Hopp til hovedinnhold
Beyoncé (Instagram/beyonce) / Harry Styles (Marie Pambrun/Getty)

10 artister som ble seriøse skuespillere 🎭

Artister som gir et forsøk som skuespiller kan gå begge veier. Overraskende nok er det veldig mange av de som gjør det bra.

Musikk- og filmbransjen har lenge lånt hverandre stjernene sine. Som oftest er det artister som klarer å gjøre det stort som skuespiller, og ikke omvendt. Ja, altså skuespillere som prøver ut en musikkarriere. Det er ikke så mye å prate om der.

2021 var virkelig året for artist-skuespillere. Blant andre Alana Haim som debuterte på storskjerm i Oscar-nominerte Licorice Pizza, og i tillegg andre artister som vi skal nevne i listen nedenfor.

Artistene som er valgt er av de mest aktuelle akkurat nå, i tillegg til et utvalg av legender. Det var åpenbart ikke plass til alle, så vi har for eksempel ikke inkludert Lenny Kravitz, Madonna, David Bowie, Christina Aguilera, Janelle Monáe, Ice Cube og Ludacris. Ble ikke plass til alle, så de får en liten shoutout her.

Det er også verdt å nevne at artister som Jennifer Lopez, Hailee Steinfeld og Jamie Foxx startet karrieren som skuespillere, så de går ikke under denne kategorien.

Her er 10 artister som ble seriøse skuespillere:

Lady Gaga

Den kjente replikken i House of Gucci var improvisert av Lady Gaga
Den kjente replikken i House of Gucci var improvisert av Lady Gaga (MGM)

Gaga hadde et gjennombrudd i 2005-2006 som artist, men visste du at skuespiller-karrieren startet før det?

Det er nok mer en «blink-and-you-miss-it»-rolle, men hun var faktisk med i en episode av The Sopranos  (S03E09) da hun bare var 15 år. Det var ikke akkurat et gjennombrudd i skuespillerkarrieren. Etter dette har karrieren hennes bare skutt i været innenfor musikk (med noen andre ukrediterte roller i filmer på sidelinjen).

Det var ikke før i 2018 hun spilte i Bradley Coopers A Star is Born, hvor hun fikk mye ros og tjente henne både en Oscar- og Golden Globe-nominasjon for beste hovedrolle. Hun vant dessverre ikke for rollen, men vant for originalsangen «Shallow» fra begge prisutdelingene.

Nå har vi jo nylig sett Lady Gaga i House of Gucci (2021), hvor hun gikk fult ut med metode-skuespill i rollen som Patrizia Reggiani. Til tross for middels tilbakemeldinger, beviste Gaga nok engang at hun kan spille seriøse roller. Var dette kanskje en Oscar-snub? Hun vant også en Golden Globe for beste skuespiller i sesong fem av American Horror Story (2016).

Det er dessverre ikke annonsert noen nye roller for stjernen, men rapporteres å være i forhandlinger til å spille Harley Quinn i oppfølgeren til Joker. Som visstnok skal være en musikal? 🤔 Nei, du leste ikke feil.

Will Smith

2022 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - Arrivals
Academy Awards 2022: Will Smith med sin første Oscar-pris på Vanity Fair-festen til Radhika Jones på Wallis Annenberg Center for the Performing Arts i Beverly Hills (Lionel Hahn/Getty)

Will Smith startet karrieren som en ekstremt talentfull rapper i gruppen DJ Jazzy Jeff and the Fresh Prince.

Etter stor suksess med musikken på slutten av 80-tallet, utviklet NBC en sitcom The Fresh Prince of Bel-Air (1990-1996) basert på livet til Smith. Etter dette, ble Will Smith plutselig mest kjent som skuespiller.

Han gikk over til å spille i noen tunge blockbustere som Bad Boys (1995), Independence Day (1996), Men in Black (1997) og – filmen han kanskje angrer på mest – Wild Wild West (1999). I tillegg hentet han er Oscar-nominasjon allerede i 2001 da han spilte Muhammad Ali i Ali (2001).

Gjennom årene har Will Smiths liste med filmer bare økt og økt, og han har fort blitt en av verdens største stjerner. Han er definitivt den mest suksessfulle på denne listen når det kommer til å gå fra musikk til skuespill. Han vant endelig en Oscar for rollen som Richard Williams i King Richard (2022).

Akkurat nå er nok moodet til Will sånn her:

Awkwafina

Awkwafina laget Golden Globe-historie i natt (Michael Kovac/Getty)

Fra YouTuber til skuespiller? Awkwafina gikk viralt i 2012 med sangen «My Vag» og etter det fått et stort navn i Hollywood.

Om hun landet roller på grunn av populæriteten eller fordi hun faktisk gjorde det bra auditions er litt usikkert. Hun slapp sitt første album Yellow Ranger i 2014, og gikk over til å spille i noen store Hollywood-filmer etter det.

Hennes første store rolle var i Ocean’s 8 (2018), og har etter det samlet de kuleste titlene: The Farewell (2019), Jumani: The Next Level (2019), Raya and the Last Dragon (2021), Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021), Swan Song (2021) og nylig The Bad Guys (2022).

Hun skal blant annet spille i Disneys live-action remake av Lille Havfruen (2023) og har flere prosjekter i vente. Kanskje hun har lagt musikk-karrieren litt på is?

Harry Styles

Harry Styles (Marie Pambrun/Getty)
Harry Styles (Marie Pambrun/Getty)

Her har vi nok den mest up-and-coming artisten som har valgt å prøve seg som skuespiller. De små rollene han har hatt så langt er ikke akkurat til å sammenligne på denne listen, men 2022 kommer til å endre dette.

Harry Styles hadde gjennombruddsrollen sin allerede i 2012 da han spilte seg selv i iCarly. Neida, la oss starte om igjen. Harry Styles har ikke hatt en karrierebrytende rolle enda, men debuterte på storskjermen i Christopher Nolans prisvinnende krigsfilm Dunkirk (2017).

Så, hvorfor er han med på listen? Vel, i 2022 spiller han hovedrollen i den etterlengtede psykologiske thrilleren Don’t Worry Darling (2022) av Olivia Wilde og en potensiell Oscar-verdig rolle i My Policeman (2022) av Michael Grandage.

Noe annet som blir spennende å følge med på fremover er hans involvering i MCU som Starfox/Eros, halvbroren til Thanos (se hvorfor).

Cher

New "Mamma Mia: Here We Go Again" Trailer Has Even More Cher | NewNowNext
Cher i Mamma Mia: Here We Go Again (Universal)

Det tidløse ikonet har ikke spilt i mange filmer, men har virkelig satt sine spor som skuespiller.

Legenden Cher er definisjonen på «hun forstår oppgaven». Hun var allerede en stor stjerne da hun tok sin første rolle i datidens populære spion-serie The Man From U.N.C.L.E. (1964-1968).

Etter det spilte hun i broadway-musikalen Come Back to the Five and Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean, og fikk i tillegg en Golden Globe-nominasjon for beste birolle i filmatiseringen av musikalen i 1983.

Gudinnen av pop stoppet ikke der. Hennes minneverdige og kritikerroste roller i Silkwood (1983) og Moonstruck (1987) tjente henne to Oscar-nominasjoner, og vant for beste hovedrolle i den sistnevnte. I disse filmene spilte hun med dagens Hollywood-veteraner Meryl Streep, Nicolas Cage, Kurt Russell og Craig T. Nelson.

Hun har ellers hatt ikoniske roller i Mask (1985), The Witches of Eastwick (1987), Suspect (1987) Mermaids (1990), Tea With Mussolini (1999), Burlesque (2010), Mamma Mia: Here We Go Again (2018) – lista fortsetter. Alt hun rører blir jo automatisk ikonisk.

Beyoncé

(Instagram/beyonce)

Vi kan ikke gå gjennom denne listen, og ikke nevne Bey. Et naturtalent både på scenen og skjermen, og oppdaterte nylig CVen sin som filmregissør og.

Beyoncé har ikke spilt i mange filmer, men hun har satt sine spor som skuespiller uansett. Før sin mest kjente rolle i Dreamgirls (2006) spilte hun FBI-agenten Foxxy Cleopatra i klassikeren Austin Powers in Goldmember (2002) med Mike Myers. Men hennes aller første rolle var i MTV-filmen og musikalen Carmen: A Hip Hopera (2001). (Interessant navn).

Det er tydelig at 2000-tallet var travelt med både musikk og filmer. Hun spilte i The Fighting Temptations (2003), The Pink Panther (2006), Dreamgirls (2006), Cadillac Records (2008) og Obsessed (2009).

De siste prosjektene hennes har vært dokumentaren Homecoming: A Film by Beyoncé (2019) og stemmen til Nala i Disneys remake av Løvenes Konge (2019).

Justin Timberlake

Justin Timberlake og Jessica Biel på Academy Awards alias Oscar-utdelingen i Hollywood i 2017 (Christopher Polk/Getty)

Skal vi skru helt tilbake til hans først TV-opptreden i The Mickey Mouse Club?

Nei, la oss heller sjekke ut fra hans første store rolle i Edison (2005). Man kan si at karrieren til Justin Timberlake blåste opp etter NSYNC, for at gikk over til å, ikke bare slippe mange suksessfulle studio album, men også store filmer.

Timberlake har virkelig klart å balansere en karriere innenfor musikk og film. Han har spilt i blant annet Alpha Dog (2006), The Social Network (2010), Bad Teacher (2011), Friends with Benefits (2011), Trolls-filmene og Inside Llewyn Davis (2013).

Nylig spilte han i Palmer (2021), som har vært en av hans mest seriøse roller hittil. I tillegg spiller han mot kona si Jessica Biel i miniserien Candy.

Barbra Streisand

Remembering when 'A Star Is Born' with Barbra Streisand filmed in Arizona
Barbra Streisand i A Star is Born (1976) (Warner Bros.)

Er det mulig å lese navnet hennes uten å tenke på Duck Sauce-sangen fra 2010? Uansett, vi kan ikke fullføre denne listen uten dette ikonet av en musiker og skuespiller.

For å oppsummere talentet til Barbra Streisand, så er hun også en av få som har vunnet EGOT (Emmy, Grammy, Oscar og Tony) i karrieren sin. Streisand var alltid inn for å bli skuespiller, men starten istedenfor i musikkbransjen. Hun startet i 1963, og har gitt ut 36 studio album siden den gang.

Hennes første rolle på skjermen var Fanny Brice i Funny Girl (1968), og ble den første og eneste rollen hun har vunnet en Oscar for. Hun har også blitt nominert for The Way We Were (1973), og vunnet en Oscar for originalsangen «Evergreen» i filmen A Star is Born (1976). I tillegg har hun vunnet Golden Globes for både sistnevnte filmen og Yentl (1983).

Inkludert titlene nevnt over, har Streisand også spilt i andre tidløse klassikere som Hello, Dolly (1969), What’s Up Doc (1972), The Prince of Tides (1991), Meet the Fockers (2004) og hennes siste film The Guilt Trip (2012).

Jennifer Hudson

Jennifer Hudson i Respect (MGM)

Komme på syvende plass i American Idol, og deretter vinne en Oscar to år etterpå? Fleks.

Selv om karrieren til Jennifer Hudson startet med musikk, har hun hentet mest suksess som skuespiller. Hun debuterte i Dreamgirls (2006) hvor hun vant Oscar for beste birolle.

Etter det har hun blant annet spilt i Sex and the City (2008), The Secret Life of Bees (2008), Winnie (2011), The Inevitable Defeat of Mister & Pete (2013), Sandy Wexler (2017) og Cats (2019).

Det er bra Cats ikke var hennes siste rolle, fordi nylig spilte hun musikklegenden Aretha Franklin i Respect (2021). Dessverre ble det ingen Oscar-nominasjon, til tross for utrolig god opptreden.

Fun fact: Hudson er på lista over mennesker som har vunnet EGOT (Emmy, Grammy, Oscar og Tony). I likhet med Barbra Streisand.

Queen Latifah

Queen Latifah's best performances | EW.com
Queen Latifah i Hairspray (New Line Cinema)

Hvor skal man starte? Latifah er i dag en veteran i Hollywood, og man glemmer fort at hun startet karrieren sin som rapper på tidlig 90-tallet.

Queen Latifah signerte med Tommy Boy Records i 1989, og slapp sitt første studio album «All Hail the Queen». Men man kan trygt si at hennes berømmelse kommer av filmene og TV-seriene hun har spilt i.

Hennes gjennombrudd var i sitcom-serien Living Single (1993-1998), og dukket opp i filmene Jungle Fever (1991) og Juice (1992). Allerede i 2002 ble hun nominert til beste birolle for Chicago.

Videre har hun økt status i Hollywood etter å ha spilt i Set It Off (1996), Last Holiday (2006), Hairspray (2007), The Secret Life of Bees (2008), Just Wright (2010), Bessie (2015) og Girls Trip (2017).

Latifah er nå aktuell med Hustle (2022) og er tilbake senere i året med thrilleren End of the Road.

Se også: 10 filmer som fortjener en oppfølger

Nyeste saker fra 730.no

Les mer