Hopp til hovedinnhold
(SONDRE FORMO LINDHEIM/MTG)

♫ Videopremiere: Setter han Toten på rap-kartet?

(SONDRE FORMO LINDHEIM/MTG)

Spira er nok ikke den første rapperen som sier takk til haterne, men han er garantert den første Toten-rapperen som gjør det. 27-åringen spytter på sin egen, særegne dialekt, noe som utviltsomt gjør at han skiller seg litt ut. Spira har holdt på med hip-hop siden han var tretten, etter å ha jobbet med debutalbumet i hele 10 år slipper han det endelig i 2015. 
Første spor ut er DJ Heinz-produserte «Tusen takk», som vi har videopremiere på i dag. Se snutten etter en rask prat med totningen. 
I låten sier du «tusen takk» til haterne. Hvem er de, og hva sier de? 
– Haterne er overalt. De sier som regel veldig lite, men takler ikke helt at man gjør sin egen greie. De smiler mest når man møter dem. Søte <3 Har uansett hørt at de gleder seg til jeg slipper album.  
Hvordan har tilbakemeldingen på dialekten din vært? 
– Tilbakemeldingen på dialekta har vært veldig fin helt siden Vazelina og «11 år uten kvinnfolk» i 1992! «Artig» og «sjarmerende» er det jeg hører mest.

Fortsetter under


Vi kjenner ikke til mange rappere fra Toten… Hvordan er hip-hop-mijøet der? 
– Jeg kjenner ingen selv, så tror det er labert. Må mot Biri før man finner Nabolaget, og videre mot Lillehammer før man ser Jaa9 & OnklP. Så er på tide å sette Toten på kartet. Takk Gud for 1999 og radioprogrammet Streetbeatz med Lars TH’PUG Svehagen! Hvem er Norges beste rapper? 

– OnklP! Flammer…

Bortsett fra haterne, hvem vil du si tusen takk til? 
– Takker kun meg sjøøøøl… Og mamma… Og MTG… Og generelt de som sier at jeg skal fortsette med det jeg gjør. Mye fine folk der ute! Tusen takk.


Se videopremiere på DJ Heinz-produserte 
«Tusen takk», regissert av Henrik Breines: 


Se også: Mysen-rapper mener OnklP og Kaveh burde legge opp (VIDEO) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer