Hopp til hovedinnhold
FRODE PEDERSEN (TORE SAGEN) ER STØDIG SOM KOMIKER, MEN IKKE LIKE STABIL SOM FORELDER? (NRK)

10 av TVs verste og beste fedre

FRODE PEDERSEN (TORE SAGEN) ER STØDIG SOM KOMIKER, MEN IKKE LIKE STABIL SOM FORELDER? (NRK)

Farsdagen er her, og tiden er inne for å hylle og skjemme bort pappaer av alle slag. Men, mens vi ser på at fedrene våre pakker opp barbermaskiner, driller, korkdisplay og alt annet det kapitalistiske samfunnet vårt forteller oss at menn ønsker seg, er det selvsagt viktig å huske på alle de fiktive pappaene i livene våre. 
Vi benytter derfor anledningen til å sette fokus på noen av TV-verdenens mest supre og aller kjipeste fedre. 
Vi starter pessimistisk nok på bunnen, og bygger oss oppover. 
Kjipinger:
#1: Walter White (Breaking Bad
Muligens den kjipeste av dem alle. Selv om vi alle følte med Breaking Bads kreftsyke hovedkarakter i starten, så tok det ikke lang tid før meth-kokingen gikk rett til det skallede hodet på Walter White. Litt berømmelse i narkomiljøet var alt som skulle til for å gjøre den kjære familiefaren om til en maktsyk og voldelig tufs. 

#2: George Bluth (Arrested Development
Fengselsfugl og businessmann George Bluth er en no-brainer for listen. Blant det å stjele businessideer, bygge ulovlige hus for terrorister og mildt sagt utradisjonelle oppdragelsesmetoder, kan man ikke si at han bidro med noe særlig positivt for resten av Bluth-familien. 
Det hjalp heller ikke at hver bidige gang familien hadde problemer, så svarte George ved å stikke fra alt og alle med en eller annen skrullete fluktplan. Morsomt er det i hvert fall. 

 
#3: Ross Geller (Friends
Selv om vi elsker Friends over alt på jord og omtrent ser på Monica, Joey og resten av gjengen som personlige venner etter 23 år med dem på skjermen, så kommer man ikke unna det faktum at ingen av dem var feilfrie. Dette gjelder spesielt Ross. 
Som den ene vennen som fikk barn allerede i første sesong, så var Ross (David Schwimmer) den som konstant viste seg som en som ikke egentlig klarte å oppføre seg som en forelder. La oss ikke glemme at han nektet sønnen Ben (spilt av baby Cole Sprouse) å leke med Barbie, fordi det var «rart». Senere nektet han datteren Emma å ha en mannlig barnepike (fantastisk gjesterolle av Freddie Prinze Jr.), selv om «mannyen» var kjempeflink med henne, fordi Ross syntes det var «rart».  
Snakk om giftig maskulinitet da. 
#4: Frode Pedersen (Side om side)
Selv ikke norske TV-fedre slipper unna haukeblikket vårt. Det første lokale tilskuddet på listen er ingen ringere enn Side om sides Frode Pedersen, spilt av Tore Sagen. 
Mange vil nok skyve bort det meste av det Frode gjør under teppet fordi han er morsom, men det endrer ikke det faktum at han egentlig er en ganske dustete far for Vilde og Sander. Dette gjelder spesielt sistnevnte. Titt og ofte kommer det frem at Frode er svært bekymret for hvor godt semi-nerdete Sander blir likt av skolekameratene. Han har en tendens til å «hjelpe til» med å forbedre imaget hans, ved å for eksempel presse ham til å begynne å stjele øl fra ham.
Nominasjon til «Årets Pappa»-prisen kommer nok ikke med det første. 

(NRK)

#5: Georg Anker-Hansen (Hotel Cæsar
Vi fortsetter lokalt med en av landets mest ikoniske TV-familier, nemlig the Anker-Hansens. Mer spesifikt, den avdøde hotellkongen selv – Georg. 
Selv om Toralv Maurstads hotellmogul ikke rakk å dukke opp i så mange episoder før han vandret hen fra toppetasjen og ble erstattet med en langt mer ikonisk byste, så preget tullet hans familien i tiår etter. 
Korrupt business, en rekke offentlige katastrofer og affærer med en haug med kvinner. Og hvor mange uekte barn og skjulte arvinger kan egentlig én mann etterlate seg? Fem, Ifølge den høyst troverdige Hotel Cæsar Wikia
Om det ikke hadde vært en smule for sent, hadde vi servert ham et av hans egne sitat: «Ro deg ned nå da.» (Se klippet under.)
 

 
Superpappaer:  
#1: Phillip Banks (Fresh Prince of Bel-Air
Selv om Phil (spilt av fantastiske James Avery) var superstreng og konstant sinna, ville han alltid det beste for ungene sine. Dette inkluderte selvsagt også Will, for selv om han var Phils nevø og ikke hans sønn, behandlet Phil ham alltid som sin egen. A+ onkel.  
Den fantastisk rørende scenen under er i seg selv nok til å få ham med på listen. <3 
 
#2: Ron Swanson (Parks and Recreation
Det stemmer. Ron mother****ing Swanson (Nick Offerman) er med på listen, og det er velfortjent. Selv om mannen som nå har blitt det ultimate symbolet på maskulinitet og selvstendighet ikke egentlig uttrykte noe ønske om å noensinne få barn (eller å noensinne ville være rundt dem i det hele tatt), tar han ansvar og hopper uti på dypsiden når han blir sammen med tobarnsmoren Diane. 
Han kløner selvsagt til å begynne med, men han lærer kjapt og blir etterhvert en prima reservepappa for de to jentene. Ikke at vi noensinne tvilte, han er jo tross alt Ron Swanson.

#3: Phil Dunphy (Modern Family)
Modern Familys desidert største sjarmtroll Phil Dunphy (Ty Burrell) setter egentlig den gyldne standarden for hvordan en familiefar burde være. 
High School Musical-entusiasten prøver klumsete å henge med på barnas interesser og trender, bryr seg om hva de holder på med og støtter dem uansett hva det skulle gjelde, selv om det går imot det han selv ønsker. 
Uansett hvor mye han feiler eller roter ting til, så har han alltid gode intensjoner og da er selvsagt alt tilgitt. 


#4: Walter Bishop (Fringe
Ikke mange norske TV-tittere fikk med seg sci-fi-mesterverket Fringe da den første sesongen gikk på TVNorge i 2009. Serien handlet om etterforskning av overnaturlige fenomen, og hadde fokus på en av TV-historiens mest sjarmerende pappaer noensinne – Doktor Walter Bishop. 
Walter (John Noble) er som en moderne Dr. Frankenstein blandet med Max Mekker – sinnssykt koselig, men også bokstavelig talt sinnssyk. 
Serien starter med at hans fremmedgjorte sønn Peter (Joshua Jackson) motvillig får ham ut fra mentalsykehuset slik at han kan hjelpe til med etterforskningen, men i løpet av de fem neste sesongene bygger de to opp et helt nydelig far-sønn forhold som vi ikke har sett maken til.  
 

 
#5: Jonas Kvåle (Side om side
Som en slags motpart til Frode Pedersen, fortjener Vidar Magnussens rolle som Jonas Kvåle i Side om side en hyllest. 
I den siste sesongen fungerer Jonas som en stefar for Siljes datter Alex, og Bergens store sjarmtroll imponerer virkelig. En eksemplarisk situasjon er når Jonas stresser livet av seg for å arrangere et perfekt My Little Pony-selskap i anledning Alex’ bursdag, til den grad at han leier inn favorittnabo Emil Gullestad til å gå i Rainbow Dash-kostyme. Når han får vite at ponnier er for yngre barn, river han det hele ned igjen og haster sammen et nytt opplegg. 
Etter hele rotet med Maria og barnet som aldri ble noe av mellom dem, så er det at Jonas går så godt sammen med Alex svært tilfredsstillende. <3 

(NRK)
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer