Hopp til hovedinnhold
Internasjonalt slipp!

11 stjerneskudd til by:Larm 2018

🚭$lumped📕 📸: @goodboypat

Et innlegg delt av yung smul (@unge_smul)


I dag følger første og andre artistslipp med nok en musikalsk godtepose. Oslo-festivalen presenterer 11 nye navn via 4 land – se liste nedenfor. 

Neste års festival går ned på en rekke scener i hovedstaden 1.-3. mars 2018. 

Her er dagens ferske slipp: 

Fay Wildhagen (NO)
Fanny Andersen (NO)
Yung Smul (NO)
612 (NO)
Iris Gold (DK)
Esther Vallée (SE)
Nicky William (SE)
Jireel (SE)
LASH (SE)
Makeness (UK)
IDER (UK)

730-lesere kjenner godt til Oslo-kollektivet 612, Sony-signerte Yung Smul og pop-stjerneskuddet Fanny Andersen.

Se også opp for Stockholm-gutten Jireel, som i en alder av 17 har erobret nabolandet på rekordtid: 

Bli bedre kjent med alle via de offisielle bioene: 


612

612 består av T_boyofficial, SlimTim, Lille Leon og profesjonelle hypeman Bønna. Med sitt naive og melodiøse uttrykk skiller 612 seg fra saueflokken og tar lytteren inn i et univers fylt av moralske betenkeligheter og utspekulerte planer for å tilegne seg sine behov. Med beats fra husprodusentene Moggger og SlimTim sørges det for at ingen naboer blir fornøyd. Dette har gitt gjenklang gjennom landet, noe som har ført til at konserter i flere byer har vært utsolgt. Med mye ny musikk på vei blir det spennende å se hva gjenger koker opp.Esther Vallee

Esther Vallee lager pop i verdensklasse som vil få deg hekta i løpet av få sekunder. Denne talentfulle låtskriveren er født rett utenfor Gøteborg i Sverige og synger om sørgmodig mørke og de temaene en ikke snakker om. Gjennom hennes mystiske og tankefulle persona beveger hun seg innom soul-sjangeren blandet med mørk elektropop, som allerede har rukket å bli plukket opp av tastemakere som Clash Magazine, Popjustice og Spotify. 

Fanny Andersen 

Fanny Andersen er nok et ukjent navn for mange, men for sine over 40 000 følgere i sosiale medier er Fanny allerede et kjent navn. Endelig er tiden inne for å presentere henne for resten av verden! Uten noe plateselskap eller management i ryggen slapp Fanny Andersen uredd sin farlig fengende debutsingel «KIDS» i november 2016. Derfra tok det ikke lang tid før supertalentet ble oppdaget både her i Norge og i utlandet. «KIDS» er den perfekte definisjonen på elektronisk dansepop – en låt som glir like godt inn på radio som på dansegulvet.

Fay Wildhagen


Fay Wildhagen er lett å elske, men vanskelig å beskrive. Sømløst mikser hun lydbildet sitt uten å tenke på trender eller sjangre. Hun kan minne om mye, men inspirasjoner fra Arcade Fire, Feist og Bon Iver skimter gjennom låtene hennes. Likevel er hennes organiske lydbilde hennes eget. Som 21-åring ble hun allerede sett på som en gitarhelt. Hun er upretensiøs og sær, dog fokusert og ambisiøs.


IDER


IDER består av Megan Markwick og Lily Somerville, to venner fra London som blander svevende pop og delikat elektronika. Deres R&B-baserte debutsingel «Sorry» ga duoen kjapt fans som låtskriver og produsent Shura og radiopersonlighetene Phil Taggart og Huw Stephens. De fulgte opp debutsingelen med den sårbare andresingelen «Puke», som trekker sammenligninger til London Grammar og FKA Twigs.

Iris Gold

Historien om Iris Gold starter i Christiania, Danmark, hvor den unge sangerinnen hadde en nomadisk oppvekst i et kreativt kunstnermiljø – hvor 70-talls psych og hippie-motkultur som Jefferson Airplane, The Doors, The Mamas and the Papas preget oppveksten hennes. Senere flyttet hun til London hvor hun kjapt ble en del av musikkscenen og opptrådte med artister som Miguel, Blur, Taylor Swift og Robbie Williams. Med sitt særegne uttrykk blander hun flowerpower med hiphop over fengende pop.

Jireel

Den unge rapperen fra Stockholm har på kort tid eksplodert som ett av landets mest fremmadstormende hiphop-håp. Jireel debuterte i 2015 med låten «Här & Nu» og har siden fortsatt å overbevise med sin cocky, moderne stil. «Snap», fra EP-en Jettad, er allerede nevnt som en milepæl i svensk hiphop – og da Jireel fikk avslutte Grammisgalan (typ Spellemann) fikk vi se en smakebit på en strålende liveartist.

LASH


Sabina og Anfa Lashari er søstrene som med sin synkroniserte rapflow dekonstruerer hiphop for å ta sin plass. Som duoen LASH finner de sin kunstneriske stemme i et hiphop-miljø som for bare noen år siden avviste det som var ikke-norm, ikke-mann og ikke-straight. I et sjangersprikende beat-univers av både afrobeat og gangsterrap, mister aldri LASHs tekster solidaritet. 

 
Makeness
Med en stor lidenskap for afrobeat, new wave, folk og Detroit-techno inneholder Makeness’ debut-EP fire instrumentale låter, som danner vokalen gjennom bevegelse, åpenhet og dybde. Den atmosfæriske førstelåten «Rogue» danner grunnlaget for EP-en rundt ideen om to virkeligheter, hvor en ikke klarer å skille hva som er ekte og ikke. 

Nicky William

Nicky William ble født i 1995 i Sverige med en stor lidenskap for musikk. Allerede i tenårene skapte han sitt unike samspill mellom sin lavmælte stemme, enkle og effektive gitarspill og tekster med en gammel sjels kjennetegn. Musikalsk blir han inspirert av legender som Joni Mitchell, Bob Dylan, Leonard Cohen, Patti Smith og Nick Cave and the Bad Seeds, og mer moderne band som Radiohead, St. Vincent, Fiona Apple og Wilco. Yung Smul

Etter å ha lagt ut sin første låt på SoundCloud, helt uten promo sist julaften, har ting gått utrolig fort for den unge vestkantrapperen Yung Smul. Han fylte scener både under Øya- og Slottsfjellfestivalen, og har nylig signert med Sony Music. Lydbildet er preget av en direkte rap med blytunge 808-basser, lekne melodier og et særegent ordforråd. Med seg på scenen har han Sebastian Zalo. Nå er gutta klare for å lage vanvittig god stemning på by:Larm, og vi gleder oss stort! Kanskje har Smul med et par nye låter også? Dette blir en konsert du virkelig ikke vil gå glipp av!


Nyeste saker fra 730.no

Les mer