Hopp til hovedinnhold
SPOILER: FRIENDS ER PÅ LISTEN (NBC)

10 av verdens mest fengende TV-introer

SPOILER: FRIENDS ER PÅ LISTEN (NBC)

I dagens binge-samfunn er konseptet «TV-intro» kanskje noe som har mistet litt betydning for publikum. Strømmetjenester som Netflix har integrert muligheten til å hoppe over alt av introer, i stor grad fordi seere forståelig nok ikke orker å se gjennom den samme sekvensen 15 ganger i løpet av en dag de har satt av til å se favorittserien. 


Allikevel finnes det en rekke introlåter som er like bra, om ikke bedre, enn seriene selv, og som det burde være ulovlig å hoppe over. 
Vi har derfor prøvd å sette opp en liste over de aller mest fengende introene (i ganske tilfeldig rekkefølge): 


#1: Friends (1994)
 

En selvfølge. Å ikke klappe med til «I’ll Be There For You» er TV-versjonen av å knele under den amerikanske nasjonalsangen. (Bortsett fra at vi ikke har noe imot sistnevnte, så klart.) 
 

#2: Malcolm in the Middle (2000) 

 
 
TV2-ettermiddagen på sitt aller beste. Alt-rock-gruppen They Might Be Giants bidro med mye musikk til FOX-klassikeren, deriblant introlåten «Boss of Me», som endte opp med å vinne en Grammy Award for beste låt skrevet for visuelle media.  
 
 
#3: The Big Bang Theory (2007) 
 

Det verste er når serier du egentlig hater får grupper som Barenaked Ladies til å lage en farlig fengende introlåt for dem. 

 
#4: Cheers (1982) 
 
 

 
Du vet at en låt er bra når den klarer å gjøre deg nostalgisk angående minner du aldri noensinne har hatt. Husker dere den baren vi aldri noensinne besøkte og de menneskene vi aldri noensinne ble kjent med? Gode tider.  
 
 
#5: Game of Thrones (2011) 
 

 
Store produksjoner har lange introsekvenser der alle skuespillere og manusforfattere skal hylles. Da hjelper det veldig på at introen er like episk som showet selv.  
 
#6: Fresh Prince of Bel-Air (1990)
 
 

Ingen ’90s-fest er komplett uten Will Smith og en folkemengde som prøver hardt å ta i bruk swag de egentlig ikke har. 
 
 
#7: Orange is the New Black (2013) 
 
 

Det skal godt gjøres å ikke gå rundt hele dagen og aggressivt synge med på Regina Spektors «the animal, the animal» når man har sett OITNB. Enten man elsker eller hater den. 

#8: True Blood (2008)


HBOs vampyrfest slo til med en av verdens mest gjennomførte introsekvenser, assistert av countrysanger Jace Everett og låten «Bad Things». Sangen gikk forøvrig helt opp til 2. plass på VG-lista i 2009. 

#9: Twin Peaks (1990) 

 
Angelo Badalamentis soundtrack til David Lynch-mesterverket Twin Peaks har en obligatorisk plass på denne listen. Den drømmende og til tider melankolske melodien er akkurat det man trenger for å sette stemningen for 40 minutter med mord, demoner og «snakkende» kubber. 
 
#10: Full House (1987)


 

Godstemning til tusen via TVNorge og Tanner-familien. Fuller House-versjonen med 730-favoritt Carly «Call Me Maybe» Jepsen er også shout-out-verdig.

 
Bonus:
 
#11: How to Get Away With Murder (2014) 
  
 
Denne er litt i gråsonen ettersom den teknisk sett er en outrolåt, men den er så bra at vi sitter med den på hjernen i timesvis etter episoden, så det får heller gå.


 

Om vi noensinne får en tre-minutters versjon av denne Photek-bangeren er det helt innafor å be om den på klubben. Vi kommer i hvert fall til å gjøre det. 

Les mer