Hopp til hovedinnhold
Artistene Astrid S og Isah er to av de mange uheldige som har blitt smittet av COVID-19 (Peter Troest/Getty, Instagram/lilleisah)

12 kjendiser som har hatt korona: Slik opplevde de det

Korona sparer virkelig ingen.

Denne måneden markerer vi ett år siden Norge stengte ned for første gang som følge av korona. Ikke et veldig hyggelig ettårsjubileum, med andre ord.

Både internasjonale og norske kjendiser har det siste året vært så uheldige å teste postitivt for viruset.

Som folk flest forteller de om svært forskjellige sykdomsforløp.

Noen merket knapt at de var smittet. Andre ble satt helt ut av spill, og sliter med ettervirkningene flere måneder senere.

Gwyneth Paltrow

«Jeg hadde COVID-19 tidlig, og det etterlot meg med en langvarig tretthet og hjernetåke» skriver den amerikanske skuespilleren Gwyneth Paltrow (48) i et innlegg på nettstedet sitt Goop.

Gwyneth Paltrow er en av kjendisene som har fått påvist korona (Pascal Le Segretain/Getty Images)

I tillegg til å fortelle om sin erfaring med viruset kommer hun også med egne råd til koronasyke.

Gwyneth Paltrow anbefaler blant annet alternative metoder som intuitiv fasting og infrarød sauna. Hun skal også ha tatt høye doser med D-vitamin, B-vitamin og tran.

I etterkant har hun blitt kritisert for å spre kontroversielle koronaråd.

– Vi må ta lange COVID-sykdomsforløp seriøst og benytte reelle forskningsbaserte metoder, sier professor Stephen Powis ifølge Dazed.

Astrid S

Under en spørsmålsrunde på Instagram i desember avslørte Astrid Smeplass (24) at hun har hatt korona.

Astrid S fortalte om sin korona-smitte på Instagram (Instagram/astridsofficial)

«Jeg hadde faktisk korona for en stund siden. Jeg mistet lukte- og smakssansen, noe som var veldig rart. Heldigvis kom jeg meg gjennom det uten å ha en dårlig opplevelse, eller smitte noen andre» delte hun.

Dwayne «The rock» Johnson

I september delte skuespiller Dwayne «The rock» Johnson (48) en video med sine 223,1 millioner Instagram-følgere. Han forteller at både han, kona og deres to døtre har hatt korona.

– Jeg kan fortelle at dette har vært en av de mest utfordrende og vanskelige tingene vi noen gang har måttet tåle som familie og for meg personlig, sier han blant annet i videoen.

Malin Nesvoll

Youtube-er og influencer Malin Nesvoll (31), tidligere kjent som «MakeupMalin» har også vært åpen om positiv koronatest og ettervirkninger etter hun ble friskmeldt.

– Selve koronaen varte i 10 dager. Og det var ikke det samme som en influensa, sier hun til TV 2.

Malin Nesvoll har slitt med ettervirkninger etter hun fikk påvist korona (Instagram/malin.nesvoll)

Hun forteller videre at hun hadde høy feber, muskelsmerter og at hun sov 18-20 timer i døgnet.

To måneder etter å ha blitt friskmeldt slet hun fortsatt med ettervirkninger som utmattelse og svimmelhet.

– På dag tre av sykdommen forsvant det helt. Det er to måneder siden. Og jeg verken lukter eller smaker noen ting ennå, sier hun til TV 2.

Ellen DeGeneres

Talkshow-verten Ellen DeGeneres (63) delte at hun hadde testet positivt for korona på Twitter 10. desember.

Ellen DeGeneres forteller at hun har korona i et Twitter-innlegg (Daniele Venturelli/WireImage)

«Hei alle sammen. Jeg ønsker å la dere alle vite at jeg har testet positivt for Covid-19. Heldigvis føler jeg meg bra foreløpig» skriver hun blant annet i innlegget.

I ettertid har Ellen fortalt på sitt eget show at hun ble behandlet med steroider mot viruset.

– De første tre dagene sov jeg 16 timer om dagen, forteller Ellen.

Den fjerde dagen våknet hun med muskelkramper i ryggen.

– Smertestillende hjalp ikke, ryggen ble bare verre. Du vet når jeg får dere til å le så mye at det gjør vondt i ribbeina? Sånn var det. Nå vet jeg hvordan dere har det når jeg får dere til å le.

– Jeg hadde ingen andre symptomer. Jeg hadde ikke hodepine, feber, jeg mistet ikke smakssansen… Selv om jeg gikk med sokker i Crocs en dag, så du får dømme selv.

Jonis Josef

Jonis Josef (29), komiker og programleder i P3s Karakter, bekreftet at han hadde korona på Instagram i september.

– Vi må ta dette seriøst. Alle mine nærkontakter er kontaktet, sier han i en video.

– Jeg føler meg veldig bra og har ingen symptomer. Til nå er karantenen greit, kommer nok til å bli kjedelig, men har enda masse bra film og serier jeg kan se, sa han den gangen til God Kveld Norge.

(Instagram/jonisjosef)

JoJo Siwa

– Jeg endte med å få det. Den store, fryktede COVID-19. Hele familien min fikk det, fortalte JoJo Siwa (17) til Entertainment Tonight i desember.

Hun delte videre at hele familien slet med hodepine, tretthet og kortpusthet. De mistet også smak- og luktesansen. På det tidspunktet skal hele familien ha fått det tilbake, bortsett fra JoJo selv.

– Alle som får dette viruset vil bli påvirket forskjellig, sa hun den gangen.

JoJo Siwa og familien fikk påvist korona (Allen Berezovsky/Getty Images)

Isah

Etter en opptreden på Senkveld i fjor fikk artisten Isah (21) påvist korona.

«Det stemmer at en medvirkende i programmet og personens medhjelper har fått påvist covid-19 i etterkant av innspillingen på torsdag. Våre rutiner har vist seg å fungere godt, og de to som har fått påvist smitte er i relasjon utenom Senkveld» skriver programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen i en e-post til Se og Hør.

Isah fikk påvist korona etter en opptreden på TV 2-progammet Senkveld (Instagram/lilleisah)

Khloé Kardashian

Heller ikke Kardashian-familien slipper unna. Khloé Kardashian (36) fikk påvist korona i fjor og dokumenterte det i en episode av Keeping Up with the Kardashians.

– Jeg fant nettopp ut at jeg har korona. […] Det var skikkelig ille i noen dager. Oppkast, skjelving, varmt og kaldt… Jeg har migrene, men dette var den verste hodepinen jeg… Jeg vil ikke si at det var en migrene, sier Khloé.

– Brystet mitt brant når jeg hostet. Halsen min er fortsatt ikke bra igjen. La meg fortelle deg… Den dritten er ekte. Men vi skal alle komme oss gjennom dette. Hvis vi følger ordre kommer vi oss gjennom dette. Måtte gud velsigne oss alle, avslutter hun.

Khloé Kardashian åpner opp om at hun har korona i en episode av Keeping Up with the Kardashians (Instagram/khloekardashian)

Kristofer Hivju

Game of Thrones-stjernen Kristofer Hivju (42) testet positivt for korona allerede i mars i fjor. Det delte han i et innlegg på Instagram.

«Familien min og jeg er selvisolerte hjemme så lenge det varer. Vi har god helse – jeg har bare milde symptomer på forkjølelse» skrev han.

Tom Hanks

Tom Hanks og kona Rita Wilson er også blant de uheldige som har fått påvist korona det siste året.

Tom Hanks og Rita Wilson testet positivt for korona (Jeff Kravitz/FilmMagic)

«Hei folkens. @ritawilson og jeg er her nede i Australia. Vi følte oss litt slitne, som om vi hadde forkjølelse og litt vondt i kroppen. Rita hadde litt frysninger som kom og gikk. Litt feber også. For å gjør det riktige, slik det er nødvendig i verden akkurat nå, ble vi testet for korona og er positive» skrev 64-åringen i et Instagram-innlegg 12. mars i fjor.

Kristen Stewart

Twilight-stjernen Kristen Stewart (30) fikk påvist korona etter innspillingen av julefilmen Happiest Season i februar i fjor.

– COVID var på settet vårt. Kristen ble syk, men vi visste det ikke, avslører medskuespiller Aubrey Plaza i The Late Show With Stephen Colbert.

Kristen Stewart fikk påvist korona etter filminnspilling (Kevin Winter/Getty Images)

God bedring til alle som har blitt syke!

Heldigvis kan vi regne med at antall tilfeller går kraftig ned når en større andel av befolkningen er vaksinert mot COVID-19.

Legenden Dolly Parton ble så glad av å få sin dose at hun tok en velkjent trall – se video her.

Se også: Dette har stjernen gjort før Exit

Nyeste saker fra 730.no

Les mer