Hopp til hovedinnhold
15 spill i 2024 du kan glede deg til
15 spill i 2024 du kan glede deg til.

2024: 15 spill du bør glede deg til

Blir 2024 et like sterkt spillår som 2023? Vi ramser opp 15 spill som potensielt kan sikre det!

Vi er i den offisielle liste-sesongen hvor alle publikasjoner, som oss, skal gi våre kjære lesere oversikt over hva 2024 vil bringe av popkulturen. Denne gangen gir vi deg en full ønskeliste over spill du bør glede deg til dette året.

Det er dog mye å leve opp til etter et knallsterkt år med spill i 2023. På toppen fikk vi Baldur’s Gate 3 og Spider-Man 2 som skapte stor debatt når førstnevnte vant Årets spill på The Game Awards. Det gjorde den hos oss også. Kan vi ikke bare sette pris på at vi får så gode spill samme år? I tillegg fikk vi spill fra de mest ikoniske Nintendo-franchisene, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom og Super Mario Wonder. Bare for å nevne en håndfull av de gode spillene fra fjoråret.

Men 2024 har stort potensiale for å bli like bra. Uten at jeg er en spåmann på noe som helst måte. Alt kan jo skje. Det er noen av spillene på listen som lenge har vært etterlengtede av gamere. Og det kan jo være en positiv ting når spillutviklere bruker god tid, men noen ganger har det floppa hardt.

Dette året er pakket med godsaker fra alle sjangere. Noen av de har ennå ikke fått en lanseringsdato, men vi krysser fingrene for at det kommer snart.

Her er 15 kommende spill du bør glede deg til i 2024.

Prince of Persia: The Lost Crown

prince of persia the lost crown
Prince of Persia: The Lost Crown bringer tilbake den ikoniske spillfranchisen (Ubisoft)

Plattformer: PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X

Dato: 18. januar

Det var noen skuffelser som sirkulerte på nettet da de annonserte 2D-versjon av den elskede franchisen. Men av det de har vist i trailere og gameplay ser det ut som de har gått for en unik og polert spinn på den klassiske Prince of Persia. Og da tenker jeg way back før Prince of Persia 3D.

Vi skal ikke kimse av den retningen de går nå. Slåssing, actionsekvenser, klatring, fargerike og visuelt slående baner og nydelig design gjør at Prince of Persia: The Lost Crown er høyt på lista.

Like a Dragon: Infinite Wealth

like a dragon infinite wealth
Ja du ser riktig. Absurditeten er tilbake! (Ryu Ga Gotoku Studio)

Plattformer: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

Dato: 26. januar

Om du ikke allerede har blitt introdusert til Yakuza-verdenen så har du en god mulighet her. Den seneste utgaven Yakuza: Like a Dragon leverte nok en gøyal vri på slåsspillsjangeren, og med oppfølgeren lover utviklerne mere moro. Like a Dragon: Infinite Wealth skal beholde samme sjarm og humor men i tillegg utvide historien dypere med de allerede uforglemmelige karakterene.

Tekken 8

Tekken 8
Det legendariske slåsspillet er tilbake (BANDAI NAMCO Studios)

Plattform: PC, PS5, Xbox Series X

Dato: 26. januar

Den nyeste utgaven av Tekken-serien blir en av de første spillene i 2024. Tekken 8 tar sted seks måneder etter forgjengeren så man kan definitivt forvente en like spennende historie. Spillet skal også introdusere nye slåssemekanismer og stiler for å gi franchisen en ny oppsving.

Suicide Squad: Kill the Justice League

suicide squad kill the justice league
Suicide Squad vs. Brainiac-kontrollert Superman, Batman og resten av Justice League. Dette blir interessant. (Rocksteady Studios)

Plattform: PC, PS5, Xbox Series X

Dato: 02. februar

Det nyeste DC-spillet fra samme studioet som ga oss Arkham-serien har opplevd mye mobbing siden 2023. Jo mer som har blitt vist fra Suicide Squad: Kill the Justice League, jo mer kritikk strømmer inn. Blant annet har de fått mye tyn etter det ble lekket at de skal ha pengeslukende battle pass-system som… vel… absolutt ingen liker.

Interessen for spillet har dog blitt større og større nå. Er du kjent med Arkham-trilogien så skjønner du hva utviklerne har potensialet til å levere. Og når det er Suicide Squad-spill med premisset Kill the Justice League må det jo bli en vill og actionpakket opplevelse.

Alone in the Dark

alone in the dark spill 2024
Alone in the Dark med to skuespillere du kanskje kjenner igjen 👀 (Atari SA)

Plattform: PC, PS5, Xbox Series X

Dato: 20. mars

Uavhengig om du er kjent med Alone in the Dark-spillene bør du se frem til denne utgaven av skrekkspillserien. Utviklerne har fått med seg Jodie Comer (Killing Eve) og David Harbour (Stranger Things) som spiller ny detektiv-duo. Det blir en gjenskaping av 1992-spillet med samme navn. Traileren virker mystisk og creepy noe vi selvfølgelig liker.

Dragon’s Dogma 2

dragons dogma 2
Dragon’s Dogma 2 med massive skapninger (Capcom)

Plattform: PC, PS5, Xbox Series X

Dato: 22. mars

Oppfølgeren til Dragon’s Dogma er endelig rett rundt hjørnet. Fansen har venta tålmodig på fortsettelsen av action-rollespillet siden 2012. I oppfølgeren kan man forvente en semi åpen verden som gir spilleren mange flere muligheter, inkludert nye slåssemekanismer.

Rise of the Ronin

Rise of the Ronin
Rise of the Ronin er Ghost of Tsushima-aktig (Team Ninja)

Plattform: PS5

Dato: 22. mars

Team Ninja returnerer med en ny fantasi-åpen-verden lignende deres tidligere suksesser som Nioh og Wo Long: Fallen Dynasty. I Rise of the Ronin får spilleren muligheten til utforskning i en dypere historie.

Final Fantasy 7 Rebirth

final fantasy 7 rebirth
Final Fantasy 7 Rebirth ligger på radaren hos mange i år (Square Enix)

Plattform: PS5

Dato: 29. mars

En av de største spillfranchisene noensinne er tilbake igjen med en ny gjenskaping. Denne gangen er det Final Fantasy 7 fra 1997-rollespillet som har vært under utvikling av Square Enix en god stund nå. Da er det ikke rart at fansen gleder seg ekstra for denne.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Stalker 2 Heart of Chernobyl
Skummel apokalyptisk verden (GSC Game World)

Plattform: PC, Xbox Series X

Dato: Tidlig 2024

Er du klar for et mørkt og dystert eventyr? Som tittelen ganske tydelig tilsier blir du dratt inn i en apokalyptisk og spooky verden etter Sovjet Unionens atomkatastrofe. Du kan jo tenke deg hva det har gjort med natur og miljø rundt deg. Forståelig nok har spillet hatt noen utsettelser på grunn av Russland invasjonen av Ukraina. Men nå er S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl nærmere mål og skal lanseres første kvartal av 2024.

Black Myth: Wukong

wukong black myth
Black Myth: Wukong ser sykt bra ut (Game Science)

Plattform: PC, PS5, Xbox Series X

Dato: 20. august

Mange gamere gleder seg til denne tittelen helt siden en uventet trailer dukket opp i 2020. Folk ble imponert over den nydelige neste-generasjon-grafikken spesielt siden det var en 13 minutter lang gameplay. Spillet tar for seg det eldgamle kinesiske folkeeventyret Journey to the West, som tidligere har fått behandling via filmer, anime og spill. Nå tar utviklerne franchisen videre med som en action-RPG i en interessant ny verden med unike mytologiske skapninger.

Star Wars: Outlaws

star wars outlaws spill 2024
Mulighetene er store i et Star Wars-spill du fritt kan løpe rundt i! (Ubisoft)

Plattform: PC, PS5, Xbox Series X

Dato: Sent 2024

Gjør deg klar for muligens den første åpen verden Star Wars-opplevelsen noensinne. Skaperne av The Division har fått i oppdrag å gi en helt ny vri på den velkjente rom-operaen. Og selvfølgelig kan du forvente tilknytning til filmene og TV-seriene. Spillet tar nemlig sted mellom The Empire Strikes Back og Return of the Jedi. Siden dette er et sandkassespill kan man forvente mye mer utforskning, våpen og sniking. Ut ifra hva vi har sett så langt ser det glimrende ut!

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 

Vampire The Masquerade - Bloodlines 2 
Takker aldri nei til vampyr-spill (The Chinese Room)

Plattform: PC, PS5, Xbox Series X

Dato: Sent 2024

Dette spillet ble annonsert i 2019 og har siden den gang vært gjennom en stor berg-og-dalbane. Som mange spill pleier å gjøre har denne opplevd flere utsettelser og utviklingskaos. Så mye at de måtte refundere forhåndsbestillinger. Men nå er det en ny utvikler på banen som har satt lansering i løpet av 2024. Til tross for dette sølet er det fortsatt verdt ventetiden. Eller vi får se. Om de klarer å leve opp til 2004-mesterverket kan dette bli et solid spillår.

Little Nightmares 3

little nightmares 3
Little Nightmares men nå med to 🥹 (Supermassive Games)

Plattform: PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X

Dato: TBD

Den populære 2D plattformeren er tilbake med enda mere skrekk. De nye utviklerne skal med Little Nightmares III introdusere en co-op-funksjon noe som kan bli veldig gøy. Tenk å oppleve de bisarre og skumle skapningene i Little Nightmares-verdenen med en venn! Vi bare håper den tredje utgaven blir like bra, om ikke bedre, med nye mennesker bak rattet.

Senua’s Saga: Hellblade II

hellblade 2 spill 2024
Hellblade 2 ser absurd og spennende ut (Ninja Theory)

Plattform: PC, PS5, Xbox Series X

Dato: TBD

Microsoft holder ikke tilbake med sine eksklusive spill. Senua’s Saga: Hellblade II er nok på lista til de fleste, fordi forgjengeren var en av de første spillene introdusert til Xbox Series X/S. Så langt er det ikke mye vi vet om handlingen, men skal mest sannsynlig fortsette reisen til Senua. Utviklerne Ninja Theory har bekreftet at spillet kommer i løpet av 2024.

The Wolf Among Us 2

The Wolf Among Us 2
The Wolf Among Us er basert på den kjente tegneserien Fables av Bill Willingham (Telltale Games)

Plattform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

Dato: TBD

Etter den episke reisen gjennom The Wolf Among Us har det vært uutholdelig å vente på oppfølgeren. 10 år har gått siden vi ble nedsenket i det episodiske neo-noir-drama-mysteriet. Toeren skal fortsette historien med en mye bedre visuell stil en tidligere (det forventes når det har gått 10 år).

Noen flere spill verdt å nevne:

The Last of Us Part 2: Remastered (19.01.2024)

Persona 3 Reload (02.02.2024)

Skull and Bones (16.02.2024)

Mario vs. Donkey Kong (16.02.2024)

Brothers: A Tale of Two Sons Remake (28.02.2024)

Princess Peach: Showtime! (22.03.2024)

Destiny 2: The Final Shape (04.06.2024)

Elden Ring: Shadow of the Erdtree (TBD)

No Rest for the Wicked (TBD)

Hades 2 Early Access (TBD)

Se også: A24 teamer opp med Hideo Kojima om filmatisering av populært videospill fra 2019

Les mer