Hopp til hovedinnhold
(DANIEL MIKKELSEN)

♫ Videopremiere: – En fusjon av følelsesladd joik

(DANIEL MIKKELSEN)

Det samiske bandet ISÁK er hjertebarnet til Sámi Grand Prix-vinner Ella Marie Hætta Isaksen. Sammen med produsent Daniel Eriksen og trommis Aleksander Kostopoulos utgjør trioen en spennende fusjon av joik, urbane synther, og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk.

Trekløveren slapp nylig singelen «Face the Truth», og nå har sporet fått en tilhørende snutt!


Sjekk ut videopremiere, og les koselig prat med Ella under:


Hei Ella ❤️ Kan du beskrive sounden til bandet deres kjapt?

– Elektronikamusikk du både kan danse og gråte til! En fusjon av følelsesladd joik, intense synther, mye bass og både samisk og engelsk tekst.

Hva handler låten om?

– Den handler om å være skikkelig sint på seg selv. Blir du undertrykt nok, begynner du etter hvert å undertrykke deg selv. Låta var mitt oppgjør med dette. Jeg nådde rock bottom, og innså at eneste vei opp var å bite tennene sammen, men også å tørre å si til de rundt meg at «folkens, jeg har det ikke så bra.». Det er det jeg vil si med låta. Har du det tøft, uansett grunn, så er det skikkelig lov å be om hjelp.

Hva var ideen bak videoen?

– Jeg ville at videoen skulle være like skjør, naken og sårbar som jeg følte meg når jeg skrev sangen. Rommet er en dusj, og den symboliserer på mange måter hodet mitt. Alt og alle i videoen symboliserer følelsene mine, og kaoset som noen ganger (veldig ofte) er der oppe.(MADS SUHR PETTERSEN)


Skjedde det noe gøy under innspilling?

– Jeg fikk knuse en flaske i veggen!!!!!!

Tror du det er vanskeligere for samisk musikk å slå gjennom enn norsk musikk?

– I Norge? Ja. Utenfor? Nei. På mange måter føler jeg jo at vi, ved å integrere samisk og joik i musikken, har noe få andre har. Og det er jo et pluss å være unik? Samtidig opplever jeg at mange på en måte holder seg for ørene med engang det er snakk om noe samisk. Det gir meg egentlig bare en større grunn til å fortsette å skrive på samisk. Jeg vil bevise at samisk musikk fortjener en større plass i popverdenen i Norge.

Kan du si en funfact om alle i bandet?

– Aleksander er halvt gresk. Daniel er halvt gambisk. Jeg er 100 % amazing.

Diggeste gutten i Norge?

– Odd Norstoga. Uten tvil.

Diggeste jenta i Norge?

– Ehmmmm DAGNY for faen. 😍(MADS SUHR PETTERSEN)


Om du kunne hatt en featuring artist på neste låta deres, hvem ville du valgt og hvorfor?

– Drømmen er jo å lage en låt hvor Magdi fra Karpe har et vers på arabisk.

Dere spiller på Miniøya 10. juni, hva kan publikum forvente seg?

– De kan forvente seg syke mengder energi og spilleglede!

Helt til slutt, noe du vil si til fansen?

– Håper dere eksisterer. 🙂🙂

God langhelg-bonus: Varm opp til Miniøya her med liveversjonen av «Curves Munnje»:

Se også: Amanda Delara er den nye generasjonen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer