Hopp til hovedinnhold
SKAKKE STÅ PÅ INTIMITETEN (HBO NORDIC)

5 gode grunner til å se HBO-superserien «Casual»

SKAKKE STÅ PÅ INTIMITETEN (HBO NORDIC)

Argh, hvor skal en begynne – alt jeg vil prøve å si mellom linjene nedenfor er at alle må se på HBO Nordics Casual A$AP.

Okay… Å komme med noen gode argumenter er kanskje en kurant start. Derfor kommer det nå 5 grunner servert på en sånn trendy marmorfjøl:
1. Plottet, her relativt kort oppsummert:

Psykologen Valerie (Michaela Watkins,
The Back-up Plan, Transparent, Wanderlust) har akkurat skilt lag med sin husbond Drew (Zak Orth, Revolution, We Hot American Summer, Vicky Christina Barcelona) og har nå med sin datter Laura (Tara Lynne Barr, Aquarius, God Bless America, Dawn) fått losji hos broren Alex (Tommy Dewey, 17 Again, The Escort, The Mindy Project).

Se på
Casual A$AP (hehe, neida – joda).

Alex lever for tiden ungkarslivet og jobber med å perfeksjonere algoritmen til en online dating-tjeneste han var med å starte opp, noe som jo passer bra for Valerie som nå må lære seg spillereglene i singellivet.

Dette søskenforholdet er ikke som hos de fleste, da de vokste opp i et nokså åpent og hippiefisert hjem der foreldrene Charles (Fred Melamed ,
Lady Dynamite, New Girl, The Dictator) og Dawn (Frances Conroy, Six Feet Under, The Aviator, American Horror Story) kom (på alle mulige måter) og gikk som de selv ville. Valerie og Alex har med andre ord vokst opp til å bli bestevenner som deler – ALT – med hverandre, også deres avsky mot mor og far.

Fortsetter nedenfor.VARMENDE ORD FRA ‘A MOR (HBO NORDIC/TUMBLR)Laura er i tenårene og opplever det tenåringer kan finne på å oppleve. Selv om det er ekstra kjipt at foreldrene skilles fordi faren var utro og nå er sammen med en 22-åring. Hun er likevel ganske lik både mor og onkel når det gjelder åpenheten rundt erfaringer og tanker, noe som skaper mang en
ærlig hysterisk scene.

2. Tre historier blir til ett:

Siden vi i hovedsak følger Valerie, Alex og Laura får vi – i hovedsak – tre historier på samme tid. Alt har likevel på genialt vis en sammenheng og en kan ikke annet enn å applaudere serieskaper Zander Lehmann og regissør Jason Reitman (
Up in the Air, Juno, Thank You for Smoking) for deres makramé-sammenflettede mesterverk.
3. 
Casual oser av drama og humor:

… Ikke sånn drama der en tenker «gudskjelov for at min ungdomsskoletid er over», men masse viktig livsvisdom andre type lettsindige serier ikke orker å begi seg inn på. Sammen med ikke-opplagt humor finnes det ikke et eneste kjedelig øyeblikk og jeg burde vite det, som endte opp med å se begge sesongene omtrent uten pause. TV-serien som premierte på Hulu for omtrent nøyaktig et år siden presenterer den typen humor som kommer deg i forkjøpet PLUSS at den slår til og legger til poeng du selv tenkte hadde vært gøy å hatt med. Eh?

Fortsetter nedenfor.


NÅR DU TVINGER SØSTRA DI SIN ONE NIGHT STAND TIL Å BLI KOMPIS (HBO NORDIC)
4. Skuespillerliste på flik:

I tillegg til alle tidligere nevnte navn har HBO-serien også fått med seg sterke prestasjoner i blant andre Nyasha Hatendi (
Ghost Writer, Strike Back, The Comedian), Katie Aselton (The Gift, Cyrus, The League), Patrick Heusinger (Black Swan, Jack Reacher: Never Go Back, Gossip Girl), Eliza Coupe (Happy Endings, Anchorman 2: The Legend Continues, What’s Your Number), Kyle Bornheimer (She’s Out of My League, You Again, Bachelorette), Britt Robertson (Dan in Real Life, Tomorrowland – A World Beyond, The Longest Ride) og Vincent Kartheiser (Mad Men, Alpha Dog, In Time).

5. Mer i vente!

Begge sesongene med til sammen 23 episoder ligger hos HBO og i juni ble det kjent at 2017 bringer med seg en tredje sesong!

BONUS:


BARE HYGGELIG (HBO NORDIC)

Med andre ord, hvis vi skal være venner må du sette av resten av dagen til å se på
Casual, sånn at vi kan bli slike irriterende mennesker som ler av referanser mens alle andre skulle ønske de også kunne ha det like gøy som oss.

Fra 730 blir det dermed 4,95 av 5 klapp, noe RogerEbert skriver under på:

– De komiske situasjonene og kommentarene på hvor vanskelig det er å finne kjærligheten i æraen av Twitter og teksting føles levende med disse tre menneskene i senteret av dette bemerkelsesverdig velutformede stykket.

Sjekk ut traileren til Casual og kom deg til HBO om du ikke allerede har lest mellom linjene:Se også:
Usikker dame skinner i ny solid HBO-serie

Les mer