Hopp til hovedinnhold
Dette er saken.

20 artistkollegaer som støtter Ke$has kamp mot Sony og Dr. Luke


Stakkars Kesha Rose. Popstjernen har de siste årene kjempet en hard kamp mot RCA/Sony Music og Dr. Luke. 28-åringen saksøkte produsenten i 2014 for voldelige, seksuelle og psykiske overgrep.

Ifølge Ke$ha skal han blant annet ha dopet henne ned og voldtatt henne. Hun mener også at han forverret spiseforstyrrelsene hennes, ved å tvinge henne til å gå ned i vekt for karrierens skyld, og skal ha sagt at kroppen hennes er «feit som et jævla kjøleskap». 

I januar 2014 ble Los Angeles-jenta innlagt på et rehabiliteringssenter i Illinois grunnet bulimi.


K$ hevder også at musikkselskapet og produsenten har begrenset hennes kreative frihet, og nektet henne å gi ut musikken hun egentlig vil lage. Et prosjekt med bandet The Flaming Lips ble også stanset, og Kesha fikk ikke engang gi ut låtene gratis. 

I går ble Keshas største nederlag hittil et faktum. 

Artisten gikk rettens vei for å bli frigjort fra kontrakten som binder henne til RCA/Sony, men tapte grunnet mangel på bevis for overgrepene. Kontrakten skal blant annet innebære at hun gir ut seks nye album via musikkselskapet.

Tidligere var Kesha tvunget til å jobbe med produsent Dr. Luke, men Sony har nå tilbudt henne å jobbe med andre produsenter innad i selskapet. Det ønsker hun ikke, Keshas mål er å bli fullstendig frigjort fra den begrensende kontrakten.

Det siste døgnet har en rekke kjente artister og medieprofiler vist sin støtte til Kesha. Her er noen av dem: Selverklærte feminister som Miley Cyrus (Universal), Beyoncé (Sony) og Taylor Swift (Universal) har ennå ikke uttalt seg. Sistnevnte tok dog til Twitter for noen timer siden for å fortelle hva den neste singelen sin heter. 

Store, mannlige artister og mediepersonligheter ser heller ikke ut til å bry seg nevneverdig.

(Tips til mennesker med enorm påvirkningskraft og millioner av følgere: Du kan faktisk gi litt kjærlighet til kollegaen din uten å nødvendigvis fordømme de hun kjemper mot. Så slipper du å fremstå som et egoistisk rasshøl.) 

Se også: YouTube-stjerne arrestert for overgrep mot 12-åring

Nyeste saker fra 730.no

Les mer