Hopp til hovedinnhold
TUT TUT – DET ER PÅ TIDE Å HOPPE PÅ JESPER JENSET-EKSPRESSEN (INSTAGRAM)

♫ 5 gode grunner til å sjekke ut Jesper Jenset

TUT TUT – DET ER PÅ TIDE Å HOPPE PÅ JESPER JENSET-EKSPRESSEN (INSTAGRAM)

De siste par ukene er det spesielt én norsk utgivelse som har fått kjørt seg på 730-kontoret.

Den rykende ferske debut-EP-en til Jesper Jenset markerer på mange måter en ny start for moldenseren, og er den beste nyheten fra Møre og Romsdal siden Linnéa Myhre startet brus-blogg

Vi har lært litt av hvert om både Jesper og Waves Vol. 1 i det siste, og oppsummerer det hele via 5 gode grunner til å sjekke ut EP-en nedenfor.

Hør, nyt og les:


Talent på ekte

20 år ung og eks-Idol-deltager. Det er lett å undervurdere artister som Jesper Jenset, men Waves Vol. 1 er virkelig Jespers EP.

Vestlendingen har (co-)skrevet samtlige låter, og står også for en del av produksjonen. Intro-låten «Morning» har han for eksempel produsert helt alene, selv om han ydmykt nok ikke vil kalle seg produsent helt ennå.

Personlig

Jesper har virkelig lagt sjelen sin i dette prosjektet. De siste årene har han skrevet tekster om opp- og nedturer i et kjærlighetsforhold, men også om å savne familien og de hverdagslige tingene man ofte tar for gitt.

På «Morning» har han samplet et mobilopptak av lillesøster (9) som synger, og lignende elementer ligger gjemt i flere av låtene, for eksempel lyden av soveromsdøren hjemme i Molde. Vi hører det kanskje ikke, men for Jesper Jenset er låtene veldig personlige.

Fortsetter nedenfor

#JesperJenset-jam 🇳🇴

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

Drømmeduett

Da Jesper skulle lete etter duettpartner på «Don’t Cry» hadde han tre navn på sin urealistiske drømmeliste; Beyoncé, Rihanna og H.E.R.

Sistnevnte stjerneskudd startet karrieren anonymt fordi hun ville at fokuset skulle være på musikken, ikke hvem hun var sammen med eller hva hun hadde på seg <3 J

Jesper forteller 730 at Gabriella «Gabi» Wilson (som hun egentlig heter) har inspirert ham enormt mye, og at det derfor var en stor bekreftelse da hun ville bli med på prosjektet. Og 20-åringen takker ikke ja til hva som helst; H.E.R. har nylig turnert med Bryson Tiller, og har fått kjærlighet fra både Rihanna, Kylie og Kendall Jenner, Issa Rae(Insecure) og Taraji P. Henson fra Empire.

Resultatet er nydelig.


Sjangerskiftet


Waves Vol. 1 møtes pop og R&B sømløst. Så hvis du ikke
klarer å bestemme deg for om du liker Harry eller Zayn best – Jesper er
faktisk svaret. Det er tydelig at 20-åringen har hørt mye på R&B de
siste årene, og musikalsk har han hatt en sjuk reise siden den
lettbeinte debuten «Superhero» i 2015.

Samtidig er det fint å se at JJ fortsatt lager gull med noen av sine gamle samarbeidspartnere. Moldenseren forteller at det viktigste for ham er å skrive låter med noen han har god kjemi med, ikke nødvendigvis  som har jobbet med de største internasjonale stjernene.

Låtene på Waves er blant annet skrevet med og produsert av de norske pop-veteranene Erik Fjeld og Ida Wærdahl («Elektrisk») og R&B-artisten/produsenten Thomas «JNS» Jones fra Hamar.Dette er bare starten

Bokstavelig talt, men også litt mer billedlig. Som tittelen anslår – Waves består av mer enn én del. Prosjektet utforsker bølgene et forhold kan bestå av, og det slutter heldigvis ikke med triste «Don’t Cry». På det litt større plan tenker vi også at dette bare er starten for Jesper Jenset, og at det bare er å hoppe på fan-toget med en eneste gang.

Waves er det ikke én «filler-låt», og vi håper inderlig at flere også utenfor Norge får øynene opp for talentet hans. Som noen svensker skrev på 730s Insta – han ser jo ut som en blond Shawn Mendes.

PS: Snart slipper Jesper musikkvideoen til «FOR LOVE». Premieren får du hos 730.

Se også: – Ulrikke Falch er flink til å kysse

Les mer