Hopp til hovedinnhold

5 høydepunkter fra Nobelkonserten 2016


Alle bilder: Håvard Jørstad (@havardjorstad) for 730.no

Årets Nobelkonsert var en av de beste vi har sett hittil, og det er ikke bare fordi Marcus & Martinus spilte to ganger.

Trofors-tvillingene er de yngste som har blitt booket til showet noensinne, og tidligere på dagen gjestet de pressekonferansen sammen med blant andre Sting, Halsey og Highasakite. 

Her snakker de litt om fred og sånn: 


Som en bonus til alle de oppmøtte i Telenor Arena gjorde enestående Frøder og Marcus & Martinus en kort opptreden før selve TV-sendingen startet.

Førstnevnte tok bare én låt, mens 14-åringene spilte både «One More Second», «Heartbeat» og «Girls» fra det nye albumet Together

Her er våre 5 høydepunkter fra Nobel 2016: 

5) Stemmeskifte-knekken til Martinus 

Under balladen «Heartbeat» fra minikonserten før TV-sendingen fikk Martinus en real stemmeskifte-knekk på slutten av refrenget. Tenåringen var rask til å le det bort (og sa noe á la «Oi, litt stemmeskifte der ja!»), mens Marcus prøvde å nynne videre på vegne av begge. 

Vi har dessverre ikke funnet noe video av hendelsen, send oss gjerne en mail om du ser det noe sted. <3

4) Highasakite 

Vokalist Ingrid Helene Håvik så ut som en nordisk isdronning med sitt «nye» hår og verdens feteste jakke, men sang (som vanlig) som en gudinne.

Etter «Golden Ticket» tok gruppen en rekordvakker versjon av «Lover, Where Do You Live?», godt hjulpet av kveldens husband KORK. 


Se video: 


3) Juanes

Endelig litt liv!

Nordmenn er ofte verdens dølleste publikum, og Nobel var intet unntak. Heldigvis hadde en god andel colombianere tatt turen, og da landshelten Juanes spilte ble det dans langs midtgangene og på stoler. 

Se video: 

2) Marcus & Martinus

Ja, vi må bare nevne dem én gang til. Under TV-sendingen tok tvillingene våre to favorittlåter fra Together, og de så ikke engang nervøse ut. (M&M har tidligere fortalt at de bare blir nervøs før God Morgen Norge.) Dette til tross for at det var flere hundre millioner seere. 

Mellom låtene gratulerte de den colombianske presidenten og prisvinneren Juan Manuel Santos, og klinket til med en setning på spansk. <$ (Se det 1 time og 7 minutter inn i livestreamen her.)

Gullguttene danset og sang helt nydelig, og de to låtene ble ekstra vakre med KORK i bakgrunnen. Hvis Marcus & Martinus ikke fikk noen millioner nye fans av dette skjønner vi ingenting. 

Her er video av «Without You» og «Bae»: 
1) Modige Halsey 

22 år gamle Halsey er en artist som ikke er redd for å si ifra. Den samfunnsengasjerte sangeren benyttet derfor pausen mellom «Castle» og «Colors» til å rette søkelyset mot mangelen på kvinnelige Nobel-profiler.  

Foran årets fredsprisvinner, Norges statsminister, kongefamilie og hundrevis av millioner seere fortalte hun at skriften på jakkeryggen («20:1») representerer antallet mannlige vs. kvinnelige Nobelpris-vinnere.

Halsey sier også at det i år ikke var én kvinnelig prismottaker i noen av kategoriene, og at hun vil donere penger til utdanning for å forhåpentligvis endre dette i fremtiden. 

Her er en livestream av hele showet, talen kommer 38:00 inn i TV-sendingen: 


Her er resten av 730s Nobel-bilder tatt av fotograf Håvard Jørstad:


Marcus & Martinus rocker kritthvite Huaraches på scenen

Danserne var som vanlig rå 

Svenske Icona Pop sang selvsagt «I Love It» + «All Night» og nye «Brightside»

Ikke nevnt, men aldri glemt: Conan O’Brien var funny + fikk showet til å gå fortere enn det pleier 

Hvor mange popstjerner tør å ta slike sjanser i 2016? Vi heier på Halsey 

Norsk stjerne: Ingrid fra Highasakite 

Back in black

Legenden Sting var en god avslutning på en rå kveld <3 


Se også: Slik blir du Marcus & Martinus’ bae

Nyeste saker fra 730.no

Les mer