Hopp til hovedinnhold
(INSTAGRAM.COM/BENEDICTEIZABELL)

♫ VIDEO: Norske Izabell om kjærlighet ute av kontroll

(INSTAGRAM.COM/BENEDICTEIZABELL)

Oppdatert fredag 8. mai: 


I dag slipper Izabell den Øyvind Runestad-regisserte musikkvideoen til «Kontroll», som er spilt inn i hjembyen Stavanger. Rapperen forteller at det var en lang prosess, hvor hun selv har vært sterkt involvert.


-–Det har vært en topp prosess hvor jeg har vært i dialog med regissør over flere måneder og utviklet ideen sammen med han og fotograf Emil Håseth Gurvin. Vi har hele tiden bygget på hverandres ideer og tanker før endelig manus var klart. Det har vært viktig for meg å være en del av planleggingen, men at de også har fått ha sin kreative frihet.


Kortfilm-aktig? Se Izabells «Kontroll», regissert av Øyvind Runestad: 
Premiere-sak fra 22. mai: 
 
Etter at hun
vant P3s store jakt på en ny kvinnelig rapper i fjor har Izabell brukt mye tid i studio. Resultatet har blant annet blitt til andresingelen «Kontroll» som slippes i morgen, men allerede nå kan høres via Spotify. 

«Kontroll» er produsert av superdyktige Aksel «Axxe» Carlson og Filip Kollsete (halve Loveless), som forteller at det alltid er god stemning med Iza i studio, og at hun aldri er redd for å prøve nye ting.  

25-åringen fra Stavanger forteller selv at «Kontroll» ble skrevet i sene nattetimer, og handler om de ukontrollerte kreftene i et forhold. Om følelser som tar over, destruktive motsetninger som «dreper oss sakte», men som man allikevel ikke vil bort ifra. 

Hør førpremiere nå, og se resten av vår mail-prat med den flinke siddisen under

Hei Izabell! Har du noen spennende planer for 2015? 


– All fokus på musikken! 
Glede meg te å jobbe mye i studio og så klart spille fete gigs. Spille på Youngwood-festivalen 11. og 12. juni – blir fett! Så arrangerer me jo Norges feteste hiphop-festival for 12. år på rad – Xplosif. Så det blir nok en del jobb med den også!
Du har jo allerede jobbet med flere av landets flinkeste produsenter. Er det noen andre som står høyt på ønskelisten? 

– Sant – først og fremst de folkå eg har jobba med te nå, damn! Heilt rått! Hvis eg fekk de tri nøttene te Askepott hadde eg brukt de på Lido, Cashmere Cat og Nasty Kutt – shit hadde blitt intense timer før midnatt.Apropos flinke folk, vi så at du var i studio med vår favoritt om dagen, Hasta

– Ja!!! Hasta kom hele veien fra Porsgrunn til Stavanger og hang ut i kollektivet mitt i et par netter for å gjør et samarbeid. Han fylte jo 18 (!!!) år mens han var hos meg. Så når han tar over verden med sounden sin ska eg sei at eg ga han ein skikkelig dårlig importert øl det sekundet han blei myndig.

Fortsetter under


IZA + HASTA (INSTAGRAM.COM/BENEDICTEIZABELL)

Haha! Men du, hvordan vil du beskrive musikken din med én setning for noen som aldri har hørt deg før? 

– Melodiøs og tilbakelent rap over basstunge beats.

Til slutt, kan du fortelle oss en hemmelighet? 

– Eg kan hviska det i øyra ditt så kan du aldri sei det te NOEN – lykke te med å få det på trykk. Heh.

 
– Kevin, som nylig sjekka inn på Paradise Hotel, var i flere år i en rapduo med Ivan Ave. De kalte seg Ivy og Kevva <3
 
– Elske Ivan Ave då – han e RÅ!

(Han nye Kevin altså, ikke sjarmøren som kan se om jenter har kjønnssykdommer, red.anm.) 


<3 <3 <3 (INSTAGRAM.COM/BENEDICTEIZABELL)

Se også: Disset Izabell Oslo-DJ på sin forrige låt? (VIDEO) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer