Hopp til hovedinnhold
10 gode hostfilmer Mean Girls Jakten Coco
Her er 10 gode filmer du kan se denne høsten (Nordisk Film/Paramount Pictures/Disney)

10 gode filmer for å komme i høststemning 🍁

Kom i rett stemning med dette utvalget av høstfilmer.

Gledelig 1. oktober! Høsten er i gang for fullt og det er tid for lange skjerf, fårikål på tallerkenen, noe godt og varmt i koppen (vi dømmer ingen Pumpkin Spice Latte-girlies) – og naturligvis høstfilmer på skjermen mens man koser seg under et pledd på sofaen.

I denne saken har 730.no valgt ut et knippe filmer som aldri feiler med å sette oss i den rette stemningen på denne tiden av året.

Selv om høsten for mange forbindes med spooky season, har vi dog holdt oss unna horror-sjangeren i denne omgang.

Men fortvil ikke. Vi kommer tilbake til det senere 🎃


Se også: Disse skrekkfilmene gleder vi oss fryktelig mye til å se i 2023


Filmene på denne listen varierer fra gode gamle klassikere til nyere slagere, fra enkle romantiske komedier til mer seriøse og tunge temaer.

Felles for dem alle er i alle fal den høstlige-vibben de alle byr på.

Her er 10 gode høstfilmer for å komme i rett stemning i høst.

Og hvor du kan se dem.

Deilig høst i Norges land med ny norsk musikk som varmer (Johner Images)
(Johner Images)

Knivest Out (2019)

(Nordisk filmdistribusjon/Lionsgate)

Hvor: Netflix, Viaplay og TV 2 Play

Hvem sa at krim bare er forbeholdt påsken? Whodunnit-gåten Knives Out gir oss i alle fall mer høststemning enn påskefeber. Dette er en film det er gøy å se flere ganger, til tross for at du allerede vet hvem som er den skyldige. Mordmysterie til Rian Johnsons fikk tommelen opp av så å si alle anmeldere, og det med god grunn.

Coco (2017)

(Disney)

Hvor: Disney+

Man kan vel umulig la være å ha med en film som handler om Día de Muertos alias De dødes dag på denne listen. Coco tar for seg den mexikanske høytiden via en hjertevarm og rørende historie om familie, drømmer og ambisjoner. Den vant ikke Oscar for beste animasjonsfilm i 2018 uten grunn.

Good Will Hunting (1997)

Good Will hunting høst
(Miramax Films)

Hvor: SkyShowtime

Satt til vakre, høstlige omgivelser i Cambridge, Massachusetts, er denne klassikeren nærmest et must å se på denne tiden av året. Til tross for at filmen snart fyller 30 år er temaene den tar for seg like relevante i dag. Drømmer, frykt, kjærlighet, håp, svakheter, hjertesorg, tap, familie og vennskap – du finner alt i Good Will Hunting. Pluss at det alltid er like hyggelig med Robin Williams på skjermen. R.I.P 🤍

Mean Girls (2004)

Høstfilmer
(Paramount Pictures)

Hvor: Viaplay og SkyShowtime

Mange forbinder kanskje denne udødelige klassikeren med «Jingle Bell Rock» og en alternativ form for nissekostymer, men! La oss ikke glemme den like så ikoniske Halloween-festen, og det faktumet at 3. oktober er den offisielle Mean Girls-dagen. En perfekt høstfilm for de som bare er ute etter litt lett underholdning og latter.

Little Women (2019)

Little Women fortjener en oppfølger
(Columbia Pictures)

Hvor: Viaplay

Mens Barbie får bli årets (om ikke tidenes?) sommerfilm, får Greta Gerwigs Little Women en plass på listen over topp 10 gode høstfilmer. Da Louisa May Alcott satte penn til papir i 1868, hadde hun neppe trodd at historien fortsatt ville bli fortalt over 150 år senere. Gretas versjon fra 2019 er en mesterlig tolking av klassikeren som er verdt å ta en titt på – spesielt nå på høsten.

Se også: 730.no anmelder Little Women

Jakten (2012)

Høstfilmer
(Nordisk Film)

Hvor: Viaplay

Dette er ikke filmen å sette på dersom du bare er ute etter litt enkel høststemning. Omgivelsene i filmen leverer på dette området, men handlingen er skikkelig tung og provoserende. Mads Mikkelsen leverer en av sine beste roller i Jakten som karakteren Lucas. Han får livet snudd på hodet da en kommentar fra en liten jente vekker mistanke om at han har forgrepet seg på henne i barnehagen der han jobber. Vi som ser på vet at dette ikke er sant, men det gjør ikke karakterene på skjermen. Lykke til med å prøve og ikke rope til TV-en under denne.

Hocus Pocus (1993)

Høstfilmer
(Disney)

Siden det originale slippet i 1993 har Hocus Pocus i stor grad blitt for halloween og høst det Love Actually er for julen, den filmen alle kjenner en trang til å poste på sosiale media om at de har satt seg ned for å se. De som ønsker kan for øvrig også sjekke ut oppfølgeren Hocus Pocus 2 som kom i fjor.

The Devil Wears Prada (2006)

Høstfilmer
(20th Century Fox)

Hvor: Disney+

The Devil Wears Prada er filmenes svar på Vogues «September Issue». Paris på høsten, Fashion Week og ostesmørbrød? Det blir jo ikke mer høststemning enn det?

When Harry Met Sally (1989)

Høstfilmer
(Columbia Pictures)

Hvor: TV 2 Play

Denne klassiske romantiske komedien når kanskje sin konklusjon på nyttårsaften, men i timen før dette gir den høst, høst, høst. Det skal godt gjøres å motstå lysten til å booke en høsttur til New York når man setter på denne.

Jennifer’s Body (2009)

Høstfilmer
Fra kalkun til kultfilm til en av 730.no sine topp 10 høstfilmer (20th Century Fox)

Hvor: Disney+

Jennifer’s Body er det nærmeste vi kommer en skrekkfilm på denne listen. Men til tross for sine horror-elementer ser vi dog mer på den som en bekmørk høst-komedie. Da filmen kom i 2009 ble den alt annet en en suksess. I ettertid har den dog fått en slags kultstatus. Hvis du er en av de som ikke har sett den først kom ut kan vi absolutt anbefale at du vurderer å ta en ny titt.

Håper du fant litt inspo til ting å titte på denne høsten! 🍂

Se også: Jennifer’s Body går fra kalkun til kultfilm

Les mer