Hopp til hovedinnhold

10 grunner til at norske Jonas V bør bli større enn Justin Bieber

JONAS TIL HØYRE, BTW (NMG/UNIVERSAL)

 
 
Begge sonar ut, flippar ut og lager lekker musikk for gatene….

(2012s feteste låt:)…men, hvem blir størst av Jonas V og Justin Bieber? 


Okå, Bergensgutten Jonas sine råflotte mixtapes 21 Gram og 21 Dager Senere må selge et par (millioner) eksemplarer til før vi snakker My World 2.0-kake. Men, det finnes mange gode argumenter for at framtiden til det unge, virile arbeidsjernet herr Vik er langt lysere enn skjebnen til den surrete festløven Biebz.
 
Her er 10 av dem:
 
 
1. JONAS VÅKNET NETTOPP OPP

 

… Mens urokråka Justin knapt har sovet på 6 måneder. Vordende småbarnsforeldre, hvem ser dere helst at barna deres bruker fritiden og ukelønna på: Denne hasjflørtende onepiece-skurken? 

 

Eller denne fresje friskusen?

 

Tenkte det. 
 
 
 
2. JUSTIN TISSER DER DU SPISER
 

I takt med at festene blir mer og mer ute av kontroll, forsvinner folkeskikken fra Biebz’ sosiale palett raskere enn han får sagt «turn up». Sist sommer ble 19-åringen filmet da han tisset på et restaurantkjøkken mens han skrek «Fuck Bill Clinton!». (Blærete, much?)
 
Til sammenligning: Jonas har respekt nok for både deg og landet sitt til
å ta partypungen ut på gatene som en ekte mann (iført sko fra
fremtiden).

 
 
 
3. JONAS ER NESTEN LIKE KJEKK SOM JUSTIN

Okay, JB er kanskje klassisk bildeskjønn, mens JV vokser på deg når du blir kjent med ham. Dessuten ser han mer mystisk ut. Man klarer ikke helt å plassere eksotiske Jonas. Det føles mer enn bare bergensk. Litt latino? Latver? Libaneser? Uans; 100% lekker.

 
 
 
4. JONAS KASTER IKKE OPP PÅ SCENEN

 

(Det eneste måtte i så fall være å kaste opp 5081 Landås- eller NMG-tegnet.)
 
Justin, derimot? 01:59, y’all. Tsk-tsk:
 

 
 

5. JONAS TAR SEG TID TIL FANSEN

 

Justin hadde tenårings-Sverige i harnisk da han i timesvis nektet å vise seg for 2500 oppmøtte Beliebers utenfor Grand Hotel i Stockholm i fjor. Da han omsider dukket opp var han nærmest ugjenkjennelig i en skimaske fra Chanel som dekket hele fjeset. Sa en gråtkvalt jente i forsamlingen: Skitrespektlöst! Jag tänker inte gå på hans jävla konsert.
 
Jonas på sin side tar seg raust med tid til å bygge relasjoner med sine V-liebers, og er ikke fremmed for å by på hverken seg selv eller godbiter fra garderoben via sosiale medier. <3

 
 

6. JONAS’ HOMIES > JUSTINS PHONIES

«No New Friends» sang Drake, et motto gatesmarte Jonas vet å leve etter. Justins vennegjeng har for lengst sett sitt snitt til å melke sin søkkrike stjernevenn for alt han er verdt, mens den kalkulerte Bergensrapperen kun omgir seg med spennende og innovative gründere som alltid koker opp nye måter å skaffe penger til felleskassen på.
 

 

 
7. PITCH, PLEASE: JONAS LEGGER NED NYKLASSISKE VERS I ETT TAKE

Før han løper videre til neste fly. (Spør Lars Vaular og Thomas Eriksen.)

 
 

8. JONAS SINE KARIBISKE CONNECTS > JUSTIN SINE

 

Major Lazer, Ace of Base og Rihanna vet: Co-signs fra De vestindiske øyer er piffen enhver artist trenger for å komme på superstjernenivå. Det nærmeste Biebz har vært lyden av Det karibiske hav kom via smørbukken Sean Kingston, mens Jonas holder det nede med sertifiserte, #1 på Jamaica-stjerner som den norske reggaelegenden Nico D.  

 
 


9. BEGGE FÅR DET TIL REGNE – MEN, HVEM DRYPPER DET PÅ?

Money ain’t a thang for hverken JB eller JV, men husk hvem som betaler for moroa til disse livsnytende gladguttene: DU. Og hvor ser du helst at månedslønna di havner? På kontoen til en fyr hvis skattepenger vil gå til øvingslokaler og ny skatehall i Bergen, eller rett i crackpipa til ordføreren i Toronto?
 
 
 
10. JUSTIN SYNGER PÅ SISTE VERSET?
 
Mens atletiske Jonas løper fra studio til bar til en scene nær deg, er Justins fysikk i ferd med å rakne fullstendig: Han sipper lean, ruser seg på marihuana, krasjer, tisser i bøtter på restaurant, og er alt i alt et faretruende sted mellom riv ruskende gal og seks fot under. Jonas har en lang karriere foran seg, og vil kunne eldres med stil i spillet, men Biebz’ oppførsel i disse dager er et sørgelig tegn på at det synger på siste vers for den en gang så muntre lille krabaten fra Canada.

 

P$$T: På lørdag 01.02 opptrer Jonas med noen av sine fineste låter på Sawol i Oslo. Vil du ha billetter? Send oss en e-post til post@730.no hvor du forklarer hvorfor du fortjener å vinne.
 
Les mer om kvelden via Facebook.
 

Se også: FREDAGSFJAS med Jonas V! 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer