Hopp til hovedinnhold

♫: Vi møtte David Guetta

HAN FAR E’ TILBAKE (EMI/VIRGIN)

Radioen i taxien vår pumper David Guettas «Little Bad Girl» for full guffe på vei mot utestedet The Wall på Stureplan i Stockholm, og en oppspilt lokal DJ dukker jevnlig opp over anlegget og proklamerer ivrig at «Guetta är i stan, Guetta är i stan!». 730 er i den svenske hovedstaden for å ta en prat med den 43 år gamle super-DJ’en på en «hemmelig venue», hvor et lite knippe nordiske medier samt hardbarka fans skal påspanderes en sniklytt på hans nye album Nothing But The Beat.

Den ettertraktede produsentens femte sett er «et dobbeltalbum til prisen av et album», som franskmannen selv forteller oss på sjarmerende gebrokken frengelsk senere samme kveld. Platens første del skilter med en breial gjesteliste fullpakket med verdens største hip-pop-, rap- og R&B-artister; Jennifer Hudson, will.i.am, Snoop Dogg, Lil Wayne, Akon, Chris Brown og Usher er bare noen av flinkisene som har sagt «oui!» til å være med på den skamløse moroa. Del 2 er en ren instrumental skive, hvor far lar elektronisk musikk-puritaneren i seg få skinne igjennom (førstesingelen fra del 2 vil i følge David selv bli fistpump-eposet «Lunar»).

Fransk hitmaskineri: «Where Them Girls At» ble sluppet i mai i år og er første singelen ut fra Parisianerens oppfølger til supersuksessen One Love fra 2009. Opprinnelig skulle låta kun gjestes av Flo Rida (for å gjengjelde smash’en rapperen fikk med sin Guetta-produserte «Club Can’t Handle Me»), men etter at Nicki Minaj hørte låta heiv hun seg på og gla’låta har pr dags dato gått til topps i over 10 land. (Saken fortsetter under videoen.)

Like etter kl 20 fader musikken på The Wall ut, og blikkene i rommet rettes sporenstreks mot den provisoriske DJ-booth’en som er satt opp i utebaren. Lysene dimmes sakte, skandinaviske hjerter slår hardere under G-Star RAW-skjortene, det går et begeistret gisp gjennom forsamlingen, og….. Hei, vent? Har vi serr venta to timer på en lavmælt franskmann i t-skjorte med sovesveis? WTH?

Ikke akkurat kuler og krutt-entré, men unektelig en kjut ice breaker da mannen som har blitt kåret til verdens beste DJ starter settet sitt med feil CD i spilleren:

Guetta om sitt nye album:
Z’is is my first time playing ze album in Europe. Det er godt å se så mange DJ’s her, det ser hvertfall ut som det er mange DJ’s her, haha. Det er veldig viktig for meg å ivareta denne delen av min kjærlighet for musikk, klubbmusikk er røttene mine. For etterhvert som jeg blir eldre så har det blitt mer og mer gøy for meg å prøve å komme ut med de aller største pophitsa, men samtidig opprettholde balansen til kulturen jeg stammer fra. Det er nettopp derfor Nothing But The Beat har én side med gjestevokal fra mine favorittartister, mens den andre siden er kun forbeholdt instrumental klubbmusikk. Og ikke minst så er det viktig å få med seg at når du kjøper cd’en så får du da to plater til prisen av én!
Ifølge far selv er hans femte album inspirert av Kings of Leon og Coldplay, og han har «ønsket å blande elementer av rock med sin egen forkjærlighet for dance-produksjoner». Det blir både klamt og trangt i fargete chinos-bukser blant publikum etterhvert som de råflotte gjesteopptredene avsløres og go’låter pumper ut på klubbens Funktion One-anlegg på rekke og rad.
– «Without You» med Usher er neste singelen min, og jeg synes dette er en av de beste låtene jeg noensinne har laget. En annen låt som betyr mye for meg, er «Titanium» med indie-artisten Sia, som jeg virkelig, virkelig har kjærlighet for. Vi slapp den på iTunes etter «Little Bad Girl», og det var fantastisk å se den gå til topps i så mange land uten nesten noe promo.
Det er fullt mulig du allerede har hørt låta David selv «really, really loves», men «Titanium» med Sia er uten tvil en av Nothing But The Beats’ mest emo-fistpumpvennlige kutt og tåler absolutt en pullup eller tre: 

– Nicki Minaj er min kvinnelige helt innenfor hip-hop, og det var veldig stas å få jobbe med henne på «Where Them Girls At». Men ettersom hun er mest kjent for rapping, så er jeg veldig stolt over hva vi gjorde på låta «Turn Me On». For hun synger nemlig som crazy der, og jeg tror ikke publikum kommer til å tro sine egne ører når de hører hvor rå vokalist hun egentlig er.
Apropos kvinnelige rappere deler 43-åringen et «scoop» med oss som han påstår hans plateselskap EMI ikke engang er informerte om: Partystemte «I Can Only Imagine» med Chris Brown og Lil Wayne har allerede fått et remix-vers fra selveste Missy Elliot, som far selv mener blir «even more crazy than ze original!». ♥
– Da (den nederlandske produsenten) Afrojack og jeg jobbet på platen min i Los Angeles i vinter, hadde vi noen helt rå produsenter som jobbet med hip-hop i rommene ved siden av vårt. Jeg var veldig inspirert av Timbaland da jeg jobbet på «I Just Wanna F*ck», og da låta var ferdig slo det Jack og meg at vi burde få Timbo til å gjeste på låta. Selv synes jeg at jeg lyktes i å lage en beat som sjangermessig ligger midt i mellom dance og rap. I juz’ hope zis doesn’t zound too ztrange!
NB: Mandag 29. august vil David Guetta snakke med fansen online i et helt døgn: 24hour.davidguetta.com

 

Hør albumsmakebiter/last ned Nothing But the Beat nedenfor eller fra iTunes:

Se også: – Jeg er besatt av beats!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer