Hopp til hovedinnhold
NÅ KOSER VI OSS (NRK)

5 grunner til å se den norske TV-serien Side om side

NÅ KOSER VI OSS (NRK)

Film & TV-spaltist Maria Ludvigsen ser flere norske serier enn de aller fleste, og hvis hun elsker noe, så elsker hun det.
Har du ikke ennå sett Side om side?
Se hennes 5 gode grunner til å se komiserien under. 

1: Marie Blokhus er så jævlig flink og fin

Marie Blokhus er kanskje Norges fineste skuespiller. Hun er i hvert fall en av de beste vi har. Til alle som ikke har sett henne på skjermen ennå; dere har gått glipp av noe. Det at hun kan spille i dype og sterke filmer som Jag Etter Vind, og i tillegg være heidundranes morsom i en humorserie som Side om side er et ekte kvalitetstegn. Jeg elsker Marie Blokhus, hun er ene og alene god nok grunn til å se serien.

Fortsetter under


2: Tore Sagen og Pernille Sørensen IN LOVE

Hvem er det som ikke har lyst til å se Tore Sagen og Pernille Sørensen når de leker familie? De har to barn, hus og gøyale konflikter. De er morsomme hver for seg, men sammen er de dynamitt.

3. «Ekstrem» lol-orama hverdagshumor

Både du og jeg trenger serier som gjør at vi kan rømme fra vår egen hverdag. Aller morsomst er det når vi blir servert hverdagshumor vi kan kjenne oss igjen i. I Side om side får man nettopp det, men hverdagshumoren er ekstrem. Alt er satt på spissen, og humoren er vond og digg på samme tid. I løpet av de noen og tjue minuttene er det sjeldent magemusklene får ligge i ro.

Fortsetter under


4. Celine Kopperud (Charlotte Frogner) og hennes VOFF VOFF


Charlotte Frogner har rollen som Celine Kopperud. En irriterende skikkelse man har mest lyst til å spytte av skjermen. Likevel er det ingen hemmelighet at vi ville savnet henne om hun plutselig forsvant. Karakteren sitt forhold til bikkja si er til tider hysterisk festlig. Som når hun sier til Jonas (Vidar Magnussen) at han ikke må si «bæsj» foran hunden, for da får ikke hunden gjort fra seg. Selv bruker Cecilie Kopperud ordet «bommelomme». Det er også ganske festlig at hun passer på at bikkja alltid bæres, fordi han så lett pådrar seg blærekatarr.


5. Sesong 2 gruser sesong 1

Det er ikke ofte man opplever at en oppfølger, eller en ny sesong topper det som har vært. Som oftest prøver TV-serier bare hardere og hardere for hver sesong, og det ender fort opp i katastrofe. Side om side har hittil i sesong 2 klart seg veldig bra; det er enda morsommere uten at det blir for mye.

Se alle episodene av Side om side her


Se også:
Tre gode grunner til å se Meglerne på TV2 (Og én grunn til å la være) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer