Hopp til hovedinnhold
ZAJA (BEATLOVE MUSIC) 

♫ Videopremiere: Energisk sommerflørt fra Lofoten

ZAJA (BEATLOVE MUSIC) At det lille tettstedet Reine i Lofoten skulle by på Norges neste dance-stjerne kunne ingen spådd. Men slik har det altså blitt – eller det kan i hvert fall bli sånn, hvis unge Zaja får det som hun vil. 

19-åringen døpt Mathilde Engen Hammer satser hardt med både engelsk og spansk på singelen «Sólo Mío», og drømmer såklart om å erobre verden med sine dansbare tunes. 

Se premiere på musikkvideoen til catchy «Sólo Mío» nederst i saken. 

Hei Mathilde! Hvor kommer artistnavnet Zaja fra?
– Zaja kommer ikke fra en spesiell plass eller situasjon. Zaja er bare meg! Jeg har ingen logisk forklaring, men den dagen jeg bestemte meg for å lage et artistnavn var det Zaja som slo meg, og jeg visste med én gang at det var det navnet jeg ønsket. Jeg føler meg veldig hjemme i dette navnet!


– En fordel med navnet er også at det er kort, fengende og det høres veldig europeisk ut! Kanskje ikke direkte norsk, men en plass lengre sør i Europa kanskje? Flere av de som tekster meg fra for eksempel Spania kaller meg «Zajita». Jeg syns det er kjempekoselig! 

Saken fortsetter under bildet

 

Summer Life 💛 #summer#zaja#music#sun#silver#gold#sunset#nature#sea#chica#norwegian#girl#singer#producer

Et bilde publisert av ZAJA (@zajaofficial)

Hva handler «Sólo Mío» om? 
– Låta handler om en forelskelse; En sommerforelskelse! Sangen sier «mitt hjerte har talt at du er bare min», men i teksten og videoen er det mye fokus på sol, hav og vind, noe som jeg forbinder med sommeren. Låta er rett og slett en liten energisk sommerflørt! Men låta sier jo «while the wind blows cold the love is still in our stream»… Så det er jo mulig forelskelsen varer selv om sommeren er over. Hvem vet? Hehe…
Satser du internasjonalt?

– Ja, det gjør jeg! Jeg er veldig gira på å slippe mer musikk og satse enda mer. Jeg har jo skrevet en engelsk og spansk låt, så jeg satser jo også utenfor Norges rammer. Jeg ønsker jo selvfølgelig å satse her i Norge også. Det er jo hjemlandet mitt. Det hadde vært kult å skrevet en norsk låt også!
Hvilke artister vil du sammenligne deg med? 

– Det er veldig vanskelig å si… Jeg har jo hatt forbilder opp gjennom årene, men musikken min tilsier vel ikke at jeg kan sammenligne meg med dem. Per dags dato tror jeg nok at jeg vil sammenligne med med rumenske artiser som Raluka, Antonia og Inna kanskje. Det å blande engelsk og spansk i en dance-låt, saxofon og dette med et mykere preg på synthene er egentlig ganske typisk musikk fra Romania.


Saken fortsetter under bildet

Kisses for you!! 💋 #besos#para#ti#zaja#music#vacation#smile#chica#blue#eyes

Et bilde publisert av ZAJA (@zajaofficial)

Hvem er dine norske forbilder? 

– Nå for tiden digger jeg Sandra Lyng har en fin stemme og jeg liker den nye låta hun har kommet med! Forresten blir jeg aldri lei av Madcon!
Skjedde det noe artig under videoinnspillingen?

Hahah, ja! Hvis jeg forteller at jeg har tidenes bilde på macen der jeg blir tatt av en superbølge under innspilling… Jeg kan ikke engang forklare uttrykket jeg hadde. Det var ikke akkurat varmt i vannet, og håret var rett og slett et stort sandslått. Den bølgen kom liksom litt brått på.
Men jeg fikk jo også opplevd Barcelona for første gang. Jeg elsker Spania! Det var utrolig fint både i Barcelona og i Sitges. 

Hva er din aller største drøm? 

– Min aller største drøm er å være artist på fulltid. Jeg vil gi ut musikk, reise og synge på konserter og bare se at publikum synger sammen med meg. Det er min drøm!

Sjekk ut videoen til «Sólo Mío», filmet i Spania og Lofoten: 

Se også: Norges neste Sandra Lyng? 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer