Hopp til hovedinnhold
DEN NORSKE DANSEFILMEN BATTLE SER LOVENDE UT (NORDISK FILM)

10 serier og filmer vi skal se i høst

DEN NORSKE DANSEFILMEN BATTLE SER LOVENDE UT (NORDISK FILM)

September kan markere begynnelsen på mye kjipt. Sommeren er over, bladene begynner å falle av trærne, lufta blir kjøligere og kveldene blir mørkere. Men, høsten er også høysesong for premierer av nye serier og filmer, og mange favorittshowene våre er endelig tilbake.

I den anledning har vi satt sammen en liste med viktige serier og filmer vi gleder oss til å se denne høsten <3

Se også: 11 høst-trailere i én snutt

10 serier/filmer vi gleder oss til:

1. The Hate U Give (film)

George Tillmann Jr.-regisserte The Hate U Give, basert på romanen til Angie Thomas med samme navn, er garantert en av de viktigste ungdomsfilmene denne høsten. Problematikken er dessverre altfor velkjent: hvite politibetjenter skyter unge, svarte ungdommer som ikke har gjort noe kriminelt.

Amandla Stenberg, kjent fra Everything, Everything og The Hunger Games, spiller tenåringsjenta Starr Carter, og den relativt nye skuespilleren Algee Smith spiller hennes bestevenn, som blir skutt. Riverdale-stjerna K.J. Apa, artisten Sabrina Carpenter og rapperen Common har også roller i filmen.

Norgespremieren til filmen har ikke fått en dato, men den har amerikansk kinopremiere 19. oktober. Så vi får håpe på det beste. 

2. Maniac (TV-serie)


Netflix-satsningen Maniac blir beskrevet som en mørk komedie med et snev av sci-fi. Ut ifra det man får se i traileren virker det som serien handler om hvordan noen tror medisinske prøver kan endre hjernen, noe det mest sannsynlig ikke gjør. Eller?

Emma Stone og 21 Jump Street-stjerna Jonah Hill spiller hovedkarakterene Annie Landsberg og Owen Milgrim. I tillegg spiller Stones tidligere kollega fra den 6 x Oscar-vinnende filmen La La Land, Sonoya Mizuno, en stor rolle.

Showet Maniac er ikke ukjent for Norge, i 2016 kjøpte nemlig Netflix rettighetene til den norskproduserte humorserien med samme navn, skapt av ingen ringere enn Instagram-komikeren Espen PA Lervaag.

Originalen var ingen stor suksess da den gikk på TV 2, så det blir ekstremt spennende å se hvordan den amerikanske versjonen blir 21. september.


3) Riverdale sesong 3 (Netflix)

Vi er vel ikke alene om å savne de fire ungdommene i Riverdale? Heldigvis er dramaserien klar for sin tredje sesong nå i oktober, og vi venter alle i spenning. Etter sesongslutt i mai har mange fans vært veldig urolig for at det ikke skulle bli flere sesonger Riverdale, men det måtte det jo! Etter siste episode sitter man med mange ubesvarte spørsmål, så det blir ekstremt spennende å forhåpentligvis få noen svar.

Dessverre for binge-seere blir det kun lagt ut en episode hver uke, ikke hele sesongen samtidig. Sesong 3 har premiere 10. oktober. 

4) Harajuku (film)

 Kinofilmen Harajuku handler om tenåringsjenta Vilde (spilt av Ines Høyseter Asserson, som spilte lillesøsteren til Jonas i Skam) som tvinges til å ta kontakt med sin biologiske far (Nicolai Cleve Broch), etter moren hennes har vært i en ulykke. Hun vil bare rømme fra alt og alle med en enveisbillett til Tokyo. Hvordan skal dette gå???

Den norske filmen har premiere 21. november. Harajuku er regissert av Erik Svenssons, som sin første film etter Natt til 17 i 2014. Han har i mellomtiden jobbet med spennende prosjekter som Heimebane og Unge lovende, så dette lyder jo absolutt lovende.

VILDE OG PAPS (NORDISK FILM)5) Jeg mot meg (dokumentarserie)

Psykologen Peder Kjos er tilbake med gruppeterapi med åtte nye ungdommer. Det blir fint (og tøft) å se en sesong til med åpenhet om psykiske utfordringer i hverdagen, som ellers ikke blir snakket så mye om. De første to episodene av Jeg Mot Meg er allerede lagt ut på NRKs nett-tv – se her.

6) A Star is Born (film)

Popdronninga Lady Gaga er tilbake, ikke med en ny låt, men som skuespiller i filmen A Star is Born, som har norgespremiere 12. oktober.

Gaga spiller karakteren Ally som nettopp har gitt opp drømmen sin om å bli stor artist, helt til hun møter den erfarne musikeren Jackson Maine. Han fører henne ikke bare inn i rampelyset, han forelsker seg også i henne.

Bradley Cooper, mest kjent fra Hangover-trilogien, spiller både hovedkarakteren Jackson Maine og har regissert filmen. Førpremieren i Venezia førte til gode anmeldelser, så det er bare å glede seg.7) Side om Side (NRK)

Norgesfavoritten Side om Side er allerede godt i gang med sesong 6. Det blir spennende å se om NRK klarer å følge opp fem veldig morsomme sesonger, men hittil ser det bra ut.

Sjekk også ut saken vår «5 ønsker for sesong 6 av Side om side».

8) Battle

Er det mulig å ikke glede seg til å se Skam-stjerna Lisa Teige i sitt rette element? Bergenseren skal nemlig spille danseren Amalie i Battle.

Karakteren Amalie gjør alt for å passe inn, men det er ikke så lett når faren hennes går konkurs, og hun må flytte fra det tilsynelatende perfekte livet på Oslo Vest. Heldigvis møter hun street-danseren Mikael, som tar henne med på nye eventyr.

Skandinavias første ordentlige dansefilm kommer 28.september, og vi kunne ikke vært mer spent.

Se mer om Battle her.


9)
Bloggerne (serie)

Nå er vi klare for niende sesong av Bloggere, men (dessverre eller heldigvis??) uten Anna Rasmussen aka Mamma til Michelle. I denne sesong skal vi være så heldige å følge to nye profiler: Stina-Blogg og Caroline Berg Eriksen (alias Fotballfrue).

Kanskje får vi endelig svaret på hvordan Stina kommer opp med alle idéene til listene sine? Det blir spennende å se allerede 16. september!


10. Sierra Burgess is a Loser (film)


Venting er kjedelig, så vi tok med en du kan se med en gang også. Sierra Burgess is a Loser kom nemlig på Netflix nå på fredag!

Filmen er den klassiske historien med en populær cheerleader, en kjekkas og en såkalt «taper». Sierra Burgess is a Loser ser ut som den inneholder alle klisjeer pluss litt ekstra. Som at norske (!!) Kristine Frøseth spiller den populære cheerleaderen Veronica.

Det er også flott å se at duoen Shannon Purser (kjent fra Stranger Things og Riverdale) og Noah Centieno (kjekkas i filmen To All The Boys I’ve Loved) også er med. Vi har ikke rukket å se filmen selv ennå, men du kan sjekke den ut her.
Se også:
Norsk jente klar i to Netflix-filmer

Nyeste saker fra 730.no

Les mer