Hopp til hovedinnhold
NOE FOR ENHVER SMAK, SI (NETFLIX, VIAPLAY)

12 julefilmer som kan streames i Norge

NOE FOR ENHVER SMAK, SI (NETFLIX, VIAPLAY)


Herreguri, som tida flyr.

Plutselig var det 1. desember, og vi kan offisielt si at førjulstiden er her – med alt dét innebærer. For eksempel er det endelig sosialt akseptabelt å se på julefilmer; både de skikkelig fine og de dritdårlige som er fine likevel fordi tradisjon.

Det er dog 2018 og det er en regelrett jungel av muligheter der ute, og vi vet alle hvor ubesluttsom man blir når man har for mye valgfrihet aka #ilandsproblemer 🙁

Derfor har dine gode venner i 730.no funnet frem en liste over julefilmer du kan streame i Norge – på både Netflix, HBO, Viaplay og C More – slik at du slipper å tenke noe særlig.

God jul!

The Grinch

Handling: Akkurat nå er 2018-versjonen av Grinchen ute på kino, men – uten å ha sett den enda – tviler vi sterkt på at den overgår klassikeren fra 2000 (selv om soundtracket med Tyler The Creator er hella lit). Vi elsker mannen som hater julen <3
Skuespillere: Jim Carrey, Taylor Momsen.

Finnes på: Viaplay.

A Christmas Prince: The Royal WeddingHandling: 
Dette er oppfølgeren til fjorårets julesuksess A Christmas Prince, så kanskje verdt en titt? Netflix selv beskriver filmen slik: «Ett år etter at Amber hjalp Richard til tronen, er hun klar til å gå ned kirkegulvet med ham – men hun er usikker på om hun er skapt til å bli dronning». Litt lunkent innsalg, synes vi, men pyttsann. (Første film ligger forøvrig fortsatt tilgjengelig på Netflix dersom du ikke har sett den før/vil se den igjen.) 
Skuespillere: Rose McIver, Ben Lamb.

Finnes på: Netflix.
The Christmas Chronicles

Handling: «To søsken blir med julenissen på et vaskeekte juleeventyr», heter det i beskrivelsen. Igjen en noe laber oppsummering, men et kvalitetstegn er at The Christmas Chronicles er laget av skaperne av både Harry Potter-filmene og erkeklassikeren Home Alone. Bonus: Kurt Russell som nissefar.


Skuespillere: Kurt Russell, Darby Camp, Judah Lewis.

Finnes på: Netflix.

Almost Christmas

Handling: Denne perlen fra 2016 handler om en passe dysfunksjonell familie som samles i julen etter at moren i huset dør. Litt gøy, litt (veldig) klisjé – 100 % julefilm. 

Skuespillere: Gabrielle Union, Danny Glover, Kimberly Elise og Omar Epps.

Finnes på: C More.

Love Actually

Handling: Du visste den kom? Ingen julefilm-liste er komplett uten Love Actually, si. Elsk den eller hat den; det er umulig å nekte for at filmen har blitt en moderne klassiker. Det er like gøy – nesten hvert fall – hvert år å se de mange karakterene krangle, le, og gråte før det til slutt ordner seg til jul. (Spoiler?)

Skuespillere: Blant annet Hugh Grant, Colin Firth, Emma Thompson, Alan Rickman (RIP, Slur 💔), og Keira Knightley.

Finnes på: Viaplay.

The Holiday Calendar 

 

Handling: En talentfull (men fortvilet) fotograf arver en antikk julekalender, og innholdet viser seg å spå fremtiden. Kommer hun til å finne kjærligheten denne julen, tro? 

Skuespillere: Hovedrollene er besatt av The Vampire Diaries-heksemor (bokstavelig talt, ikke for skøy – hun spiller heks i serien) Kat Graham og Quincy Brown. Sistnevnte mistet forøvrig nettopp moren sin, P. Diddys ekskone, Kim Porter. RIP ❤️


Finnes på: Netflix.

The Holiday

Handling: Etter at de opplever trøbbel på kjærlighetsfronten i førjulstiden, trenger både London-baserte Iris Simpkins og Los Angeles-beboer Amanda Woods en forandring. Kvinnene finner hverandre på nettet og bestemmer seg for å bytte hjem i to uker – og dét fører med seg mye spenstig. Deriblant Jude Law og Jack Black.

Skuespillere: Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black, Kate Winslet.

Finnes på: HBO Nordic.

A Christmas Carol

Handling: Historien om surmaga Ebenezer Scrooge sin jul har vært laget flere ganger (første gang i 1910!) med varierende suksess. Vår favoritt er versjonen som kom ut i 2009. Kort oppsummert går det slik for seg: Ebenezer er rik, men gjerrig, han hater julen, og har ingen venner. En julenatt dukker det opp tre spøkelser som tar ham med til både fortiden, nåtiden, og framtiden, og dét tvinger ham til å ta oppgjør med seg selv.

Skuespillere: Jim Carrey, Gary Oldman.

Finnes på: Viaplay.

A Bad Moms Christmas

Handling: Oppfølgeren til 2016-filmen Bad Moms handler igjen om de tre overbelastede mødrene Amy, Kiki og Carla. Denne gangen gjør trioen opprør mot julen og alt som følger med av forventninger, baking, og juletrepynting. Vi skal være helt streite med deg: Den er ikke så bra – på Rotten Tomatoes har den skrapet sammen skarve 30 % rating – men det funker for late romjulskvelder hvor dere spiser restekake og bare har ett øye på TV-en.

Skuespillere: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn.

Finnes på: C More.

Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa

Handling: Vi elsker Solan og Ludvig, og hadde sett denne uansett hva kritikerne sa – men heldigvis fikk Jul i Flåklypa femmere og seksere over hele linja. Filmweb beskriver handlingen slik: «Solan, Ludvig og Reodor er tilbake. Det nærmer seg jul, og Flåklypa Tidene-redaktør Frimand Pløsen har lovet bygda snø. Når Ludvig ønsker seg det samme, så er ikke oppfinner Reodor Felgen vanskelig å overtale til å bygge verdens kraftigste snømaskin. Men så forsvinner Reodor, og så forsvinner snømaskinen, og da må Solan og Ludvig stelle i stand til jul alene. Hvis de rekker det, etter å ha reddet Flåklypa fra verdens verste snøstorm».


Skuespillere: Trond Brænne, Trond Høvik, Kari-Ann Grønsund.

Finnes på: HBO Nordic.

The Princess Switch 
Handling: Netflix har latt seg inspirere av The Parent Trap fra 1998 med The Princess Switch. Her spiller Vanessa Hudgens rollen som både den jordnære bakeren 
Stacy fra Chicago og hertuginnen Margaret Delacourt som om noen dager skal gifte seg med prisen av Belgravia. De to møtes da Stacy får innpass til å delta i en bakekonkurranse i nettopp Belgravia. Herreguri, gjett hva som skjer? 😌

Skuespillere: Vanessa Hudgens, Vanessa Hudgens (hehe), Sam Palladio, Nick Sagar, Alexa Adeosun. 


Finnes på: Netflix.

Four Christmases

Handling: Brad og Kate pleier å rømme landet og dra til varmere strøk når julen nærmer seg. Denne gangen blir dog flyet deres kansellert, og dermed blir de nødt til å feire med familien – som består av to par fraskilte foreldre. Fire julebesøk på én dag; derav tittel Four Christmases.

Skuespillere: Reese Witherspoon, Vince Vaughn.

Finnes på: Viaplay.

Se også: 730 x norsk Hollywood-stjerne

Les mer