Hopp til hovedinnhold
FOR NOEN ER KANSKJE GODGUTTEN WIL (AUSTIN BUTLER) ALENE GRUNN NOK TIL Å SE SERIEN? (HBO NORDIC / SPIKE)

5 grunner til å se The Shannara Chronicles

FOR NOEN ER KANSKJE GODGUTTEN WIL (AUSTIN BUTLER) ALENE GRUNN NOK TIL Å SE SERIEN? (HBO NORDIC / SPIKE)

Dersom du bruker fantasyserier og filmer som en måte å slippe unna arbeidshverdagen og skolearbeidet, så er det kanskje godt å vite at du ikke er alene. 
Selv Erna Solberg tyr til alver, magi og demoner når hun blir lei den litt for realistiske hveradagen. Og dersom Erna kan, så kan du også.
Det finnes mye å velge mellom på det magiske markedet, men et av årets store høydepunkter er klart den nye sesongen av The Shannara Chronicles, som startet i forrige uke via HBO Nordic
Her er fem grunner til at du også burde sjekke ut The Shannara Chronicles
#1: Serien er lett å komme inn i


DET KREVER IKKE SÅ MYE SJANGERKUNNSKAP FOR Å SKJØNNE HVA EN DRUIDE ER, OG DET SETTER VI UTENFORSTÅENDE PRIS PÅ (HBO NORDIC / SPIKE)

Det som kanskje er aller best med hele Shannara er at serien er utrolig lett fordøyelig – på den gode måten. 
Det er ikke snakk om 20 forskjellige klaner med ulike historier og agendaer, og man trenger ikke å investere i en Fantasy For Dummies-bok for å skjønne hva som skjer. 
Man blir guidet steg for steg inn i historien, og det man trenger ikke være fantasyguru og kunne alle sjangertrekk for å følge plottet. 
A+ for alle bingewatchere. 
#2: Hardcore kvinnelige karakterer

Én ting er at The Shannara Chronicles har en jevn blanding av menn og kvinner blant hovedkarakterene, men det som gjør det hele enda bedre er at damene er råtøffe (se: Eretria).
De banker opp troll, slakter demoner og generelt bare klarer seg selv uten problemer. 
Vi har vel alle sett serier og filmer innen fantasy som gjerne bare har én kvinne som står i hjørnet og ser pen ut for kameraet, og heldigvis er ikke Shannara en av dem.  
#3: Skuespillerne er latterlig vakre 

Karakterene er som sagt råtøffe, men det betyr ikke at vi ikke kan sette pris på at de også ser ut som levende Instagram-modeller hele gjengen.
Bare fordi karakterer skal bo i en skog betyr ikke at de trenger å se ut som om de bor i en skog, ikke sant? 

Kjekkasen Wil Ohmsford, spilt av The Carrie Diaries’ Austin Butler, er eksemplarisk. Og ser nesten ut som en Henrik Holm-lookalike etter at han klippet håret?

Saken fortsetter under


SKILT VED FØDSLEN? (NRK, HBO NORDIC / SPIKE)


#4: Det skjer ALLTID noe

Et av de vanligste problemene innen fantasy er at det tar lang tid å sette opp plottet, og at det kjennes som evigheter mellom de gangene når det faktisk skjer noe. 
Slik opererer definitivt ikke The Shannara Chronicles, for Wil, Eretria og resten av gjengen har tilsynelatende aldri fri fra eventyret. 

Sesongene er på knappe 10 episoder hver, og manusforfatterne har jobbet hardt med å sørge for at hver time av serien er fullstappet med drama og action. 
Det er lettere å bare holde seg enn å lete etter passende tidspunkt for toalettpauser, med andre ord.  
#5: LHBT-representasjon ❤️

Da den nye sesongen hadde premiere forrige uke introduserte den en rekke nye karakterer, deriblant Lyria (Vanessa Morgan), Eretrias nye livvakt og kjæreste.
Hun er selvsagt like badass som Eretria, og vi tenker at hun trenger dette etter at forholdet til Wil gikk skeis i forrige sesong.  
Dette er absolutt ikke første gang en skeiv karakter har dukket opp i en fantasyserie, men vi er alltid her for god representasjon av LHBT+ på film og TV. 

Nye episoder av The Shannara Chronicles kommer ut hver uke på HBO Nordic.
 
Bonus:
 
#6: Serien byr også på et ganske himmelsk soundtrack, noe som vises allerede i tittellåten

Sjekk ut eventyrlig trailer her: 
 

Les mer