Hopp til hovedinnhold
Den kuleste jenta du ser i dag.

♫ Videopremiere: Nora (16) vil introdusere Norge for en ny sjanger

*prøver å fikse på solbrillene, og ender opp med å knipse et bilde i samme slengen*

Et bilde publisert av N O R A T O U R E (@noratouree)


♫ «
Nora Toureeeee…» Åh, endelig noe som høres NYTT ut! Nora Toure har knapt fylt 16 år, men er allerede langt på vei til å etablere en artistkarriere. Forbered deg på å få hennes nye singel på hjernen. 


Oslo-jenta deltok i MGP jr i 2015 med «Gi slipp på alt stress», og går nå for en enda mer særegen sound. I kveld har 730 premiere på musikkvideoen til «AFRO TRAP Part.1 (Barrabi Barraboom)», Noras forsøk på å introdusere nordmenn for en (for mange) ny sjanger. 

Se verdenspremiere på musikkvideoen nederst i saken! 

Hei Nora! For de som ikke kjenner til begrepet «afro trap»… Kan du gi oss en kjapp innføring i sjangeren? 
– Yes. Afro Trap er en slags blanding av afrikanske rytmer og trap-musikk som tilhører hip-hop-sjangeren. Sjangeren ble oppfunnet av MHD (en fransk rapper som jeg ser veldig opp til), så særlig fransktalende land kjenner til sjangeren.

Hva handler den nye låten din om? 

 

– «Barrabi Barraboom» handler om å være målrettet, og kjempe for drømmene sine. Man skal ta til seg råd og kritikk underveis, men man må aldri la seg stoppe av de rundt som kun vil demotivere deg.

– «Jeg ser meg ikke rundt, for jeg vet hva som er lurt» synger jeg i sangen.

Saken fortsetter nedenfor

Hva skiller deg fra andre norske artister? 

 

– Hmm…  Jeg tror det er det at jeg ikke synger det som er så vanlig her i vesten som pop, R&B, og hip-hop. Men at jeg graver ned i mine afrikanske røtter, og henter litt inspirasjon der i fra.

Du er født på 2000-tallet. Hvilken musikk hørte du på da du var liten? 

 

– Da jeg var liten hørte jeg på mye gammel afrikansk 90-tallsmusikk. Siden foreldrene mine hørte på det absolutt hele tiden. Men må også innrømme at jeg var verdens største Hannah Montana– og High School Musical-fan.

Hva lærte du av å være med på MGP jr? 

 

– Jeg ble mer kjent med musikkindustrien, og fikk opptre i Oslo Spektrum foran 8000 mennesker og på direktesendt TV. 


Hva har du gjort i tiden etter? 

 

– Etter finalen skjønte jeg at jeg har potensiale og muligheten til å inspirere folk med musikken etter å ha fått massevis av gode tilbakemeldinger. Så jeg blir kontinuerlig assosiert med musikk og jobber nå hardere enn noensinne for å gi ut god og spesielt unik musikk.
Hvilke norske artister inspirerer deg? 
– Jeg synes Stella Mwangi, Arif, Nico & Vinz og Unge Ferrari er heftige.

Hva er den største drømmen din?

 

– Afro Trap er en sjanger som Norge ikke har hørt så mye om, og det jeg ønsker er at om noen måneder, så vil flere vite om det, og vite om meg. 

Nora er rå! 

Se premiere på musikkvideoen til «AFRO TRAP Part.1 (Barrabi Barraboom)», hvor 16-åringen danser byen rundt med tre venninner:

Låten er produsert av LayteBeats, mikset og mastret av Benjamin Aslaksen. Musikkvideoen er laget av Green:Eye Media. 

Se også: Rogaland-rapperen Karin vil bli anerkjent som produsent

Nyeste saker fra 730.no

Les mer