Hopp til hovedinnhold
Magnus Eliassen og Anna Kajander (Foto: Beyond Management/Ylva Teigen Aas)

14 nord-norske popartister du trenger i livet ditt

Når du hører «Nord-Norge og nord-norsk popmusikk», er det kanskje Sondre Justad, Dagny eller Marcus & Martinus som popper opp i hodet ditt?

Landsdelen har dog langt mer å by på enn bare kongen, dronningen og prinsene av pop.

Bodø-bølgen herjet med blant andre Sirkus Eliassen i spissen for noen år siden, og det har på ingen måte blitt stille fra det området de senere årene heller.

Heldigvis for dere er undertegnede over snittet interessert i popmusikk som er fra nettopp nord i landet, og kan servere deg en god – dog veldig subjektiv – liste med popartister du burde følge med på.

Noen av dem er mer kjent enn andre, og noen har vi selvsagt skrevet om før.

Kall det tips om nord-norsk pop som fortjener mer oppmerksomhet:

Kråkesølv

Ringrevene i Kråkesølv bør være et kjent navn for mange, men spør du oss burde enda flere få øynene opp for dem.

Kråkesølv har holdt på i over 10 år, for tiden feirer de debutalbumet (Trådnøsting) sin 10-årsdag rundt omkring i Norge.

I vår slapp de sin nyeste singel «Hundre runda rundt sola samles i ett sekund», og deres sjette album er ventet å komme til våren igjen. Så sjekk ut de Spellemannvinnende rockeguttene og lytt deg opp!

Som bonus kan du kjøre deg opp på soloprosjektene til Fredrik William Olsen og NOHR, to av medlemmene som har gått litt mer mot viseveien.

Lyse Netter

Nord-Norges The 1975? Ja, takk!

Disse guttene har noe helt eget, men danse kan du til det uansett. Lyse Netter har allerede en god håndfull med singler, og nylig slapp de en hyllest til midnattssola hjemme i Lofoten.

I høst kommer også deres første EP, så det er bare å glede seg!

Lamark

Sigurd Lamark slapp debutalbumet sitt i 2014, som senere ble fulgt opp i 2017.

Det er vanskelig å ikke bli fascinert av hans visete indiepop, og det er vanskelig å ikke føle på hans nyeste singel som var en del av klimalåtkonkurransen Etter oss.

Hør fine «Barns barns barnebarn» her:

Vembre

En ny stjerne i sikte?

Maiken Vembre og bandet hennes har foreløpig kun gitt ut én låt, men det gjør bare at vi gleder oss enda mer til det kommer mer.

Enda mer god visepop fra nord, om du liker sånt.

Virkelig

Mer rock til folket! Godguttene i Virkelig slapp debutalbumet sitt i fjor høst, og har høstet (hehe) massevis av gode kritikker. Med god grunn. Vi vet og håper de jobber på, og gleder oss til det kommer mer.

Magnus Eliassen

Storebroren i Sirkus Eliassen holder koken igjen. Etter noen år under radaren har han endelig sluppet ny musikk. Magnus’ soloprosjekt inneholder noen deilige viser. Nå har han kommet med to nye singler, og vi har nok mer i vente. Gleder oss!

Cold Mailman

Det første engelsktalende bandet på lista! Vi synes det var litt vanskelig å sette en bestemt sjanger på musikken til Cold Mailman, så da kopierer vi det de har skrevet i Facebook-bioen sin: «Postapocalyptic-surf-emo-pop».

I tillegg til å sjekke ut musikken, burde du sjekke ut musikkvideoene de har gitt ut òg. Fire år etter forrige album er de nå ute med singelen «Somewhere Else», og vi har mer i vente.

Eline Thorp

Eline ga ut debutalbumet sitt i 2014, og siden har det dessverre vært ganske stille. Hennes melankolske pop er nydelig, spesielt nå på høsten.

Vi har hørt rykter om at hun har skrevet litt greier i det siste, det håper vi stemmer! For de som ikke klarer å vente, så korer hun på Lyse Netters «Stjerneskudd».

NorthKid

Boyband-alarm! De fleste medlemmene fra Alta-gruppen NorthKid har holdt koken i andre nordlige band tidligere, og så har de samlet seg og fått med fiskeren Bilal Saab på vokal.

Og Bilal er ikke bare en rå fisker, i høst er han å se på selveste Stjernekamp! Vi sitter spent i sofaen mens vi switcher mellom NRK 1 og Skal vi danse.

Kajander

Det er meg en ære å kunne presentere denne pop-prinsen for de som ennå ikke har hørt. Bendik Kajander slapp sin første EP i 2018, og vi håper stillheten siden da betyr at han har vært i studio.

Anna Kajander

Nei, det er ikke tilfeldig at de har samme navn, Anna er nemlig søsteren til Bendik.

De er riktig nok ikke så like musikkmessig. Annas musikk er mer drømmende visepop, og med tre singler ute, håper vi det kommer mer. Helst i går.

Regnvær

Apropos rockegutter!!! Neida, disse heller nok litt mer mot pop, men nydelig er det uansett. Den nyeste singelen, «Aurora», er intet unntak. Da de slapp den, foreslo vi at denne Aurora kunne bli med på remixen. Det hadde vært fint. Håper det kommer mye mer, og det fort.

RSP & Thomax

Harstad-rapper + Bodø-DJ og produsent = flamme-emoji. Sammen har de gitt ut flere EP-er, og i fjor høst ga de oss endelig debutalbumet sitt. I tillegg til å være en rå duo, har de hatt besøk av blant andre Kråkesølv-Fredrik (da under rapaliaset Odrik) og Sondre Justad (!) på noen låter. RSP har òg gjestet en låt på et av albumene til Lamark.

Svalestup

Trioen består av 2/3 nordlendinger, så vi får la sistemann gå som det nå også. Med litt ekte garasjepop vet de hvordan man lager god stemning!

Svalestup er ganske ferske i gamet, og selv om låtene kanskje treffer ekstra godt om sommeren, funker de like godt uansett hvilken årstid det er. De har ikke sluppet noe siden de to singlene «Hjelp mæ» og «Kom igjen» i fjor sommer, så vi håper vi ikke må vente veldig mye lenger på mer.

Bonus: Eirik Lyng

Vår MGPjr-favoritt fra 2017 har nå skaffa seg platekontrakt, og hans første singel etter konkurransen slippes på fredag. Gled deg!!

Har du tips til flere vi burde høre om/tatt med? Send gjerne e-post! <3

Se også: Nydelig norsk videopremiere: Gabrielle tenker på deg

Nyeste saker fra 730.no

Les mer