Hopp til hovedinnhold
FRA MUSIKKVIDEOEN (SKJERMBILDE)

♫ Videopremiere: Bergens svar på Susanne Sundfør?

Det er på tide at flere får øynene opp for talentet Hanne Vatnøy. 

Den bergensbaserte 32-åringen er på ingen måte noen nykommer, og har drevet med musikk i inn- og utland i en årrekke. Etter en periode som «big in Japan» ser den råflinke sangeren nå mot Norge, og slipper i dag musikkvideoen til sin mest radiovennlige singel hittil. (Og vår personlige favoritt!) 

PS: Norske EDM-produsenter bør ringe henne ASAP? 

Sjekk ut verdenspremiere på videoen til «Elysium» nederst i saken <3

Låtskrivercamp med @brak_musikk på #verftetbergen og #bergensongs med @peeweebeats @depresnomusic @oletorjus

Et bilde publisert av Hanne Vatnøy (@hannevatnoy)

Hei Hanne! Kan du ikke introdusere deg for nye lyttere?  
– Hei! Jeg, Hanne Vatnøy, er en soloartist med base i Bergen. Jeg har komponert musikk i 20 år, og holdt utallige konserter i inn- og utland med ulike besetninger av musikere og kunstformer som visuell animasjon, film og dans. Slik får konsertene ofte et visuelt uttrykk som fremhever og utfyller det musikalske. Debutalbumet Me and My Piano ble utgitt først i Japan, og deretter i Norge september 2011. Andreplaten min ELYSIUM slippes våren 2017. 
– Jeg er en visuell artist og utålmodig perfeksjonist som setter drømmen på dagsorden. Mitt motto er: If you believe, there is always hope!  
Har du en «fun fact» om deg selv? 
– Jeg likte lyden av ordet Tokyo, skrev låten «Take me to Tokyo», og dro alene til Tokyo og ble oppdaget der.
Hva handler låten «Elysium» om? 
– Ordet Elysium betyr gleden av å ha et håp, og i låten dreier det seg om håpet på kjærligheten. Vi blir gjerne påvirket av det som skjer med oss enten det er bra eller dårlig, og ofte lar vi oss også definer av disse hendelsene. Med denne låten vil jeg si at uansett hva du har opplevd før, så fins det alltid et håp om at gode ting kan skje. Fortsetter nedenfor

FRA MUSIKKVIDEOEN (SKJERMBILDE)

Hva er idéen bak musikkvideoen? 
– Med musikkvideoen ønsket vi, meg og regissør Ina Lerner Grevstad, å visualisere en kvinnes følelsesmessige reise fra strev til hvile, og fra et vrengt selvbilde til aksept av seg selv. Vi ønsket å nærme oss aktuell tematikk som «jeg mot meg» og følelsen av å ikke være «god nok». Jeg har tenkt mye på dette, og lurt på hvem det egentlig er som avgjør hva det vil si å være god nok? Jeg tror at løsningen må være å akseptere seg selv og den du er, istedenfor å sammenligne deg med alle rundt. Vi er jo skapt til å være originaler, og ikke kopier av hverandre. Og når du vet at du er unik, da vil du også vite at du fortjener det beste i møte med andre. 
– I videoen representerer jeg håpet, mens kvinnen (spilt av Helga K. Briseno), representerer tilstander som strev, frykt, desperasjon, og til slutt hvile, frihet og aksept av seg selv. Selve låten kan virke harmonisk i det musikalske uttrykket, men teksten viser til hjertets dyp, hvor sår etter avvisning og et skjevt identitetsbilde er realitet. Derfor valgte vi å se bak «masken», og vise det mørke i møte med det håpefulle; Elysium.  

Hvilke norske artister motiverer deg? 

– Av norske artister som motiverer meg vil jeg nevnte Ane Brun og Susanne Sundfør. De er begge selvstendige og unike i sine artistiske prosjekter, og fantastiske tekstskrivere og komponister. Fortsetter nedenfor

Elysium. Stay tuned! #musicvideo

Et bilde publisert av Hanne Vatnøy (@hannevatnoy)

Topp tre artister eller produsenter du kunne tenke deg å jobbe med? 

– Om jeg kunne velge i hele verden, så måtte det ha vært artistene Sia og Laleh og den norske produsentduoen Stargate.

Det virker som at du har utviklet deg veldig musikalsk fra debutalbumet, hva blir annerledes på oppfølgeren? 
– Det som blir annerledes fra mitt debutalbum til andreplaten, er at tekstene har kommet mer til overflaten. Mens debutalbumet hadde lekne tekster og naive melodier, har jeg nå dykket inn i et univers hvor håpet er mitt tematiske utgangspunkt og lydbildet som en ensom pompøs elektronikadans med innspill av organiske elementer. Sammen med plateprodusent Jens Kristian M. Rimau jaktet vi på det lydbildet jeg drømte om; som jeg hørte inni meg og ville synge til verden. Det var en krevende reise som har lært meg å være tålmodig. 


Sommeren er over. Hva ønsker du deg til jul? 

 – Mitt største ønske er at «Elysium» skal bli varmt mottatt av publikum, og spilt i mange rom 😉 Jeg håper den kan bringe et snev av håp med seg til de som lytter. Mitt andre ønske burde kanskje vært en ferie, hehe 🙂

Se premiere på musikkvideoen til Hanne Vatnøy – «Elysium» via regissør Ina Lerner Grevstad: 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer