Hopp til hovedinnhold
(SIMEN S. SKARI/VELCRUX COLLECTIVE)

♫ Videopremiere: Råfin feberdrøm fra Team Me

(SIMEN S. SKARI/VELCRUX COLLECTIVE)

I dag har vi premiere på Elverum-bandet Team Me sin musikkvideo til tittelsporet fra deres nye album, «Blind as the Night». Men vent, har den ikke allerede en video? Joda, de slapp først en snutt til samme låt i 2014, men dette er den de egentlig ville lage. 


Det nye klippet er sterkt inspirert av feberdrøm, og visuelt noe av det vakreste vi har sett. Vi tok en rask prat med bandets keyboardist (og Westerdals-utdannet Art Director), Simen S. Skari.

Se den ferske, fargerike videoen nederst, etter den første versjonen + to små spørsmål med store svar. Hei Simen! Hvorfor ny video, og hvorfor feberdrøm? 

– Denne versjonen av videoen er egentlig slik vi opprinnelig ønsket den skulle bli. Helt fra demo-stadiet så har feberfantasier vært et slags tema. Det går igjen i tekstene, og er det ordet jeg har jobbet etter under bygginga av artworket til plata.

– Målet med videoen var å lage den så drømmende, vindskeiv, sjøsyk og syrete som bare det. Så en ting vi gjorde for å få det litt quirky, var å spille inn hele videoen baklengs, for så å reversere klippene etterpå. Vi gikk rett og slett baklengs i to dager. Under fargekorrigeringa av videoen kom det fram at apparatet rundt oss hadde litt andre kunstneriske ambisjoner enn oss, og andre tanker om hva gubben i gata kom til å like, så de satt ned foten for fargene, og det ble sluppet en til sammenligning ganske fargeløs versjon av videoen. 

Artwork fra Blind as the Night-albumet:

Hva er det beste som kan skje Team Me i 2015? 
 
– Tja, kanskje at vi får en egen manga-tv-serie i Japan? Med påfølgende turné i custom manga-kostymer. Eller at Simon Cowell ringer i år igjen og spør om vi ikke kan være med på årets Britain’s Got Talent. Eller at de hjemmelagde indie-fiskekrokene vi selger i merchboden blir så populære at Bård Tufte Johansen og kameraten Lars må lage en ny serie fiskeprogrammer. Men kanskje aller helst at folk hører på musikken og kommer på konsert. 


Se premiere på feberdrøm-versjonen av 
«Blind as the Night», laget av Team Mes egen Simen S. Skari og Velcrux Collective:

Se også: Japansk Team Me-hysteri (VIDEO) 

Les mer