1 million mennesker vil storme Area 51 etter Facebook-spøk

15. jul 2019 kl. 19:53

Adgang forbudt-skilt ved inngangen til området Area 51. Foto: Getty Images

Tre teorier om hva som kan skje hvis de faktisk gjør det.

Det har i mange år vært spekulert i hva USAs myndigheter egentlig skjuler bak det dypt hemmeligholdte området Area 51.

Det hele startet med Roswell-hendelsen i 1947, da et flygende fartøy bemannet med utenomjordiske vesener skal ha kræsjlandet ved Roswell i New Mexico.

Myten sier at UFO-en skal ha blitt fraktet videre til et området, som senere fikk navnet Area 51, for å bli forsket nærmere på.

Dokumenter som senere ble offentliggjort av US Air Force, viste at det ikke var snakk om en UFO, men en topphemmelig overvåkningsballong som krasjlandet etter et uvær.

I etterkant mørkla den amerikanske regjeringen hele saken. I flere år benektet til og med myndighetene at området i det hele tatt eksisterte. Senere har CIA bekreftet at Area 51 finnes.

I tillegg har Pentagon bekreftet at det pågår et forskningsprogram til flere hundre millioner kroner på området.

Bob Lazar er kjent som en av de største konspirasjonsteoretikerne rundt Area 51. Han påstår å ha jobbet for amerikanske myndigheter med utenomjordisk teknologi på et område kalt S-4, som ligger i nærheten av område 51.

Bob skal ha funnet dokumenter tilknyttet myndighetene som omhandler utenomjordiske funn fra de siste 10 000 årene.

Han påstår også at FBI gjorde en rassia i huset hans etter han uttalte seg offentlig om funnet.

Dette er ikke bekreftet, men han engasjerte såpass mange at det ble laget en egen film om Bob og historien hans ved navn Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers.

I en video som ble publisert av Dailystar tidligere i dag, fraråder Bob mot å storme Area 51. Han ber folk holde seg unna området.

Teoriene er mange

Aliens, UFO-er, avanserte roboter og miniatyrmennesker som russerne har avlet frem er bare noen få av mange konspirasjonsteorier om hva som befinner seg på området.

Et av mange inngang forbudt-skilt ved grensen til "Area 51".
Et av mange adgang forbudt-skilt ved grensen til Area 51.
Foto: Getty Images

Nå er teoretikerne lei. De vil vite svaret på hva som skjuler seg bak adgang forbudt-skiltene med advarsel om at militæret oppfordres til å skyte dersom noen går over grensen.

Likevel er det over 700 000 mennesker som har huket av på at de skal eller er interessert i å delta på Facebook-arrangementet som inviterer til å storme Area 51.

Det hele ble startet som en spøk av arrangøren, som nå har skrevet at det ikke var seriøst ment.

Men hva skjer om noen av de andre deltakerne faktisk mener alvor og invaderer området?

Her er tre ulike teorier:

Teori 1: De snur i fryk for å bli skutt

Adgang forbudt-skiltene som sirkler rundt hele det gigantiske området sier altså at grensevaktene har fått beskjed om å utløse skudd dersom noen prøver å gå inn på Area 51.

Forsvaret har også uttalt at de forbereder seg på fronte de som eventuelt vil prøve å krysse grensen til området den 20. september.

Altså, det kan oppstå urolige tilstander som gjør at militæret utløser skudd mot de første som prøver å krysse grensen. Dette vil mest sannsynlig skape frykt hos resten, som gjør at de trekker ut av området.

Talsperson hos luftforsvaret, Laura McAndrews, sier til Washington Post at hun folk bør holde seg unna.

– Area 51 er et treningsfelt for det amerikanske luftforsvaret, og vi vil advare alle mot å prøve å komme seg inn på området. Luftforsvaret står alltid klart til å beskytte USA og dets eiendeler.

Teori 2: De kommer aldri frem

La oss si at inntrengerne kommer seg forbi adgang forbudt-skiltene. For det første er området såpass stort at det er vanskelig å vite hvor man skal starte. For det andre er avstandene enorme og terrenget er ikke særlig gå- eller kjørevennlig. Bilene som bevokter området døgnet rundt er store militærbiler og trucker.

Veien fra Indian Springs og til neste by Beatty som fører inn til Area 51 er 120 km lang og består av lange og bratte oppoverbakker. Underlaget er av sand, grus og stein og temperaturen er nesten alltid rundt 40 grader.

Det finnes heller ingen fasiliteter som bensinstasjoner, hoteller eller toaletter langs denne veien.

I tillegg finnes det giftige slanger og andre dyr i området.

Det sies at kun mennesker med erfaring fra ørkenvandring ville klart å komme seg helt inn til Groom Lake der Area 51 ligger.

Teori 3: De finner det de leter etter

Dette er teorien med minst sannsynlighet, men vi kan jo ikke utelate noen teorier. Det kan hende at et knippe mennesker som har erfaring med ørkenvandring og er gode skarpskyttere faktisk kommer seg helt inn på området.

Hva de eventuelt finner, forblir kanskje et mysterium. Vi får dog håpe myndighetene ikke har troa nok, slik at de ikke fjerner eventuelle bevis i mellomtiden.

Vil du spekulere enda mer i Area 51-teorien?

Sjekk ut podcast-intervjuet til Joe Rogan med Bob Lazar og regissøren av filmen om han:

Se også: Nei til The X-Files, ja til UFO-film: Se første trailer