Hopp til hovedinnhold

10 store høydepunkter fra Oscar

😂😂😂 #oscars #benedictcumberbatch #johntravolta #icantbreathe

Et bilde publisert av Anna Witek (@annawitek)


Nattens Oscarutdeling var noen hakk trausere enn sine mindre viktige konkurrenter.

Selv om det er en av verdens aller største prisutdelinger sliter de litt med å gjøre selve showet spennende, og det var endel kleine øyeblikk gjennom sendingen. (Hvorfor var gladgutt og programleder Neil Patrick Harris bare litt morsom?) 


Noen høydepunkter var det heldigvis, og satt du ikke oppe gjennom natten gjorde vi det heldigvis for deg. 


Her er 10 ting vi la ekstra merke til: 

10. Lego-sangen «Everything is Awesome» er helt grusom 

Tegan and Sara, er det dette dere vi være kjent for? Herregud. Til Lego-gjengens forsvar var dette det eneste innslaget som hadde litt fart i seg, og som ikke var fint eller rørende.  

Det betyr derimot ikke at det var veldig «awesome»: 
 

9. Benedict Cumberbatch med lommelerke 

Som at vi trengte flere grunner til å like ham…

Som at Tumblr trengte flere Cumber-GIFs… 

Og så gir han oss dette: 

  


8. Lady Gaga hyllet The Sound of Music, og hadde på seg snodige hansker

Nyforlovede Gagaloo hyllet The Sound of Music i anledning 50-årsjubileumet, og fikk en lang klem av en tydelig rørt Julie Andrews etterpå. (Som også ringte og gratulerte henne rett etter showet.) 

Bette Midler ga også sin kjærlighet via Twitter, se under videosnutten. 


28-åringen fikk likevel mest oppmerksomhet for den fine kjolen de knallrøde hanskene hun av ukjent grunn valgte å ta på seg. 

7. Vinnere man kan kjenne seg igjen i

Mat Kirby vant Oscar for beste kortfilm med The Phone Call. Den artige briten fortalte at han nå endelig kom til å få gratis donuts fra sitt lokale bakeri.

Vår type mann, der altså. 


 

6. Mona Berntsen danset!

Okei, det kan være at vi tok oss en høneblund rett før showet startet og dermed gikk glipp av åpningsnummeret… Hvor norske Mona Berntsen oppfylte drømmen sin… Men hun var garantert råflink, altså.

I am so excited to be performing at the Oscars tonight😊🙏! Such an inspiring and amazing experience all around! #oscars2015

Et bilde publisert av Mona-Jeanette Berntsen😊 (@monaberntsen)


5. Oscar til Common og John Legend!


For beste soundtrack med låten 
«Glory» for Selma. (Ja, de fremførte den på Grammy’s også.) FINT OG RØRENDE VAR DET LELL. 

Se først takketalen: 

Og så den flinke, men oh så kjekke duoen i aksjon: 


4. At Ida vant beste fremmedspråklige film 
 
Polsk svart/hvitt-film skutt i 1.33:1 eller 4:3-format (nesten kvadratisk) som handler om nonner høres grusomt ut, men Ida var en av 2014s beste filmer. Visuelt er den helt enestående, hvert eneste bilde kunne vært et postkort, eller helst hengt opp på et galleri.  

Det artigste var dog at regissør Pawel Pawlikowski ga totalt faen i at tiden hans rant ut under takketalen, og lot den overdøvende musikken bare dure på. Som igjen gjorde at en rekke prisvinnere etterpå også snakket til de var ferdig med å takke alle

3. Patricia Arquette, Meryl Streep og J.Lo <3

46-år gamle Patricia Arquette vant velfortjent prisen for beste birolle i Boyhood. (Filmen kunne nesten blitt kalt Motherhood.)  

Arquette snakket blant annet om viktigheten av likelønn i Boyhood, samt likelønn og likestilling i resten av USA. Det fikk Jennifer Lopez og Meryl Streep (sistnevnte var nominert i samme kategori for Into the Woods) til å juble som ekte homegirls. Et nydelig øyeblikk. 

2. Kveldens fineste og viktigste tale

Det var stort at The Imitation Game vant pris, men størst av alt var talen til manusforfatter Graham Moore. 33-åringen forteller ærlig at han som 16-åring prøvde å ta sitt eget liv, og oppfordrer alle til å stay weird.


DETTE ER SÅ VAKKERT:  1. Kveldens desiderte høydepunkt

Vi ventet og ventet på at noen skulle si det, og endelig tok Neil Patrick Harris en vits om John Travolta. (Kveldens vert sa spøkefullt at «Benedict Cumberbatch» var lyden av Travolta som prøvde å uttale navnet til Ben Affleck. LOL.) 

Om du ikke husker fjorårets mest grusomme Oscar-hendelse… 


Ønskereprise: 

Heldigvis fikk John Travolta gjøre opp for tabben. Etter Harris’ vits ble Idina Menzel introdusert til scenen, og sangfulgen hadde selvfølgelig med seg en spesiell gjest.


Se søt, funny og litt creepy snutt:Ain’t that the truth #johntravolta #oscars

Et bilde publisert av @tebatesart


Se også: Her er alle Oscar-vinnerne 

Les mer