Hopp til hovedinnhold
Kit Harington som Jon Snow, Emilia Clarke som Daenerys Targaryen (HBO)

Game of Thrones: 16 tanker vi sitter igjen med etter premieren

Advarsel: Spoil-o-rama.

Siste episode i sesong syv av Game of Thrones ble sluppet 27. august i fjor, og vi har lidd oss gjennom hver dag, hver time og hvert sekund siden.

I natt var det endelig tid for et gjensyn med Jon Snow Aegon Targaryen og tante Daenerys, Tyrion, Arya, Sansa, Cersei, et cetera, et cetera – OG DET VAR ALT VI HADDE DRØMT OM OG MER.

Premieren på åttende og siste sesong var, for å si det mildt, spektakulært perfekt. Begynnelsen på slutten av David Benioff og D. B. Weiss’ mesterverk er et mesterverk i seg selv.

Men lell: Under finner du 16 ting vi lurer på/tenker om/noterer oss ved den rå episoden.

#1: Vi er overveldet allerede før episoden begynner. Det er ny intro! Gjentar: Ny intro! I stedet for å se de forskjellige områdene fra fugleperspektiv, blir vi tatt med på innsiden – blant annet til krypten under Winterfell og tronerommet i King’s Landing. Betyr det noe?

I tillegg blir en ødelagt versjon av The Wall vist, etter at The Night King og hans nye dragevenn (R.I.P, Viserion </3) rev den ned i sesong syv.

Snarvei for de levende døde via The Night King og Viserion (HBO)

#2: Apropos: Savner Rhaegal og Drogon broren sin? Vi vet ikke så mye om dragenes følelsesregister bortsett fra kjærligheten/lojaliteten til Dany, men hvis ja, er det noe av det tristeste i serien noensinne. Inkludert «The Rains of Castamere».

#3: Vi får se både Jon, Daenerys, Arya, Sansa, Tyrion, Bran og dragene innen de første fem minuttene. Det setter vi pris på. Vi har ventet lenge nok.

#4: Sansa virker meget skeptisk til dragemor – spørsmålet er hvorfor. Forakter hun henne for at hun er dronning, som Sansa har drømt om hele livet? Er hun bekymret for at Jon lot hjertet sitt styre i stedet for fornuften da han sa fra seg kronen og «bent the knee»? Sjalu på flettene?

#5: Tyrion og Sansa er ganske cute når de møter hverandre for første gang siden Joffreys bryllup/Joffreys etterlengtede død. Blir de Game of Thrones‘ nye power couple?

Noe i luften? (HBO)

#6: Jon og Arya gjenforenes endelig! Gud bedre, her er det gåsehud-faktor <3

#7: … Men samtidig: Arya stiller seg 100 % bak Sansas skepsis mot Daenerys. Hintes det om at søstrene etter hvert begynner å jobbe mot Jons elsker/tante?

#8: Kan Euron plis dø?

#9: The Mountain – som gjerne omtales som Franken-Mountain etter at han ble forgiftet av Oberyn Martell og «døde», for så å bli eksperimentert med av maester Qyburn – kan godt legge på røret nå. Igjen får vi servert en scene som dveler ved de blodsprengte øynene og den blålilla huden under gullhjelmen, men det trengte vi strengt talt ikke.

Ikke så spennende når man ser det for sjuende gang (HBO)

#10: Cersei ber Bronn om å drepe Tyrion og vi venter i spenning på avgjørelsen hans. Endelig får vi vite om det eldgamle uttrykket «bros before hoes» faktisk stemmer.

#11: Daenerys diskuterer Sansas kalde skulder med Jon, og melder at de ikke nødvendigvis trenger å være BFFs, men at hun er dronningen hennes. «Hvis hun ikke respekterer meg…», sier dragemor rett før hun blir avbrutt. Gud bedre, er det ikke nok halloi med den kommende krigen mot zombier?

#12: Episodens største øyeblikk får vi idet Dany for første gang lar et annet menneske ri dragene hennes. Jon, som da er full-on Aegon Targaryen uten at han vet det selv, suser mer eller mindre elegant avgårde på Rhaegal – før duoen lander for å kline litt. Det legger dog en demper på stemningen da Drogon tilsynelatende blir sjalu.

Blir dét muligens et tema i de kommende episodene: Jon eller dragene? Må turtelduene gå hver til sitt av flere grunner enn at de er familie? (Familiære bånd i seg selv er ikke nok til å stoppe romanser i Game of Thrones.)

Aegon og Rhaegal <3 (HBO)

#13: Enda en sterk «power couple-kandidat»: Arya og smeden Gendry. Etter litt flørting frem og tilbake når de omsider treffes igjen, ber Arya ham om å lage et spesialvåpen, men hun vil ikke si hva det er. Er det noe hun skal drepe white walkers med? Eller en fremmed dronnings drager, kanskje? Alt kan skje i George R. R. Martins verden.

#14: Jorah introduserer Daenerys for Sam som kurerte ham for «greyscale» – en sykdom hvor huden blir stein-lignende – men møtet blir ikke like hyggelig som planlagt da Dany innrømmer å ha drept både faren og broren hans 🙁 Sam blir passe lei seg og bestemmer seg, etter oppfordring fra Bran, for å fortelle Jon hvem han egentlig er. (For å stikke kjepper i hjulene for Dany?)

Kan dette virkelig være slutten på Jon og Daenerys? Allerede? Vi tviler.

#15: OMG (#hvisdeterlovåsi), Jamie og Bran er ansikt til ansikt! Hvordan sier man egentlig unnskyld for å ha dyttet et barn ned fra et høyt tårn – som førte til at han ble lam – fordi han så deg ha sex med tvillingsøsteren din, dronningen?

#16: Dette spørsmålet stiller vi oss _hver_ gang vi ser på Game of Thrones: Hvordan skal man klare å vente en hel uke med å se neste episode??? Send gode tips til tidsfordriv til [email protected]

Se også: Streamingtips! 8 spennende serier du kan se i påsken

Nyeste saker fra 730.no

Les mer