Hopp til hovedinnhold
ALIBIET (EIRIK ULLEBØ KOPREN)

♫ Videopremiere: Nydelig pop-debut fra Bergen

ALIBIET (EIRIK ULLEBØ KOPREN)

Bergensbandet Alibiet slipper i dag sin debutsingel, og smeller samtidig ut sin første musikkvideo via 730. «Aleine» er noe av det fineste vi har hørt på lenge, og vi håper indiepop-låten (hvis de er ok med den merkelappen) får den kjærligheten den fortjener. 

Soloartisten Maylen Rusti har slått seg sammen med Ole Gunnar Eikeland og Eirik Utne fra Divisjonen («Dansar» med Silja Sol), og de traff hverandre… På byen. 

– Vi møttes godt påseila på utestedet Ujevnt i Bergen. Ole Gunnar sa han hadde et par låter liggende uten vokal, og allerede samme natt sendte han meg to skisser. Vi er begge effektive typer, så jeg likte at han var såpass frempå. Dagen etter sendte jeg to ferdige låter tilbake til Ole Gunnar, og en av disse var altså «Aleine», forteller vokalist Maylen Rusti. 

Vi ba trioen beskrive Alibiet med én setning, og den ble sånn her:

– Vi er ikke sinte – ikke skuffet – litt noiete – og veldig giret på å få lov til å lage musikk med hverandre.

Ordet «Bergensbølgen» mistet sin effekt da man skjønte at det ikke var en bølge, men en jevn strøm av musikktalenter som dukket opp fra vestlandshovedstaden.

Men fordi Alibiet er fra byen, måtte vi nesten spørre om hvem de ser på som de viktigste bergensartistene akkurat nå. 

– Vanskelig å spå – hele tiden flinke folk som kommer frem og har lyst til å drive med noe bra! Internasjonalt, dog innenfor vidt forskjellige segment, er blant annet Enslaved, Røyksopp og Kygo markante. Og, Immortal er jo alltid der – skamhøyt!

Bassist Ole Gunnar Eikeland forteller 730 at «Aleine» var den første Maylen sendte utkast til, og at de to andre relaterte til følelsene hun formidlet. 

– Det er noe med både det gode og av og til vonde i å være aleine, som vi alle opplever nå og da. Kanskje det er en slags udefinerbar utblåsing som ikke nødvendigvis er avhengig av en konklusjon, men som setter fingeren på øyeblikk som er ganske allmenne, utdyper han. 

Vi spurte også bandet om hvem de helst vil – og helst ikke vil være «aleine» med en hel dag. På det første spørsmålet var svaret ganske enkelt. 

– Vanskelig å komme utenom Neil Young. Beklager, men sånn er det bare. Eller beklager? Tenk da, fete historier, fet fyr, enorme låter og helt sikkert noe fet lokal mat. Kunne dessuten vært greit å fått bekreftet at det var det at han glemte å tørke seg under nesen som gjorde sitt til at Scorsese måtte retusjere The Last Waltz.

Og hvem de helst ikke vil være «aleine» med? 

– Merker at det er lett å svare Morrissey her. Men det er for dumt å svare Morrissey. Det er så latterlig elsk å sitte på en buss igjennom det engelske landskapet, med høy Smiths på ørene, noe god ale og salt ’n’ vinegar-chips, og sende overentusiastiske meldinger hjem til kompiser i gamlelandet, om kor sykt fett du har det, aleine, på en buss, i bakerste sete. God opplevelse. Typen og alle faktene hadde vel kanskje vært drøyt en hel dag – men samtidig, «han er sikkert snill når du er aleine med ham».

Fortsetter under 


(SKJERMBILDE/HES)

Om musikkvideoen forteller regissør Gunnbjörg Gunnarsdottir dette:

– «Aleine» er en låt som etter mitt øre er åpen for mange tolkninger, så jeg ville lage en musikkvideo som ikke tolket for mye. Men litt, liksom. Det er en location jeg har hatt i tankene lenge, men uten å ha funnet det riktige prosjektet. Når jeg hørte låten koblet jeg umiddelbart dette stedet, som er så avsidesliggende, men samtidig så nærme livet. Når jeg fikk vite om hytten som lå der, jogget jeg sporenstreks opp for å sjekke den ut, og den er så visuelt vakker, og ligger så fint til, at jeg og crewet ble veldig giret.

– Selve hytten er så liten at det var veldig begrenset med plass, så det ble et lite crew, og kun de nødvendigste til stede. Å filme på en location uten hverken strøm eller vann tilgjengelig kan jo også by på utfordringer, men det gikk fint. Heldigvis. Vi er veldig fornøyde.

Se premiere på Gunnbjörg Gunnarsdottir-regisserte «Aleine» nå:

Se også: ♫ Aurora (Aksnes) løper med ulvene 

Les mer