Hopp til hovedinnhold
Atlanta serietips
Atlanta med Donald Glover, Byren Tyree Henry, LaKeith Stanfield og Zazie Beetz (FX)

3 serietips fra hver strømmetjeneste 📺

Hva skal man velge i havet av nye serier? Vi gir deg noen serietips fra hver tjeneste, så slipper du å tenke på det 😎

Oppmerksomheten rundt TV-serier er større en noen gang før. Ikke bare lanseres det nye strømmetjenester hele tiden, men det er også fem store premierer fra hver av dem hver måned.

Sannheten om dagens tilgang til så mange strømmetjenester er: Hvordan skal man få tid til å se alt? Og da mener vi alt av det man har lyst til å se. Enten har man ikke tid, eller så vet man ikke hva man skal se, fordi det er så ufattelig mye å velge mellom.

Det er derfor vi er her for deg. Vi har laget denne listen slik at valget av din neste serie kanskje blir litt lettere. Vi har valgt ut tre serier fra hver tjeneste, slik at du kan få en bedre oversikt over hva som er nytt og aktuelt.

Her er 3 serietips fra Netflix, HBO Max, Viaplay, Disney+, TV 2 Play, Apple TV+, Paramount+ og Amazon Prime Video!

Netflix

Til tross for skuffende tall og kjipe avgjørelser hos gigant-tjenesten Netflix, skal man ikke overse havet av innhold som passer for alle. De legger ikke akkurat skjul på at fokuset deres er kvantitet. Så når det kommer til kvalitet er det ofte hit or miss. Her er noen serietips som definitivt er hits!

The Sinner (2017-2021)

The sinner serietips
Serietips: The Sinner (Netflix)

The Sinner er en beinhard psykologisk thriller, og vi kan anbefale å i hvert fall sjekke ut første sesong! Serien er basert på boken med samme navn av Petra Hammesfahr.

Denne antalogiserien er så langt på fjerde sesong, og følger historier om ordinære mennesker som begår brutale forbrytelser.

Sesong 1 åpner med Cora (Jessica Biel) som knivstikker og dreper en mann på stranden, uten å vite hvorfor hun gjorde det. Detektiv Ambrose (Bill Pullman) stepper inn for å løse mysteriet. 

Unbelievable (2019)

Unbelievable på Netflix
Serietips: Unbelievable (Netflix)

Videre til en annen beinhard og mer realistisk thriller; Unbelievable er basert på en sann historie om voldtekt.

Marie er dømt for å ha løyet om å bli voldtatt. Karakteren er spilt av Kaitlyn Dever (Booksmart, Dopesick) som gir en bemerkelsesverdig rolle. Videre møter vi detektivene Grace og Karen, spilt av Tony Collette (Hereditary) og Merrit Wever (Signs), som graver dypere i historien for å finne sannheten.

Dark (2017-2020)

Dark på Netflix
Serietips: Dark (Netflix)

Trenger du en mind-blowing serie? Da kan du sette Dark på listen med en gang.

Serien tar sted i en liten tysk by, med fire familier som oppdager helt syke sannheter når to barn blir forsvunnet. Hele serien involverer en ny vri på tidsreising (en ekstremt mørk vri). Mange blir skremt av at de snakker tysk, og at man derfor må følge med, men det må man nok uansett med denne serien.

HBO Max

HBO Max, tidligere HBO/HBO Nordic, har virkelig økt satsingen på originalt innhold. Gjennom årene har tjenesten utgitt noen av de beste seriene noensinne laget.

Game of Thrones, The Wire, Chernobyl, The Sopranos, Succession, Sex and the City og Sharp Objects for å nevne noen veldig få. Det er utrolig vanskelig å plukke ut tre serier fra HBO, men vi tenker du vil like noen av disse serietipsene!

Shameless (2011-2021)

Serietips: Shameless (Warner Bros.)

Det tok lang tid før alle sesongene av Shameless ble tilgjengelig i Norge. Men i år kom den endelig til HBO Max!

Hva skal man si om serien? iMDB beskriver den egentlig best: En sliten, hissig, voldsomt lojal Chicago-familie unnskylder ingen. Selv om det høres kort og enkelt ut, kan vi love deg at du kommer til å binge gjennom 11 sesonger med noe av det rareste, morsomste og dramatiske du noen gang har sett. Nyt!

I May Destroy You (2020)

Serietips: I May Destroy You (HBO Max)

Dette er en viktig serie, som alle bør sjekke ut. I May Destroy You er et unikt og rått prosjekt skapt av den utrolige Michaela Coen.

Det er mange medier som har prøvd å fortelle en viktig historie som dette, men denne serien gjør det best. Vi følger Arabella (Michaela Coen) i London, gjennom smerte og helbredelse, i en dyp historie om voldtekt og seksuelt samtykke. Det er en tøff, men viktig serie å få med seg.

It’s a Sin (2021)

Serietips: It’s a Sin (HBO Max)

Siden vi allerede snakker om tøffe temaer, kan vi også anbefale en av de beste seriene i 2021 – It’s a Sin. Til tross for strålende tilbakemeldinger, er det overraskende få som har sett miniserien.

Vi følger en gruppe homofile venner i løpet av en dekade med store forandringer, inkludert fremveksten AIDS. Hver person i serien har sin egen unike historie, og det blir fortalt på en utrolig fengende måte.

Viaplay

Den skandinaviske strømmetjenesten har gjennom årene blitt større og større på innhold. Nå har det også ankommet flere originalserier, som de, til felles med de andre tjenestene, satser mye på. Vi har plukket ut noen serier fra Viaplay nedenfor!

Pørni (2021-)

Serietips: Pørni (Viaplay)

Denne originalserien fra Viaplay har fort blitt en av de beste norske seriene noensinne. Faktisk ble Pørni også kåret til vår favoritt i 2021 ✌️

I tillegg til å være serieskaper og manusforfatter, spiller Henriette Steenstrup også seriens hovedrolle Pernille «Pørni» Middelthon. Dramedien handler om alenemor Pørni som møter på flere dilemmaer når hun skal kombinere familielivet med en hektisk jobb. Handlingen har en god kombinasjon av morsomme, triste og hjertevarmende øyeblikk. Etter bare to sesonger er vi helt betatt av serien.

Casten inkluderer Vivild Falk Berg og Ebba Jacobsen Öberg, som spiller døtrene Hanna og Sigrid, UNDERGRUNNs Jon Ranes (alias Loverboy) som spiller nevøen Leo, og Nils Ole Oftebro som spiller faren til Pørni.

https://youtu.be/0GATmkSZKn8

Gomorrah (2014-2021)

Serietips: Gomorrah (Sky)

Er du klar for en nervepirrende binge-serie?

Gomorrah, som er basert på en bestselgende roman, gir oss et intenst innblikk i den napolitanske krimorganisasjonen Camorra. Vi følger Ciro, gudfarens høyre hånd, som risikerer alt for å få makten i organisasjonen.

Serien kan også strømmes hos HBO Max!

Looking for Alaska (2019)

Looking for Alaska serietips
Serietips: Looking for Alaska med norske Kristine Frøseth (Paramount)

Fortellinger fra forfatter John Green (The Fault in Our Stars, Paper Towns) har alltid helt unike historier, men på en eller annen måte kjenner man seg alltid igjen i det.

I Looking for Alaska møter vi Miles Halter (Charlie Plummer), som starter på en ny skole, forelsker seg i Alaska Young (norske Kristine Frøseth), og får nye venner. Så inntreffer det en forferdelig tragedie.

Miniserien handler om kjærlighet, tap og å finne seg selv. Kristine Frøseth gjør også en fantastisk jobb som Alaska 🌸

Disney+

Det er litt vanskelig å finne andre serier enn Disneys store satsing på Marvel og Star Wars. Til tider, kan det nesten virke som det bare er det de pusher. Men hei, Disney har ikke bare innhold fra deres største franchiser. I blant kommer det noen gode serier fra deres datterselskaper også. For eksempel disse fantastiske diamantene.

Atlanta (2016-)

Atlanta serietips
Serietips: Atlanta (FX)

Den eksperimentelle serien til Donald Glover og Stephen Glover er beklageligvis oversett av mange. Derfor er det på høy tid den får mer anerkjennelse!

Earn og kusinen Alfred lever i Atlanta, og prøver å jobbe seg opp i rap-scenen. På veien dit møter de på utfordringer rundt rase, fattigdom, kjærlighet og foreldreskap.

Casten er også helt rå! Donald Glover aka Childish Gambino, Brian Tyree Henry (Eternals), LaKeith Stanfield (Judas and the Black Messiah) og Zazie Beetz (Deadpool 2).

Dopesick (2021)

Dopesick serietips
Serietips: Dopesick (20th Century Fox)

2021 var et stort år for miniserier. Dopesick var så og si under radaren helt siden premieren, fordi markedsføringen ikke er like stor som de andre franchise-seriene.

Denne serien, med en utrolig talentfull cast, handler om opioidkrisen og innvirkningene det hadde på mennesker og medisinindustrien. Serien hopper fram og tilbake i tid for å forklare i full dybde hvordan Oxycontin ble markedsført som et «miracle drug». Påvirkningen og konsekvensene som medfulgte er hjerteskjærende.

Casten inkluderer Michael Keaton, i tillegg til Kaitlyn Dever (Unbelievable), Will Poulter (Guardians of the Galaxy Vol. 3), Peter Sarsgaard (The Batman), Michael Stuhlbarg (Call Me By Your Name) og Rosario Dawson (The Mandalorian).

High Fidelity (2020)

Serietips: High Fidelity med Zoë Kravitz (ABC Signature)

Det er alltid kjedelig når en serie blir kansellert. Spesielt når den faktisk er bra. I dette tilfellet var det dramedien High Fidelity som møtte øksen etter bare én sesong.

Så hvorfor anbefale denne? En serie blir kansellert av mange grunner. I dette tilfellet var det nok seertallet, og ikke mangel på kvalitet. Zoë Kravitz spiller lidenskapelig popkultur-nerd og platebutikk-eier Rob. Serien er remake av filmklassikeren med samme navn, som igjen er basert på boken med samme navn.

Kravitz var en av produsentene bak High Fidelity. Og da serien ble kansellert, kritiserte hun avgjørelsen som ble tatt av Hulu. Vi støtter deg, Zoë!

TV 2 Play

Over til en norsk tjeneste. TV 2 Sumo skiftet navn og logo i 2021, og ble TV 2 Play. Videre har de satset stort på tjenesten, og blant annet ekspandert innholdet med Disney+ og BritBox. Her er noen serietips!

Broadchurch (2013-2017)

Serietips: Broadchurch (ITV)

Du kommer ikke unna litt britisk krim på denne listen! Men dette er ikke den typiske påskekrimmen du ser på hytta.

Doctor Who-stjernen David Tennant (eller han med tungen fra Harry Potter 4) og Oscar og Emmy-vinner Olivia Colman spiller to detektiver som utforsker mordet på en ung gutt i en liten by i England (det er alltid en liten by). Serien er både nervepirrende og overraskende.

Schitt’s Creek (2015-2020)

Schitts Creek serietips
Serietips: Schitt’s Creek (Not A Real Company)

Serien av Dan Levy og faren Eugene Levy (American Pie) er en sprø komedie som får deg hekta rett fra start.

En rik og bortskjemt familie mister plutselig alt de har, og er tvunget til å flytte til et spesielt lite område som heter Schitt’s Creek. Utrolig høylytt og morsom serie!

Yellowstone (2018-)

Yellowstone serietips
Serietips: Yellowstone (Paramount Network)

Westerns har virkelig blitt trendy i det siste, og det med hjelp av Yellowstone.

Serien er sentrert rundt en ranch-familie i Montana, som jobber for å beholde makten i byen. Her følger vi karakteren John Dutton (Oscar-vinner Kevin Costner) og hans familie gjennom mange overraskende dramatiske øyeblikk.

Serien passer også veldig bra for deg som vanligvis ikke ser på western. Og når man er ferdig med denne, kan man se den gode spin-off-serien 1883.

Apple TV+

Tech-giganten er fortsatt ganske ny som strømmetjeneste. Da de lanserte var det så og si ingen originale serier eller filmer å finne der. Nå har de derimot klart å plukke ut noen nytenkende historier å legge til original-samlingen deres. Så her er noen serietips!

Pachinko (2022-)

Pachinko serietips
Serietips: Pachinko (Apple TV+)

Apple TV+ har hatt noen ekte godbiter i det siste. En av de som har gått litt under radaren er Pachinko, som hadde premiere i år.

Basert på romanen med samme navn, følger vi en koreansk immigrant-familie og hvordan de utvikler seg gjennom generasjoner. Historien høres ikke ny ut, men serien er skapt på en helt original og nytenkende måte. Og det er virkelig verdt å sjekke ut.

Prehistoric Planet (2022)

prehistoric planet
Serietips: Prehistoric Planet (Apple TV+)

Med en gang det kommer en dokumentarserie med David Attenborough, må man bare kaste fra seg det man driver med, skru på skjermen og binge.

Prehistoric Planet hadde premiere 23. mai i år, og kunne ikke timet det bedre, med tanke på box office-hiten Jurassic World Dominion. I dokumentaren tar Attenborough oss med 66 millioner år tilbake i tid, gjennom en helt syk visuell opplevelse med majestetiske dinosaurer og vesener som regjerte planeten. Utrolig lærerikt og spennende!

Severance (2022-)

Severance season 2 Adam Scott Mark Britt Lower Helly Riggs apple tv plus norway 730no
Adam Scott som Mark Scout, Zach Cherry som Dylan, John Turturro som Irving Bailiff, Britt Lower som Helly Riggs (Apple TV+)

Vi kan ikke snakke nok om denne serien. Severance er enkelt den beste nye serien hittil i 2022.

Serien følger Mark, som leder et team i et selskap hvor jobb og privatliv er kirurgisk splittet. Menneskene har valgt å splitte hukommelsen, slik at man ikke husker privatlivet når man er på jobb, og omvendt. Men historien tar en brå vri når Mark møter mystisk kollega utenfor jobb.

Serien er med en utrolig god cast i tillegg. Blant andre Adam Scott (Big Little Lies), John Turturro (The Batman), Christopher Walken (Catch Me If You Can) og Patricia Arquette (Boyhood).

Vi kan ikke få sagt det nok. Dette er en must-watch i 2022. Les mer om hvorfor vi digger Severance!

Paramount+

Paramount+ er også en av de nyeste plattformene i Norge. De lanserte våren 2021, og har raskt fått et stort og variert utvalg. Vi kan kjapt nevne at Yellowstone og 1883 definitivt er noen av deres beste til nå. Men her er noen du kanskje ikke har sett enda.

Yellowjackets (2021-)

Yellowjackets sesong 2 bekreftes (Paramount Plus/Showtime)
Yellowjackets sesong 2 bekreftes (Paramount Plus/Showtime)

Nervepirrende, mystisk, skummel – perfekt for deg som vil ha øynene klistret på skjermen hele tiden. For når du først starter på Yellowjackets, er det non-stop binge.

Et fly med high school-elever krasjlander midt i ødemarken. Serien følger gjengen fra å være fotballjenter til en klan hvor alt handler om overlevelse. Vi hopper også mellom nåtid og fortid, som gjør historien fantastisk overraskende.

Den er nok ikke for alle sjeler, men om du leter etter en litt ekstra mørk og mystisk serie med horror-elementer, har du nok å hente fra her.

https://www.youtube.com/watch?v=mX22D65TqAs

Why Women Kill (2019-)

why women kill serietips
Serietips: Why Women Kill (Imagine Entertainment)

Dramedien Why Women Kill er en annerledes serie enn hva som har blitt anbefalt her. Det er ikke ofte man ser mørke komedier gjør det bra.

Serien handler om tre forskjellige kvinner, i tre forskjellige dekader, som lever i samme hus. Her ser vi kvinnenes opplevelse med temaer som seksualitet, psykisk mishandling og åpne forhold i forskjellige tidsperioder.

The Offer (2022)

The Offer Matthew Goode Miles Teller miniseries Paramount Plus Norge The Godfather norway 730no
Serietips: The Offer (Paramount+)

En av de nyeste originale seriene til Paramount+ har fått mange gode tilbakemeldinger. Og vi kan bekrefte at det er en sterk serie i strømmetjenestens bibliotek.

Her får vi et innblikk i livet til Oscar-vinnende produsent Albert S. Rudy, og den intense og uforventende opplevelsen med å skape The Godfather på tidlig 70-tallet.

Den sterke casten inneholder blant andre Miles Teller (Top Gun: Maverick), Matthew Goode (The Imitation Game), Dan Fogler (Fantastic Beasts) og Juno Temple (Ted Lasso).

Prime Video

Amazon Prime Video har vært tilgjengelig en stund, men er fortsatt ganske nytt mange nordmenn. Om du bor i Oslo, eller andre storbyer, har du sikkert sett noen massive kampanjer for noen av premierene deres. Spesielt den første som nevnes her…

The Boys (2019-)

The boys serietips
Serietips: The Boys (Amazon Prime Video)

Du kjenner kanskje igjen alle plakatene av denne serien rundt starten av juni? Eller kanskje den gigantiske statuen som stod mitt på Oslo S? 😅

Markedsføringen til The Boys er helt genial, fordi den lever opp til den mørke humoren serien har. Enten om du liker eller ikke liker superhelter, kan nok denne serien passe deg godt. Hele serien, basert på en tegneserie med samme navn, handler om besettelse og korrupsjon rundt superkrefter. Det er også flere øyeblikk som bare er helt… Sjokkerende.

The Boys sesong 3 hadde premiere 3. juni.

Fleabag (2016-2019)

Trist lol: Phoebe Waller-Bridge som Fleabag (Amazon/BBC)

Enda en serie som har gått under radaren! Killing Eve-forfatter og serieskaper Phoebe Waller-Bridge, gir oss en utrolig smart vri på komedie i Fleabag.

Phoebe Waller-Bridge har selv skrevet og spiller hovedrollen i serien. Her følger vi en kvinne i 30-årene, som navigerer livet og kjærligheten gjennom London, og må samtidig takle en tragedie i livet sitt. Fleabag klarer å fortelle en både lærerik, varm og trist historie, i tillegg til å holde det utrolig morsomt.

The Expanse (2015-2022)

the expanse serietips
Serietips: The Expanse (Amazon)

Siste serien på listen, og vi avslutter med en sci-fi! The Expanse var egentlig kansellert, og ble reddet av Amazon som gjorde at den fullførte med hele 6 sesonger.

Serien er en adapsjon av bokserien med samme navn. Handlingen er satt i framtiden hvor menneskeligheten har kolonisert solsystemet. En konspirasjon truer en kald krig mellom de to største maktene i systemet, og i tillegg havner en gjeng med anti-helter midt oppi det hele.

Det er Game of Thrones i verdensrommet! Forresten, man må jobbe seg litt gjennom første sesong, men etter det blir det helt rått. Franchisen var eid av Netflix før.

Se også: Euphoria-stjerne til The Hunger Games

Les mer