150 nye emojis! Slik kan du vise finger’n

23. okt 2015 kl. 00:00
#SOON 

#SOON 

Oppdatert 22. oktober

De nye emojiene er ute! Last ned iOS 9.1 for 150 nye deilige ikoner, deriblant den berømte finger’n. 

iPhone-bruker? Slik får du dem: 

Gå til «innstillinger», så «generelt». Trykk «oppdatering», og velg «last ned og installer» nederst. Skriv inn pin-koden din, og godta betingelsene ved å trykke «enig» til høyre. Den første delen tar rundt 10 minutter å fullføre, så er du good to go! Bare husk å installere oppdateringen etterpå. (Denne kan også ta rundt 10 minutter… Vi vet!) 

PS: Du trenger litt ledig minne for å laste ned oppdateringen. Du må også ha minst 50 % strøm, eller ha lader tilkoblet.

Sak fra 14. september, se emojiene nederst

Midt i Apples store høstlansering ble også neste haug med emojis presentert. Blant annet taco, burrito, klem, dollarglis, langefinger’n og enhjørning. ♥♥♥

Hele emoji-opplegget er litt forvirrende – hvilke som kommer bestemmes ikke av Apple selv, men gjennom et system som heter Unicode Standard. Det vil si at et felles «lager» av symboler tegnes og slippes flere ganger i året, og så slipper Apple, Android, Windows, Twitter og andre sine egne versjoner av dem i ettertid. Det er også grunnen til at de ser så ekstremt forskjellige ut, og kommer til ulike tidspunkt på de ulike plattformene. 

Så når vi sier at f.eks. bacon og facepalm-emoji er på vei, betyr det ikke at det slippes via Apple eller Android samtidig som Unicode klargjør dem. 

Uansett! 16. september slipper Apple iOS 9.0, hvor man blant annet får nye flagg-emojis. Kjedelig. Mye artigere er det Apple-brukere senere i år får en bråte nye symboler vi har ventet lenge på. 

Dato er ikke fastsatt, men Emojipedia skriver at vi får alle du ser under i iOS 9.1, som trolig slippes i november. 

Endelig taco og finger’n! Se hva vi har i vente via Emojipedia

Høydepunktene: 
 
 

Nye værsymboler (blant de gamle): 


Nye sportssymboler (blant de gamle): 

Diverse: 

Se også: Disse emojiene blir trolig presentert neste år