Hopp til hovedinnhold
Andrew Garfield og Saoirse Ronan
Andrew Garfield i Spider-Man: No Way Home (Sony) og Saoirse Ronan i Little Women (Columbia Pictures).

10 filmer som fortjener en oppfølger ????

Lengter du også etter en oppfølger av favorittfilmen din?

Er det én ting vi vet om Hollywood, så er det deres kjærlighet for oppfølgere, forløpere, spin-offs, remakes og reboots.

En oppfølger er fortsettelsen av en historie, ofte i sammenheng med filmer, serier og bøker. Det er et hav av de gjennom historien, og Hollywood har brent seg på konseptet mange ganger. Jaws 2, Taken 2 og 3, Basic Instinct 2 og Space Jam 2 (for å nevne noen få) var ikke akkurat hits. Og vi er spent på Joker: Folie à Deux, som mange allerede stiller spørsmål til.

Men vi har jo også tonnevis av ekstremt gode fortsettelser som The Dark Knight, Spider-Man 2, Harry Potter-serien, The Godfather 2, Ringenes Herre-trilogien, Creed 2 – lista er lang. Så oppfølgere kan være helt fantastiske også.

Uansett, vi vet at det kan være sensitivt når det kommer til oppfølgere av dine favorittfilmer. De fleste filmer trenger virkelig ikke en oppfølger. Men hold ut, vi har funnet et godt utvalg av filmer vi føler fortjener mer (uten å garantere at de kan bli bra).

Her er 10 filmer som fortjener en oppfølger:

Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tomorrow fortjener en oppfølger
Edge of Tomorrow med Emily Blunt og Tom Cruise fortjener en oppfølger (Warner Bros.)

Helt siden den episke og actionfylte sci-fi-filmen Edge of Tomorrow (2014) med Tom Cruise og Emily Blunt mottok så god respons etter premieren, har fans ventet i spenning på flere nyheter rundt oppfølgeren.

Filmen er basert på en japansk «light novel» kalt All You Need Is Kill av forfatter Hiroshi Sakurazaka. Selv om slutten av filmen kan virke som et bra sted å avslutte en historie, har det vært snakk om en oppfølger. Så hvor blir den av?

I 2021 bekreftet Emily at det finnes et utrolig bra manus for oppfølgeren, men var fortsatt i tvil om noe vil skje. Senere på The Howard Stern Show var hun enda mer i tvil med tanke på hvor dyr filmen kan bli.

Vi skjønner at det kan være skummelt å produsere en så dyr film, spesielt med alle strømmetjenestene og hvor mye vanene våres har endret seg på åtte år. Men etter suksessen til massive filmer som Dune og Top Gun: Maverick bør de ta en ny vurdering.

Monsterbedriften (2001)

Monsterbedriften fortjener en oppfølger
Monsterbedriften fortjener en oppfølger (Disney/Pixar)

Når man tenker seg om er ikke Pixar så fleksibel på oppfølgere. Men de bør åpne øynene for Monsterbedriften.

De eneste filmene som har fått flere oppfølgere er Toy Story og Biler. Ellers tok det 13 år for Oppdrag Nemo å få en oppfølger, 14 år for De Utrolige, og 12 år for Monsterbedriften å få en forløper.

Monsteruniversitetet serverte god underholding og var en fin forløper til originalen. I tillegg har vi jo nylig fått en oppfølger-serie med noen av de samme karakterene. Men nå vil vi bare se Mike, Sulley og Boo skape kaos i Monstropolis igjen.

Alita: Battle Angel (2019)

Alita Battle Angel fortjener en oppfølger
Alita Battle Angel fortjener en oppfølger. Hovedrollen er spilt av Rosa Salazar (Twentieth Century Fox)

James Cameron er produsent for den ambisiøse filmadapsjonen av manga-klassikeren Gunnm aka Battle Angel Alita av Yukito Kishiro. Selv om filmen ble møtt med middels respons, er vi klare for å se mer av denne verdenen.

Manga-serier er kjente for å vare over flere volumer, så det er definitivt nok å hente for en oppfølger av live-action-versjonen Alita: Battle Angel (2019) av Robert Rodriguez. Og husker du slutten? Det er jo åpenbart at de har planer om en oppfølger når de teaser skurken Nova på den måten.

Men nå som Disney har kjøpt 20th Century Fox tar det nok litt tid før vi får sett en fortsettelse. Det er en del andre franchiser som prioriteres. Blant annet James Camerons Avatar-oppfølgere.

Inception (2010)

Christopher Nolans Inception fortjener en oppfølger (Warner Bros.)

Nå strekker vi oss kanskje langt her, og det er sikkert mange uenigheter når det kommer til mesterverket Inception. Men burde den virkelig få en oppfølger?

Christopher Nolans Inception en av de beste filmene noensinne, og klarer selvfølgelig å forbli et mesterverk uten en oppfølger eller spin-off. Men tenk, med dette dype og kompliserte konseptet som utforskes, hvorfor stoppe der? Vi er jo etterlatt med så mange spørsmål. Var han fortsatt i en drøm på slutten? Og var hele filmen kanskje en drøm?

Regissøren har med glans bevist at han kan skape en interessant verden med The Dark Knight-trilogien. Og er det én av filmene hans som har potensialet til å bli enda større så er det Inception.

Men samtidig er den ambisiøse slutten, og spørsmålene vi er etterlatt med, noen av grunnene til at filmen står så bra alene.

District 9 (2009)

District 9 fortjener en oppfølger
Neill Blomkamp og Peter Jacksons District 9 fortjener en oppfølger (TriStar Pictures).

Denne interessante sci-fi-thrilleren hadde stor suksess etter premieren i 2009. Historien er episk, nytenkende og virkelig forut sin tid.

Filmen ble laget av produsent Peter Jackson (Ringenes herre og Hobbiten), sammen med forfatter og regissør Neill Blomkamp. Historien er basert på Blomkamps kortfilm Alive in Joburg, og tar opp temaer direkte fra Sør-Afrika hvor Blomkamp er fra.

Så sent som i 2021 (12 år etter premieren) snakket Blomkamp via en tweet om at de jobber med oppfølgeren District 10. Men det er fortsatt veldig uklart om vi får sett denne fortsettelsen eller ikke, samt har vi veldig få detaljer rundt prosjektet. Neill har i ettertid laget blant annet Elysium, Chappie og Demonic.

Little Women (2019)

Little Women fortjener en oppfølger
Emma Watson, Saoirse Ronan, Florence Pugh og Eliza Scanlen i Greta Gerwigs Little Women (Columbia Pictures).

For å være veldig tydelig så henviser vi altså til Greta Gerwigs Little Women fra 2019. Filmen fikk masse ros, og er antageligvis den beste filmadapsjonen av May Alcotts klassiske roman.

Siden Greta er den nyeste regissøren til å adaptere romanen, gir det også mening at hun burde lage oppfølgerne basert på resten av bokserien.

I de to neste historiene Little Men og Jo’s Boys følger vi livet til Jo March (Saoirse Ronan). Ja, det er kanskje mer fokus på menn, men vi er sikre på at Greta kan gi historien en spennende vri. Også ønsker vi egentlig bare å se mer av dyktige Saoirse.

Inside Out (2015)

Inside out fortjener en oppfølger
Inside Out av Pete Docter og Ronnie Del Carmen fortjener en oppfølger (Disney/Pixar).

Som nevnt er Pixar en kresen gjeng. De har ikke engang gitt oss en oppfølger på en av deres mest suksessfulle og kreative filmer – Inside Out.

Med Inside Out skapte Pixar noe helt nytt og unikt, og åpnet dørene til en verden med mange muligheter. Det høres ut som en overdrivelse, men tenk hvor mange fine historier man kan skape med karakterer basert på våres emosjoner og følelser.

Det hadde vært veldig kult å utforske Rileys liv gjennom puberteten og voksenlivet, og hvordan emosjonene klarer å følge etter. Til og med en antologi spin-off-serie med forskjellige historier per episode hadde vært interessant!

The Goonies (1985)

The Goonies fortjener enn oppfølger
The Goonies fortjener enn oppfølger (Amblin Entertainment)

En oppfølger til eventyr-klassikeren The Goonies av Richard Donner har vært i luften i mange år nå. Hvor blir den av?

Populæriteten rundt eventyrlige fantasy-historier ledet av barn og ungdom har virkelig økt med årene. Det kan man trygt se med suksessen til blant annet Stranger Things og IT (2017). Nå skal til og med Star Wars muligens kjøre denne vrien også.

The Goonies er blant de filmene som sklir rett inni denne sjangeren, og er faktisk en av klassikerne som inspirerte titlene nevnt over. Vi ønsker bare enda et hjertevarmende eventyr med Goonies-gjengen. Men etter regissør Richard Donners bortgang i 2021, er nok en oppfølger mindre sannsynlig.

The Man from U.N.C.L.E. (2015)

Henry Cavill i The Man From U.N.C.L.E. (James Bond ?)
Henry Cavill i The Man From U.N.C.L.E. (Warner Bros. Entertainment Inc.)

Om ikke Henry Cavill blir den neste James Bond, bør det i hvert fall bli vurdert en oppfølger eller spin-off til The Man from U.N.C.L.E. av Guy Ritchie.

Først, la meg adressere elefanten i rommet. Armie Hammer spilte jo russeren Illya, partneren til Henry Cavills karakter Solo. Man kan trygt si at skuespilleren ikke har hamret spikeren på riktig planke i karrieren sin (dårlig pun intended). Etter flere anklager trakk Hammer seg fra flere prosjekter og ut av rampelyset for å rehabiliteres (hevdes det).

Men det betyr ikke at vi ikke kan utforske agent-livet til Solo (Henry Cavill) i en solo-film (okei, ferdig med puns). Det er noe med den classy 60-talls (samtidig uformelle) stilen i filmen man bare vil ha mer av. Sier ikke nei takk til Alicia Vikander heller ????

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Andrew Garfield og Jamie Foxx
Jamie Foxx og Andrew Garfield The Amazing Spider-Man 2 (Sony).

Har vi fått nok av spindelvev-svingende superhelter? Nei. Vi vil bare ha mer. Spesielt etter Jon Watts’ Spider-Man: No Way Home.

The Amazing Spider-Man 3 var faktisk annonsert allerede i 2013 FØR nummer to hadde premiere. Filmen skulle til og med introdusere den kjente Marvel superskurk-gruppen Sinister Six, ifølge regissør Marc Webb. Da TASM2 ble møtt med lunken respons var ikke framtiden like optimistisk.

Men etter at Andrew Garfield returnerte som Spider-Man i Spider-Man: No Way Home, har det blusset opp store kampanjer for at Sony skal annonsere den tredje filmen igjen. Garfield returnerte med stil, og med et episk øyeblikk hvor han redder MJ (lignende det som skjedde med Gwen Stacy). Det varmet hjertene våres. Gi oss mer!

Se også: Dette er en helt fantastisk nerdete film

Les mer