Hopp til hovedinnhold
(SKJERMBILDE/BRILLIANCE)

♫ Videopremiere: Silja Sol knuser bær i Bergen

(SKJERMBILDE/BRILLIANCE)

Humørfylt punk fra Bergen?

Silja Sol Dyngelands plate På Hjertet havnet velfortjent på topp 10 i både VG og Dagbladets kåringer av årets beste norske album. Da videoen til «Bærene» skulle spilles inn måtte Bama stille opp med frukt og bær, se premiere på musikkvideoen under en kort prat med 24-åringen. 


Hei Silja! Kan du beskrive musikken din med én setning?– Jeg skriver humørfylte og stemningsladede låter med en lyrisk muntlig og naiv tilnærming.Hva handler låten «Bærene» om?– «Bærene» handler om ting jeg ikke kan kontrollere. Den er litt humoristisk, furtelåten min, og handler om å måtte finne seg i at de bærene ble knust.
Hva er idéen bak musikkvideoen? Skjedde det noe kult/rart/artig under innspillingen?– Ideen var å fange litt forskjellige humør og putte inn masse bær. Da de helte smoothie over meg, var den faktisk sinnsykt iskald og jeg fikk sjokk. Men vi hadde kun en sjanse, måtte ta det på ett take, fordi det ikke var dusj på settet. Hadde smoothie i håret resten av dagen.
Fortsetter under 
(HES & TWITTER.COM/AURORAAKSNES)

Du spiller også med Aurora Aksnes (intervju kommer snart!) og ble håndplukket til turné med Sondre Lerche. Kan du fortelle noe få/ingen vet om dem?

– Aurora spiser faktisk sjokolade til frokost. Hun har er utrolig morsom og har fantastisk humor. Hun har også herlig energi som man også kan oppleve når hun står på scenen.– Sondre er ok pluss. Vi møtte han blant annet da vi var i NY i høst og spilte på CMJ med Aurora. Vi spiste middag med han og vennene hans og han er utrolig inkluderende og en skikkelig gentleman. Morsom er han og! 


Albumet ditt er blant årets 10 beste hos både VG og Dagbladet. Grattis! Hva synes du er årets beste norske?-Tror det må bli Sondre Lerches Please. Den platen har jeg hørt veldig mye på og elsker særlig «Sentimentalist», «Crickets» og «Bad Law».
Kan du tipse verden om en bergensartist eller -band flere burde oppdage?


– Hjerteslag må man følge godt med på. De slår nok sterkt til i løpet av 2015.


Enig! Hva er planene dine i tiden fremover?


– Nå skriver jeg låter til andreplaten som jeg begynner innspilling av på nyåret. Jeg skal også spille en rekke konserter mellom sånn ca 28.01-13.02. Og så gleder jeg meg veldig til å spille på by:Larm og på Bergenfest.
Se musikkvideoen til «Bærene», regissert av Langeland/Lunde: Se også: Sondre Lerche beskriver Please låt for låt 

Les mer