Hopp til hovedinnhold
(RENATE MADSEN/MANDELBAUM/UNIVERSAL)

♫ Unge Hasta brekker ned sin botaniske EP ?

Hasta liker blomster, gitt.

Etter 2014-debuten Floral følger 18-år gamle Thomas Wesenlund Wahl opp med EP-en Botanique. De seks sporene preges av de håndplukkede gjestevokalistene, deriblant OMVR, og Porsgrunn-produsenten forteller 730 at artistene fikk fritt spillerom. 

– Vokalistene jeg har med meg på EP’en har fått mye frihet, og jeg har vært opptatt av å lage noe som er skreddersydd til deres vokaler og stil. Håper dere liker det! Hør deilige og varierte Botanique mens du leser hva Hasta forteller 730 om de ulike sporene under. 

«Kenji (Intro)»

– «Kenji» er den første låten, og fungerer som introen på Botanique. Tracket er en slags «homage» til den kjente filmscore-komponisten Kenji Kaway. Han laget mye anime soundtracks på 90-tallet og har blitt en av mine idoler. Denne låten er ambient og inneholder et bredt spekter av følelser.
«La Vista»
– Det var helt fra starten viktig for meg at Botanique ble en signatur-EP. Og «La Vista» er nok den låten som er mest aggressiv og jazz-inspirert. Det er virkelig en av mine favorittlåter, noe som også gjorde at vi valgte den som singel. Å starte med en instrumental var viktig for meg, og så la resten av låtene utfylle til en helhetlig EP. «La Vista» la grunnlaget for resten av låtene.
«Coastin’» (feat. vōx)
– «Coastin» ble første låt med feature vokal på. Her startet jeg opprinnelig med en annen beat, men fant raskt ut at vōx som vokalist trengte noe unikt. Den LA-baserte vokalisten setter veldig preg på sporet, og skaper en rolig atmostfære med inspill av mystikk.

Saken fortsetter under 

(AKAM1K3) «For You» (feat. OMVR)

– For You» var en beat jeg jobbet med lenge, og en av de første låtene jeg lagde til EP’en sammen med «La Vista». Likevel følte jeg ikke at den satt helt før jeg fikk min venn OMVR til å legge vokal på den. Han har en av de mest unike norske vokalene, og hans fløtemyke harmonier i sammen med den tunge bassen skapte en «jazzy» kontrast. «For You» er definitivt den hardeste låten på EP’en.
«Rainforest Cafè»

– Planter og cafè, hva kan gå galt? Annet enn «La Vista» og «Kenji (Intro)» ble dette Botaniques siste instrumentale låt. Den blandet elementer av jazz og ambient i en «chill» setting.
«Trouble» (feat. Daniel Spencer)

«Trouble», som «Coastin, var også en låt som i stor grad ble skapt i samarbeid med vokalist. Jeg fikk med meg den fantastiske singer-songwriteren Daniel Spencer fra London, som la alt fra hjertesorg til RnB i den. Låten ble en Hasta-vri på 90-tallets RnB.

Les mer