Hopp til hovedinnhold
KJIPE TV-PAR FOR DUMMIES - KRISTEN BELL ER EN DEL AV PROBLEMET (NBC/NETFLIX)

10 TV-par vi absolutt ikke tåler

KJIPE TV-PAR FOR DUMMIES – KRISTEN BELL ER EN DEL AV PROBLEMET (NBC/NETFLIX)

Alle våre single lesere; det er trygt å stikke hodet opp fra den tomme Hennig Olsen-boksen igjen – valentinsdagen er endelig forbi.


 
Røde roser har begynt å visne, konfektsjokolader har for lengst blitt fordøyd, sykelige søte kosedyr har fått nye hjem bakerst i skapet i gangen, og verden kan omsider gå tilbake til sitt litt mindre klissete jeg. 


 
Derfor tenker vi at det er tid for å ta opp et særdeles viktig emne: Par vi ikke kan fordra.


 
Bare på TV da, selvsagt. 
 

Vi snakker om par man helst bare spoler over, par som man nærmest brekker seg for når de må vise sin kleine kjærlighet for hverandre, par som får menneskene i Yoplait Yoghurt-reklamen til å se ut som om de har kjemi. 
 
Vi satt opp en liste over 10 par vi mener kunne ha spart seg for å dukke opp på skjermene våre: 
 
1. Connor og Oliver (How to Get Away With Murder)


Hvem skulle trodd at to godgutter som ser ut til å være helt supre for hverandre, kunne skape så mye problemer?
 


Til tross for at How to Get Away With Murder tar for seg spesielt kaotiske situasjoner, så er ikke sjeldent at deres latterlig kjekke gutteduo er showets største dramakilde.
 


Selv når alt ser ut til å gå strålende for gutta, regner det plutselig fra blå himmel og de skriker hverandre opp i ansiktene igjen.
 


Prima eksempel: Var det virkelig nødvendig av dem å slå opp midlertidig fordi Oliver hadde vært kjip og slettet brevet om Connors universitetssøknad, når sistnevnte allerede hadde tilgitt ham? 


 

2. Maria Lerke og Reinert (Side om side

UNNSKYLD OSS? (NRK)


NRK serverte oss en av de største twistene i norsk TV-historie da Side om side i 2016 gikk inn i sin fjerde sesong. I det ene sekundet var publikumsfavoritt og Tverrland-dronning Maria Lerke på vei til fødestua i ambulanse, og våre drømmer om en liten trio med henne, Jonas og baby Aurrrorrrra var omtrent i boks. 
Så står plutselig alt på hodet, og Maria står plutselig og handler med sin nye barnepappa, eksen Reinert. 
Seerne raste. Noen av oss raser fortsatt. 
 

3. Bree og Trip Weston (Desperate Housewives)
 


ER DET NOEN SOM EGENTLIG HUSKER HVEM TRIP VAR? SIER IKKE DET ALT? (ABC/TV 2)At favorittseriene våre tar slutt er alltid triste affærer. Når en av hovedkarakterene ender opp med helt feil fyr er dog enda verre.


 
Wisteria Lanes strammeste panne, Bree Van de Kamp hadde en rekke kjipe fyrer i løpet av åtte år på skjermen. Rex var utro og utakknemlig, George var sinnssyk og sinnssykt morderisk og Karl var dust på heltid.
 


Likevel var det ganske nedsig (hvis det er lov å bruke det begrepet i 2018) at hele nabolagets Bree skulle ende opp med en tilfeldig mordetterforsker som ramlet inn døren mot seriens slutt. Hvem er du og hva skal du med rødtoppen vår? 


 
Om Orson ikke hadde dødd, var det ham vi helst skulle ha sett rulle ved Brees side. I det minste hadde han det spor av felles interesser med Bree – hva hadde egentlig mordetterforskeren (som for øvrig het Trip, vi måtte Google) å stille med? 
 
4. Arizona og Eliza Minnick (Grey’s Anatomy

 
Arizona er kanskje Grey Sloan Memorials baby-ekspert, men hun er også sertifisert babe-ekspert. Allikevel sliter mor med å skaffe seg en respektabel date blant sykehusets kanskje usannsynlig store utvalg av lesbiske leger. 

 
Etter å ha vært den ene delen av sykehusets kanskje beste duo etter Derek og Meredith («Merder»), Callie og Arizona (</3), har ikke mor imponert stort datingsmessig. Etter å ha rotet seg bort i både det ene og det andre, hadde hun et lengre forhold til seriens minst likbare dame, Eliza Minnick. 
Som et resultat av null kjemi og følelsen av at paret måtte tvinges til å fungere, ble fansen opprørt over at en solstråle som Arizona skulle være sammen med noen som Minnick, som tråkket på alles tær og gjorde alle rundt henne sure. Produsentene hørte folkets bønner, og affæren tok heldigvis slutt etter en kort periode. 
Det vil si, en kort periode som allikevel føltes som om den var en evighet. Grøss.
 

5. Karl og Målfrid (Mot i Brøstet)

ET HØYDEPUNKT I DETTE FORHOLDET (TV 2)


Han er pottesur døgnet rundt, og er den menneskelige inkarnasjonen av Skrue McDuck, og hun er solen selv i form av en sykesøster som lever for å hjelpe andre. Godt parmateriale? Tydeligvis. 
Tore Ryens folkelige sitcom-favoritt hadde kanskje en rekke usannsynligheter (hvordan har ikke lurendreieren Henry blitt arrestert for lengst, hvordan har ikke noen myrdet Nils ennå osv), men Målfrids følelser for Karl er kanskje det vi finner aller mest snodig. Hva ser hun i den karen? 
Han er ikke rik (vel, ikke etter det vi vet), han ser helt alminnelig ut og han er gledesdreper 24/7. Mor kan og bør mildt sagt få seg noe bedre. 
 


6. Archie og Veronica (Riverdale

 
Archie Comics-baserte Riverdale er et usannsynlig imponerende tenåringsdrama, men serien gjorde en kjempetabbe allerede i første episode.
 
Før Archie blir sammen med tettstedets nyeste beboer, Veronica «pappa betaler» Lodge, som tilsynelatende ikke har noe til felles med fyren, viser serien oss et potensielt nydelig par i Archie og verdens beste nabojente, Betty Cooper. 
Betty erklærer sin kjærlighet for bestevennen Archie, som svarer at han elsker henne tilbake, men serverer en lat løgn om at hun er for god for ham, og at de derfor ikke kan bli sammen (hva sier det om Veronica, Archiekins?). Hæ? 
Etter at serien har lokket oss med dette, er det faktisk umulig å se på Archie og Veronica uten å tenke at vi heller skulle ha sett Betty der. Det gir så mye mer mening? 
 

7. Eleanor og Chidi (The Good Place

Eleanor og Chidi blir muligens fortalt av øvre makter at de er sjelevenner, men det betyr ikke at vi må være enige i det.
Kristen Bells karakter kommer inn i serien som svært så usjarmerende og til tross for at hun i løpet av tiden hun tilbringer i «The Good Place» blir litt mindre drittsekk, er hun fortsatt ikke god nok for Chidi. 
Til tross for at mannen til tider er så funderende og grublende at det kan drive enhver til vanvidd, er Chidi langt for hyggelig og omtenksom til at han går sammen med Eleanor. 
Kjemien er mildt sagt intet-eksisterende, men det er jo kanskje ikke så rart når mesteparten av tiden de har hatt alene sammen har gått til krangling om filosofi og ansvar. Vi skjønner ikke helt hvor forelskelsen kommer fra. 


 
8. Suzanne «Crazy Eyes» Warren og Maureen (Orange is the New Black

 

Til å begynne med var vi helt for dette tilsynelatende søte paret, men det tok ikke så mange episoder før vi skjønte at dette bare var trøbbel.  
Til tross for at de har delt et par virkelig fine scener, er det for mange problemer mellom de to til at det kan fungere, noensinne. Hendelsen hvor Maureen melder seg frivillig til å slåss mot Suzanne under fengselsvaktenes regi snakker for seg selv. 
Etter alt det kjipe Crazy Eyes har måttet gå gjennom i Litchfield – og det er ganske mye – så er det å være rundt en som er såpass ustabil og til tider manipulerende som Maureen det siste hun trenger. Hun fortjener mer enn som så. 


 
9. George og Izzie (Grey’s Anatomy
 

Vi skal innom medisindramaet nok en gang på listen, for det de gjorde her var faktisk så ille at det får en obligatorisk plass her.  
Hvem nå enn som satt på det manusmøtet og kom opp med idéen om at George O’Malley og Izzie Stephens skulle innlede et forhold – et kleint, ulogisk og fullstendig kjemiløst forhold – burde saksøkes for den skaden de har påført oss seere.

Ok, det er kanskje å overdrive litt. Men bare litt. 

Som om ikke Georges korte affære med Meredith var ille nok. Grøss. 
 

10. Arne Marcussen og Juni / Arne Marcussen og Julie (Hotel Cæsar

NÅR KARAKTEREN MAN SPILLER ER SÅ FORFERDELIG AT FOLK OPPSØKER DEG PÅ GATA FOR Å KJEFTE PÅ DEG (TV 2)


Ingar Helge Gimle kan muligens skryte på seg å ha spilt Hotel Cæsars mest forhatte karakter gjennom såpeoperaens 19 år på TV 2. 
Arne Marcussen var ungdomsprest og slesk til tusen, og rakk å sjarmere en hel haug av damene på Cæsar før Ninni Anker-Hansen skyter ham ned under Maskeradeballet. I tillegg til å være gift, ligger Arne også med konas søster, og innleder forhold til både Juni og Julie, hvor begge forholdene var like forferdelige å følge med på. 
Hvordan han klarte det vet ikke vi, at han var slesk kunne tross alt spottes på lang avstand. Vi, akkurat som Ingar Helge Gimle sikkert også tenker nå, skulle gjerne ha sluppet å måtte ta del i akkurat den delen av hotelldramaet.
 


Bonus: Rachel og Joey

 (Friends)

 
Vi har selvsagt ikke glemt paret som for evig ble kjent som definisjonen på en dårlig beslutning. Av den grunn tar vi paret omtrent for gitt på en slik liste, og de får kun bonusplass hos oss.

Ord som «øh» og «hvorfor» dukker stadig opp sammen når denne duoen blir nevnt. Vi vet at Ross er kjip til tider, men virkelig?  
  

Les mer