Hopp til hovedinnhold
A-KJENDISER OG Å-KJENDISER (INSTAGRAM)

12 norske podcaster du bør høre i vinterferien 🇳🇴

Gratulerer med vinterferie! Eller ja, for noen deler av landet er det denne uken, mens resten av landet er velsignet med ferie neste uke. Vi vil nødig at du skal kjede deg, og vil i den anledning anbefale 12 norske podcaster du kan sluke eller ha som bakgrunnsstøy.

Flittige studenter og folk med voksenjobb uten vinterferie kan for all del lese videre, det er jo ikke noe i veien for at du kan hører et par episoder til og fra jobb/skole.

Felles for alle podcastene nedenfor er at de får oss til å le, noen gjør oss også litt klokere og samfunnsengasjert. (Uten at det blir for seriøst, det orker ingen.)

Tusvik & Tønne

Å anbefale Tusvik & Tønne blir litt som å anbefale ost og skinke til en som spør om forslag til pålegg – det er ingen revolusjonerende idé. Men Sigrid og Lisa er for gode til å ikke nevnes. Damene roper høyt om sakene andre ikke tør å røre, samtidig som de får oss til å le så vi tisser i buksa når de ukentlig forteller historier som illustrerer hvor ubrukelige de også er som mennesker. Veien fra nattbind i julekalenderen til abort-klikk og #metoo er kort, og vi elsker alt like høyt.

Jan Thomas og Einar blir venner

For å sitere oss selv: (fjor)årets mest uventede podcast-duo er også den beste. Konseptet er av det lettbeinte slaget, men det er umulig å ikke bli forelsket i Jan Thomas og hans livsfilosofi når man hører veteranen i lengre flater enn det vi er vant til. Deilig er det også å se at den enkle idéen funker fjell – 12 episoder ut i podcasten har vennskapet utvilsomt blomstret, samtidig som Jan og Einar fortsatt overrasker hverandre med finurlige fakta om seg selv.

Å-kjendis

Mer populærkultur i monitor, takk! Krister, Sara, Tara Lina og Niclas holder ingenting tilbake når de gosser seg i blogg- og kjendisnyheter fra inn- og utland. Å-kjendis startet som et samarbeid med 730, men per i dag tar vi null ansvar for tingene de ytrer i podcasten. (Så har vi sagt det!!)

Skitshowet

Det finnes mange bloggere og influencere som tror de kan være morsomme nok til å ha en bra pod. De fleste tar feil, men Anna Edwin og Erica Kvam gjør ikke det. Anbefales!

Harm og Hegseth

En av Norges aller største podcaster er heldigvis også en av de aller beste. Kjendis-pratet fra VGTV-profilene må noen ganger vike for snakk om eget kjendis-liv, men de ufiltrerte historiene fra virkeligheten er alltid god underholdning. Vegard får oss til å elske Stokke (og Marbella) som om det var vårt eget hjemsted, mens Mortens rants om hva det måtte være gjøre oss engasjert som faen – i hvert fall så lenge podcasten varer.

View this post on Instagram

Yess vi vant årets radio/podcast på UT-awards i går, takk til alle som stemte!! ❤️ Ooog, det er ny podd ute nå. Lytt og nyt. Klem.

A post shared by Harm & Hegseth (@harmoghegseth) on

Av lufta med P3morgen

Hvis du ikke orker/har mulighet til å høre de vanlige, lange sendingene til P3morgen daglig, så har de vært så greie å gi oss et kortere format som heter «Av lufta» i tillegg. I podcasten er det mer rom for prat om privatlivet til Silje, Ronny og Markus, samt (litt) mer griseprat for de som liker sånt.

Kvinneguidens venner

Der det finnes et problem, finnes det også en tråd på Kvinneguiden. Linnéa Myhre og Stine Melbø tar for seg både de mer og mindre kjente trådene, og går i dybden på det sagnomsuste forumet, samtidig som de prater om egne liv og samfunnet ellers.

Ida med hjertet i hånden

Ida Fladen er i gang med sin tredje sesong av kjærlighetspodden. Sammen med kjente gjester dykker de seg ned i både brudd, utroskap og singellivet, samt alt det fine og vanskelige ved å være i forhold. Ida får fisket ut mye godt fra gjester som Lisa Tønne, Vegard Harm, Isabel Raad, Sophie Elise, Sigrid Bonde Tusvik og Astrid S, så start gjerne med de kjendisene du liker best.

Kommentarfelt – Adam og Tore

Vi har alle savnet Jan og Silvia etter at NRK sluttet å sende terningkast 6-serien Sofa, men vi har kanskje savnet Adam og Tore sammen aller mest. Det er godt at de endelig er samlet etter et virrvarr av realityprogrammer med hver av dem, og de snakker om ting som om det er deres eget kommentarfelt.

Status med Sophie og Fetisha

Hvem skulle tro at Sophie Elise Isachsen trengte enda en plattform å utfolde seg på? Egentlig ikke vi, men det er deilig å høre henne på denne måten, i en mye mer avslappet versjon enn vanlig, sammen med den naturlig dritmorsomme og ærlige venninnen Fetisha Williams.

Andersen og Jakobsen

En annen av få blogg-podcaster som har kommet seg gjennom nåløyet, av og med Kristina Andersen og Belinda Jakobsen. Førstnevnte er selv veldig klar på at hun er mye mer seg selv her enn hun er på bloggen, noe vi setter pris på.

198 Land med Einar Tørnquist

Endelig en podcast uten kjendiser! Tulla, Einar Tørnquist har selvsagt besøk av kjendiser i 198 land, men det er ikke bare det som står i fokus. I den ferske podcasten prater geografi-kongen blant annet med Tore Sagen og Solveig Kloppen, og hver episode tilegnes ett land vi skal bli bedre kjent med. Visste du for eksempel at «Ja, vi elsker» ikke er Norges nasjonalsang? Ikke vi heller! Hittil er det bare fire episoder ute, men vi liker alt vi har hørt til nå.

Se også: 4 dumme steder du kan dra til i stedet for Dubai

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer