Hopp til hovedinnhold
GUTTEGRUPPE ANNO 2018 (JONATHAN VIVAAS KISE)

♫ Vil gjøre rapgrupper kult igjen ?

Softcore untd. spiller ikke bare på by:Larm i disse dager, godgjengen er også klar med ny musikkvideo.

Supergruppen består av Vetle Junker og Andreas Høvset fra Verdensrommet + Emir Hindic (Onge $ushimane) og Mathias Humlen (FAKETHIAS) fra Sushi x Kobe.

Prosjektet startet i 2015 da Emir så Verdensrommet på Ekkofestivalen i Bergen. Emir gikk bort etter konserten og spurte om han fikk legge på et vers på låten «Aldri igjen», og resten er som folk sier –  historie.

I 2017 slapp Softcore untd. sin første singel «Skolebenken», og ikke lenge etter kom oppfølgeren «Fjern». Siden da har de spilt utsolgte konserter i både Bergen og Oslo, og varmet opp for Princess Nokia på Parkteateret.

Kvartetten forteller at de til tross for forskjellig utgangspunkt vet hvem de er som Softcore untd., og hvordan de skal låte.

– Vi prøver å lage noe nytt hver gang vi møtes. Hvordan låtene blir til varierer, noen ganger starter det med tekst, andre ganger med en akkord eller en melodi, eller noe annet. Vi har en ganske klar idé om hva Softcore untd. er og hvordan det skal låte.

I dag kom musikkvideoen til «Sjansespill» – sjekk ut prat nedenfor! 

Gratulerer med nok en lekker låt. Hva handler «Sjansespill» om?

Emir: – Takk! Kort fortalt handler «Sjansespill» om å være i et limbo, om hvordan det å jobbe i bar med nachspiel hver dag og ødelagt døgnrytme gjør at man aldri blir hundre prosent uthvilt eller oppladet.

Dere har jo alle andre musikalske prosjekter på gang parallelt. Er det noe dere får utløp for med Softcore untd. som dere ikke får ellers?

Mathias: – Jeg får ut en del ideer jeg ikke har funnet plass til andre steder, i hvert fall.

Vetle: – Ja. Når folk spør hvordan Softcore låter, pleier jeg å si at det er som en blanding av de andre prosjektene våre, Sushi x Kobe og Verdensrommet, og det er jo det det er – ting som er for mykt for SxK og for hardt for Verdensrommet blir gjerne en Softcore-låt.

«Sjansespill» er en god tittel. Hva er den største sjansen du/dere har tatt hittil i livet? (For å ta et stort spørsmål.)

Emir: – Største sjansen jeg har tatt hittil i livet er vel å satse hundre prosent på musikk uten noe jobb ved siden av. Også, beslutningen om å ikke ta noe formell utdannelse – hvis det ikke skulle gå min vei har jeg vel egentlig ikke noe særlig å falle tilbake på.

Vetle: – Tror alle kan si det samme som Emir der. Fortsetter nedenfor

<3 (SYNNE SOFI BÅRDSDATTER BØNES)

Hvorfor bør folk sjekke dere ut på by:Larm?

Vetle: – Fordi vi prøver å gjøre rapband kult igjen? Fordi det er det kuleste rapbandet på programmet?

Har dere noen andre tips fra by:Larm-programmet?

Mathias: – Gleder meg aller mest til Yves Tumor. Folk bør se Sassy 009, så klart.

Vetle: – Store deler av bandet skal jo spille med andre artister på festivalen og – sjekk ut EMIR, Eirik Aas og Great News, f.eks.

Softcore untd. spiller på DogA 22:00 fredag og 23:30 på Blå lørdag. 

Se også: Emir er Norges «Jenny from the Block» anno 2018

Nyeste saker fra 730.no

Les mer