Hopp til hovedinnhold
TOMMY TETLEY (MATS BAKKEN/TEE PRODUCTIONS)

♫ Tommy Tee – Musikk ække viktig – låt for låt

TOMMY TETLEY (MATS BAKKEN/TEE PRODUCTIONS)

I dag slapp Tommy Tee albumet Musikk ække viktig, som ikke er sterkt preget av TV 2-flaggskipet The Voice. Tommy er fortsatt The Crazy Minister, og produsentveteranen har samlet en haug av norske rappere. Strictly hip-hop, selv om guruen også leker seg litt.

Musikk Ække Viktig føles nesten som debutalbumet mitt som rapper på norsk. Det er første gangen jeg rapper på norsk på eget album, og i tillegg så mye som jeg gjør, da er det enda deiligere at albumet har blitt tatt så godt imot, sier Tommy fornøyd.


Hør albumet her og se hva Tommy Tee forteller 730 om hver låt:
«Musikk ække viktig»

– Tittelkuttet var blant de aller siste låtene jeg gjorde til skiva. Den var egentlig en del av Beat for Beat, men da jeg hørte den innspillt var det som om det var et tegn fra oven om å skifte tittel og la denne være intro. Beaten er fra 2003.

«ICK» med Mae alias Opaque, Pumba, Jesse Jones & Kenny Bong

– Dette var planlagt å bli introlåta på albumet, og jeg var veldig opptatt av at det ikke skulle være en standard intro hvor man skryter av hvor rå man er og alt man har fått til. Jeg ville at det skulle være en låt som handlet om studioet og området vi holder til. Har holdt meg i det samme strøket siden 1985 stort sett så det ligger en del historie her. Derav tittelen, som står for Inner City Kingz – et av mine gamle writer crews. Shouts til Goal 😉

«Hopp i havet» med Mae, Oter & Chirag fra Karpe Diem

– Denne begynte vi på i våres da Oter var nedover en tur for å spille inn til skiva. Vi hadde strengt tatt startet en annen låt, men da denne beaten kom på var det vanskelig å fokusere på den forrige. The reaaaaal!!!

«På orntli» med Kaveh, OnklP, Store P fra A-Laget & Hollywood Bones alias Isak

– En av de mest umiddelbare bangerne på skiva. Ungfolen Kaveh på et fantastisk hook som driver hele låta framover. Pål spytter flammer og Store P, som kom fra Blodbyen kvelden før jeg skulle mastre, la krona på verket!

«Forandring fryder» med Arshad

– En av de mer eksentriske låtene på albumet, kanskje. Første låt på albumet jeg spilte inn mer eller mindre solo, selvom Mae, Kenny og Lyset er til stede på sisteverset. Mae har hjulpet til med teksten for øvrig. Arshad var, etter at jeg omsider hadde oppdaget at han synger, selvsagt for oppgaven. Han bringer en litt annen feel til låta og gjør den større og mer universell.

«Untitld» med Kaveh, Vinni, Lars Vaular & Arif (fka Phil T. Rich)

– Noen av Norges mest skilled rappere på et brett. Liker blandinga av folk, og det faktum at det spyttes noe særriøst her!

«Beat for Beat»

– Aka «Jackin For Beats» aka «overdose Tommy Tee». En fragmentert historie basert på 10 forskjellige beats som stammer fra gamle DAT-kassetter (og kassetter) datert tilbake til 1989 og fram til i dag. Låta vokste av seg sjæl over noen uker. Et eksperiment av en låt som ihvertfall var veldig morsom å spille inn. Handler om livet. Og Torggata-området. Og livet i Torggata-området. Shit like that.

«Høydeskrekk» med Mae, Lyset alias Son of Light, Kevin & Tech-Rock fra Warlocks

– TP Oldstars minus Diaz. Første TP Allstars-låt på norsk (!) En artig affære jeg såvidt rakk å gjøre ferdig før skiva skulle mastres. Rakk dog ikke vente på at halsbetennelsen til Diaz skulle gi rom til å legge 8-taktern sin 🙁

«Askepot» med Vinni

– Beaten på denne kom i mars, hooket i april, og deretter tok det et halvt år i bakhuet før jeg ble klar til å skrive vers. Sisteverset ble skrevet mens jeg mastra resten av skiva, så det ble ikke tid til så mye post production. Den minst breiale låta på albumet.

«Fløyel & slike» med Kevin & Mae

– Hyggelig gjenhør med superduoen Kevin & Mae som står bak udødelige «1 av 5» fra ScandalNavia (2000). Kombinasjonen har ikke blitt dårlig med årene, og her er det versene som står i sentrum. Duh.

«Neste gang med Pumba, Lyset, Mae, Lars Vaular & Store P

– (Nesten) sistelåta ble laget nesten sist, og jeg valgte en atypisk beat med en litt annen feel enn resten av skiva. Et voldsomt stjernelag av rappere, ikke bare med skills, men også riktig dose words of wisdom. Bra å runde av med. Tenker jeg.

«Etterpå» med Boss Castro, Don Martin & Fela

– Etter at man egentlig har runda av er det kanskje en idé å minne om at selv om noe er slutt, så er det ofte noe annet og andre som kommer etterpå. Noen tanker rundt dette fikk jeg hjelp av Nilsenbanden gutta til å manifestere. Greit å se litt framover.

 


Se også: FREDAGSFJAS:
Tommy Tee

Nyeste saker fra 730.no

Les mer