 2008 har store stjerner og mindre stjerneskudd holdt intimkonserter på den bittelille konsertarenaen.

Om du ikke allerede har trålet gjennom alle episoder av Tiny Desk Concert – så skal vi nå velsigne feeden din med melankolsk og strippet stemning. Så her har du, via en kontorpult i Washington D.C., et knippe suverene konsertopplevelser rett inn i stua/senga/der du befinner deg.

Mac Miller

Dette var den aller første, og ble blant få liveopptredener fra Millers siste album Swimming før han døde av overdose i september </3 

Malcolm åpner med «Small Worlds» og fortsetter med «What’s the Use?». Det er allerede trangt om plassen, men Miller gjør likevel plass for en strykekvartett for å runde av med en nydelig, neppå og knapt innøvd «2009».

Her reflekterer han over både opp- og nedturer han har hatt underveis. Sukk.

Anderson .Paak

Ikke nøl nå som du har muligheten til å se Brandon Paak Anderson alias Anderson .Paak live. Paaks karriere har ikke skutt fart – men heller blitt bygget sten for sten. Paak spiller i Oslo Spektrum 4. mars, og nedenfor ser du hvorfor du bør ta turen. Paaks hese stemme kommer til sin rett i en intim arena som Boilens kontorpult, så vel som på svære arenaer. Med ville musikalske evner kunne Paak utgjort et one-man-band alene, men han har med seg de trofaste følgesvennene The Nationals for å fremføre fire låter fra 2016-albumet Malibu.
Chance the Rapper

Chancelor (ja, Chancelor) Johnathan Bennett alias Chance the Rapper virker så sjukt grei og jovial?

Godsnuten spilte på Boilens arbeidsplass i 2017, og det blir gjort klart og tydelig at de faktisk befinner seg i et kontorlandskap når han blir avbrutt underveis av en melding fra postkontoret på høyttalerne.

Kvelden i forveien har han spilt for 23.000 tilskuere i Bristow, og den scenevante 25-åringen tar avbrytelsen med sjarm. Han runder av den sjukt fine minikonserten, bestående av to låter og høytlesning av et dikt, med «They Won’t Go When I Go» – som er skrevet av Stevie Wonder.

I 2016 utga Boilen boken Your Song Changed my Life, hvor han og kjente artister forteller om låter som har vært monumentale for dem og for deres karriere. I forbindelse med boklanseringen omtalte Entertainment Weekly Boilen som «en av de mest allsidige og fascinerende musikkjournalistene i verden». Dette er med andre ord en fyr som kan sakene sine. Derfor er det ekstra stas at også norske artister har gjestet den lille kontorpulten, og fått raus omtale.

AURORA 

I 2015 opptrådte Aurora Aksnes med sangene «Runaway», «Murder Song» og «Running With the Wolves». Aurora + gitarist opptar ikke all verdens med plass, men forsikrer seg likevel i forkant av «Murder Song» at hun kan synge for full hals – det er jo tross alt en arbeidsplass og ikke en svær scene.

Boilen beskriver den da 19 år gamle vestlendingen som så ny, at «det virker som hun oppdager og utforsker hver tone og bevegelse for første gang». Det hele er temmelig fortryllende. Sjekk ut trollmor i klippet nedenfor.

Highasakite

Også Highasakite har gjestet kontorlandskapet, hvor de gir publikum en nærmest mystisk og mørk følelse. Passende, når de jo spiller fra albumet Silent Treatment fra 2014 – et album med titler som minner om episoder i en krimserie. («Since Last Wednesday», «Leaving No Traces» og «Science & Blood Tests»).

Ingrid Helene & Co forvandler enhver traus konsertarena til en intim opplevelse – og dette er ingen unntak.

Videoen virker selv om den mangler thumbnail, se her: 

Om du likevel ikke er mett etter disse anbefalingene, kan du trygt fortsette med DVSN (som forvandler hele området til noe som ser ut som et innspillingssett for en pornofilm, før de spiller litt babymakingmusic), KhalidTyler, The Creator (ikke en terningkast 6-type konsertopplevelse, men han er skjønn af), og Alt-J. Sistnevnte i en utgave man ikke hører altfor ofte.

Se også: 10 sanger som tar knekken på julestemningen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer