Hopp til hovedinnhold
Svensken var grunnen til at Kygo startet med elektronisk musikk.

20 artister minnes Avicii

Svensk avis melder at Avicii er død 💔 Se direktelenke i bio.

Et innlegg delt av 730.no (@730no)


I 2018 deles nyheter rekordfort, og spesielt de tragiske. Det tok derfor ikke mange minuttene før kondolansene til Tim Berglings etterlatte begynte å strømme inn.

Som en av de første og største DJ-superstjerne har Avicii inspirert en hel generasjon artister. Til tross for at han bare ble 28 år gammel.

Blant våre egne finner vi blant andre Alan Walker og Kygo, som begge deler minneord om forbildet sitt via Instagram. Kyrre skriver at Avicii er selve grunnen til at han startet produsent-karrieren.

– Kan ikke tro at dette er sant… Min største inspirasjon og grunnen til at jeg startet å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du ga til verden med musikken din. RIP @avicii, skriver Kygo og deler et bilde av dem sammen fra Findings-festivalen 2014.

Fortsetter nedenfor


20 år unge Alan Walker deler også fine ord om sin avdøde kollega.

– Jeg er målløs nå. Du har vært et forbilde og en inspirasjon for både meg og utallige andre, og musikken og arven din vil fortsette å leve videre. Tanker og bønner til familien og dine kjære. Hvil i fred @avicii. Og til alle som leser dette; ta vare på hverandre, skriver Alan.

Her er bildet han postet:


Også internasjonalt deler sjokkerte artister bilder og minnesord om Avicii.

Her er et lite utvalg fra Twitter, hvor blant andre «Lonely Together»-kollega Rita Ora, Diplo, Calvin Harris, David Guetta og «fienden» deadmau5 har skrevet om dødsfallet.


Også hatfulle deadmau5 sender fine ord til Avicii, som han tidligere har gjønet mye med:


730 traff Avicii i 2012 – før han hadde fått øynene opp for norske artister

Se også: Avicii funnet død i Oman

Nyeste saker fra 730.no

Les mer