Hopp til hovedinnhold
IMA OG LENOLE (LENOLE.COM)

♫ Videopremiere: Sort rap-sommerfugl fra Bergen

<3 (UZOMA TIFFANY LOVLIN IFEJILIKA/LENOLE.COM)

Kjente, kvinnelige norske rappere kan telles på én hånd, men det dukker stadig opp nye, lovende artister. Gyda Ulrike Løken Sirseth aka Lenole har dog vært i gamet i flere år, og slipper i dag sin nye video. Du så bergenseren først i Norske Talenter på TV 2 i 2014, og siden den gang har vi vist frem flere av musikkvideoene hennes. (Se dem her.) 

Bli ikke lurt av det Iggy-blonde håret og vakre utseendet, 21-åringen fra vestlandet spytter trolig hardere enn du tror. Se videopremieren på «Black Butterfly» (med fancy coverbilde) nederst, som hun nå gir ut via eget selskap.


Takk for sist, Lenole! Hva kan du fortelle om 
«Black Butterfly»
– Først og fremst var vi utrolig heldig som fikk gjøre opptak til videoen da de kjørte test shoot på et helt nytt kamera som ikke har blitt brukt i filmproduksjon her i Norge før. Dette kameraet tar opp 1500 fps! Låten er produsert hos PhatCat Studios og mastret hos Propeller. Låten er veldig personlig, og jeg deler mye av mitt liv via den.
Hvem er gjestevokalisten IMA? 
– IMA er en av mine beste venner, og en av de råeste sangerene jeg kjenner, hun har en helt syk range. Vi studerer også musikkproduksjon sammen. Hun har blant annet solgt til dobbel platina med rapduoen Cir.Cuz på låten «Øyeblikk». WOPWOP for sterke talentfulle kvinner!
Fortsetter under 


IMA OG LENOLE (LENOLE.COM)

Kvinnelige rappere (som din blonde kollega Iggy Azalea) får ofte ufortjent mye kritikk. Har du opplevd haters? 
– Ja, det er en tendens der. Musikkbransjen har jo et flertall av menn, og det er kanskje ikke så rart. Vi har fortsatt mange fordommer og idealer som gjør det ekstra vanskelig for kvinner i denne bransjen. Det har vært mange som har slengt med leppen til meg, jeg velger som oftest å overse det. Men det er selvfølgelig sårende, men sannheten er at ingen av de menneskene kjenner meg, så jeg kan ikke ta det til meg.

Hva sier haterne? Og hvordan svarer du? 

– Folk har sagt helt syke ting, men jeg vil helst ikke gå inn på dette, da de ikke fortjener oppmerksomheten. #AttentionWhores. Jeg kan bli og være akkurat hvem jeg vil, vi bærer alle på en utrolig styrke.

You go, girl! Har du et rap-forbilde? 
– Jeg elsker artister som er lyrisk flinke siden, musikk for meg baserer seg mye rundt skriving. Eminem har alltid vært en stor inspirasjonskilde for meg. Livet hans, alt han har gått gjennom til den enorme suksessen han har oppnådd, har gjort det lettere for meg å takle vanskelige tider i mitt liv. Men også nyere artister som Kendrick Lamar. Videre er jeg en stor fan av Lady Gaga sin person og musikk.

Fortsetter under den opprinnelige (demo)-versjonen av «Bitch Don’t Kill My Vibe», hvor Gaga gjester Kendrick Lamars låt

Men Lenole, hvem er Norges beste artist/band om dagen? 
– Vel, vi har mange flinke up and coming artister, det kan jeg love deg. Men ifølge media, Gramo, TONO og Spotify er kongen Kygo. Og han er dritflink. Go Bergen!
Planer for 2015?

– Jeg skal jobbe hardt på debutskiven min Distortion. Lage masse deilig musikk og magic med min IMA sobè #DreamTeam, være masse hjemme hos mamma, og dra på mange eventyr med Ane aka Bootylicious på fjellet!!

Se premiere på Lenole & IMAs 
«Black Butterfly» via regissør Sondre Fristad: 

PS: Følg rapperen via Facebook her, eller Instagram her

Se også: Lenole på fjelltopp, hesteryggen og i rosebad <3 (VIDEO)

Les mer