Hopp til hovedinnhold
TIMOTHEE CHALAMET (22) ER HOLLYWOODS NYE FAVORITT – OG VÅR (TITLE MAG)
TIMOTHEE CHALAMET (22) ER HOLLYWOODS NYE FAVORITT – OG VÅR (TITLE MAG)

16 grunner til å elske Timothée Chalamet

OPPDATERT 6. desember: Tim er nå nominert til Golden Globe for A Beautiful Boy

Om man i 2018 ennå ikke har falt for Timothée Chamalet, er det på høy tid å åpne øynene litt.
Den 22 år gamle skuespilleren har vært en del av kritikerroste filmer som Christopher Nolans Interstellar (2014) og Lady Bird (2017), men det er hans rolle som unge og forelskede Elio i Luca Guadagnino-filmen Call Me By Your Name som har gjort ham til verdensstjerne.
Sistnevnte var han til og med nominert til Oscar for, noe som gjør ham til den den yngste personen på nesten 80 år (!) til å motta nominasjon for beste skuespiller.
Til tross for Timothée (uttales Tim-o-TAY) tapte Oscar-prisen til veteranen Gary Oldman, syntes vi han fortjener vår kjærlighet, og i den anledning har vi trukket frem 16 grunner til at han er vår nye favorittspire.
Vær så god:

1. Han snakker nesten flytende fransk (herregud) 

Som et resultat av det å vokse opp med en amerikansk mor og en fransk far, er Timothée flytende i la langue de l’amour.
Godgutten bor i New York, men har tilbrakt somrene sine i Frankrike helt siden han var liten og elsker fransk kultur, noe han sier har ført til at han nå er svært kulturforvirret. Kongen av relaterbare problemer.
Hør en snutt av en fransktalende T under, og legger merke til hvordan han elegant går videre når han snubler i pronomenene sine.

 

2. ….Oooog italiensk 

Som en del av forberedelsene til å gjøre rollen som Elio i Call Me By Your Name, som er satt i Italia, lærte godsnuten seg også å prate italiensk.
Med andre ord er fyren definitivt på listen over folk vi vil ha med oss på neste interrail.

3. Mannen kan SPILLE.

En Oscar-nominasjon, en Golden Globe-nominasjon, to BAFTA-nominasjoner (osv osv) kommer ikke ufortjent for å si det sånn. Han er den tredje yngste skuespilleren i historien til å få Oscar-nom.

4. Timmy klarer ikke å skjule hvor entusiastisk han er over ALT

5. Han lærer av sine feil + er givende

Nylig fikk Timothée kritikk for å ha takket ja til å gjøre en film av den kjente regissøren Woody Allen, som blant annet er anklaget for å ha misbrukt sin egen datter Dylan Farrow seksuelt. (Han er sjarmerende nok også gift med sin tidligere stedatter, Soon-Yi Previn.)
I januar svarte Timothée på kritikken via Instagram, hvor han forklarer at han ikke kan snakket ut om filmen og omstendighetene rundt den på grunn av begrensninger i kontrakten. Men, han spesifiserer at han som en litt mer erfaren skuespiller nå har lært at en «god rolle» ikke er alt man må tenke på når man takker ja til en skuespillerjobb.
Samtidig som han hyller Time’s Up- og #MeToo-bevegelsene, annonserte Timothée at han donerer hele lønnen sin fra Allen-filmen (A Rainy Day in New York, som ble spilt inn i fjor sommer) til tre forskjellige veldedigheter.

 

6. Han er supermusikalsk

I tillegg til å allerede være en kløpper på piano, lærte Timothée seg også å spille gitar i forkant av innspillingen av Call Me By Your Name.
Og muligens det beste av alt: Han kan spille mer enn bare Wonderwall. Slå den.

7. Han hjelper de som er i nød
Under The Independent Spirit Awards tidligere denne måneden, ble Timothées medskuespiller fra Call Me By Your Name Armie Hammer plutselig syk og måtte droppe prisutdelingen de begge var nominerte i.
Men, Timothée er løsningsorientert og slettes ikke vanskelig å be. 
Under en av talene ble kameraet rettet mot vår nye favorittskuespiller, og Timothée viste at han hadde med seg Armie via Facetime under showet. 
Det blir ikke mer GOALS enn dette. 
8. Han er alltid ett hakk kulere enn deg
 
9. Han eier ikke filter 
I og med at Timothée fortsatt er relativt fersk på presse og alt av intervjuer, har han enda ikke helt styringen på hva det er han skal si og hva det er han IKKE skal si på riksdekkende TV. 
Et eksempel var da han skulle prate om det å dra på en prisutdeling med moren sin – som han ikke egentlig var superkeen på å gjøre. 

Urokråka Jennifer Lawrence har tidligere sagt at hun er svak for Timothée (selv om hun ikke visste at han bare var 22) – aner vi at Hollywood snart får et nytt ufiltrert superpar?

10. Timmy er ikke fortapt på dansegulvet 

11. Han har et rap alter-ego; Lil’ Timmy Tim 

12. Kjernekaren har teken på monologer 
Selv om resten av casten i Call Me By Your Name også var imponerende, har Timothée for lengst bevist at han ikke trenger noen andre på scenen for å skape skuespillmagi. Mannen har stålkontroll på oss helt alene. 
Sjekk ut den opprivende monologen han hadde i Lili Reinhart-filmen Miss Stevens (2016): 

13. Han tok med seg moren til Oscar-utdelingen  
Man må sette pris på folk som, til tross for å være skeptiske, velger å ta med seg mamma på en av verdens største prisutdelinger.

 

14. Han blir like flau hver gang noen nevner Call Me By Your Names drøyeste og groveste scene

15. … Faktisk blir han like flau hver gang han skal intervjues om noe som helst 


16. Sist, men ikke minst: Kinnbeina. KINNBEINA. 
Timothée vant kanskje ikke Oscar-prisen for sin rolle som Elio, men han vant i hvert fall våre hjerter. Og forhåpentligvis teller det for noe. 

BONUS: Han har god musikksmak. Se godgutten snakke varmt om Cardi B under SAG-utdelingen under, igjen med mamma ved sin side:

Se også: Stjal Oscar, viste den frem på Facebook, ble arrestert

Mer Timothée Chalamet her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer