Hopp til hovedinnhold
FØDT TIL Å POSERE JO (IDA BJØRVIK)

♫ Peder Elias (21) med banger om sjalusi – se videopremiere ✨

PEDER ELIAS – FØDT TIL Å POSERE JO (IDA BJØRVIK)

Med en nær slektning med flere milliarder streams på samvittigheten kommer det kanskje ikke som noen stor overraskelse at Peder Elias Eriksrud Kjørholt, lillebroren til Simen fra Seeb, også er over gjennomsnittet glad i musikk.

Denne høsten debuterer 21-åringen fra Trondheim som artist, og han både produserer og skriver selv, i tillegg til å synge som en ung Gud.

Apropos søsken: Vinz’ lillebror er klar for å ta over

I kveld har 730 premiere på musikkvideoen til Skinny Days-samarbeidet «Vultures», en låt om gutte-gribber som er ute etter kjæresten din. Hvis vi har skjønt det rett. Se + hør nederst i saken!

 

Hei Peder Elias! Hvordan er livet? 

– Livet smiler om dagen. Er så heldig å få drive på med det jeg elsker aller mest, og møter masse nye, flinke folk det er en fryd å jobbe med. Er mye i studio om dagen og skriver, produserer og jobber med mye forskjellige og nye låter og prosjekter. De aller fleste timene av døgnet går til musikk, da jeg også prøver å få kommet meg på skolen nok til at jeg står i fagene, hehe.
Ja, ikke dropp ut helt ennå plis! Hvordan vil du beskrive musikken din?
– Vil beskrive den som et følelsesladet popsound med sterk innflytelse fra RnB. Føler jeg jobber mot fengende, rytmiske melodier plassert i et moderne lydbilde. Jeg tror også jeg ofte skriver om temaer folk kjenner seg igjen i, eller kan relatere til. 
Skjønner. Hvilke norske artister inspirerer deg mest? 

– Inspireres kanskje mer av spesifikke låter enn av enkelte artister, men om jeg skal trekke frem noen vil jeg nevne Ina Wroldsen og låtskrivingen hennes, og Kygo og hans evne til å finne de enkle, men geniale melodiene. Samtidig er Seeb også en stor musikalsk inspirasjon. 

Fortsetter nedenfor

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

lade opp til @foynhagen med litt @postmalone 🎶🎶satse på å ikke glem teksten imorra🙈

Et innlegg delt av Peder Elias (@pedereliaas)

Har du lært noe nyttig av Simen?
– Absolutt, vi prater mye om musikk, og jeg prøver å suge til meg det jeg kan av erfaringer og tips han deler om musikken og bransjen generelt. 
Hvordan går du frem når du lager musikk? 

– Veldig forskjellig. Starten på en låt kan variere mellom å være kun et ord, frase, konsept eller setning som inspirerer meg til å skrive eller en melodilinje som plutselig popper opp i hodet, til at jeg setter meg ned og tenker nå skal jeg prøve å ha det gøy og lage noe jeg syns er fett. Utgangspunktet kan også innimellom være kun en spesifikk lyd eller noen akkorder som setter hjernen og kroppen i gang.

– Jeg prøver å skrive om temaer som jeg kan relatere til personlig og legge de fram med en liten tvist, samtidig som jeg prøver å fortelle det på en måte som andre også kan kjenne seg igjen i. Har også ofte en klar visjon om hvordan jeg vil produksjonen og selve lydbilde skal være, så enten jeg gjør produksjonen selv, eller sammen med noen andre produsenter, så er dette noe jeg også er veldig glad i å sitte å detaljfiksere i endeløse timer.

Hva handler «Vultures» om? 
– Låta handler i bunn og grunn om nervøsitet, angst og sjalusi. Et forhold der gutten er livredd for at noe skal skje når kjæresten er ute på byen uten ham, ikke fordi han ikke stoler på kjæresten sin, men fordi han vet hvor nydelig hun er, og vet hvordan andre gutter ser på henne «cause they all want you, like vultures…» Dette konseptet om sjalusi er noe vi valgte å gå ut ifra helt fra starten, mens ordet «vultures» var noe som dukket opp litt etter hvert. 
 
Er den inspirert av ditt eget liv? 
 – Jeg kan absolutt relatere til innholdet, og har selvfølgelig kjent på angst og nervøsitet for at noe skal gå galt i et forhold. Har óg kompiser som har fortalt meg historier som omhandler dette. 
Hvordan var det å lage musikkvideoen? 
– Først og fremst veldig gøy. Er jo min første musikkvideo noen sinne, så det er noe jeg hadde gledet meg veldig til. Filmselskapet (med det fantastiske navnet Brusjan AS) var veldig fine og jobbe med, veldig dyktige og hyggelige folk! Var óg heldig med været på innspillingsdagene da vi fikk strålende høstsol. Til slutt vil jeg si at det er veldig stas og få premiert den hos 730!
Gleden er på vår side! Se premieren via Brusjan film: 

Se også: Ex on the Beach-Adrian rapper trolig bedre enn du tror: – Jeg vil gi folk gåsehud

Nyeste saker fra 730.no

Les mer