Hopp til hovedinnhold
OUFFFFFF (CAROLINE/UNIVERSAL)

♫ Ta et par rolige shots med Vidar Villa

OUFFFFFF (CAROLINE/UNIVERSAL)

«Et par rolige shots med gutta» kan bli Norges eneste sommerlige landeplage med banjo. Det hele takket være gladgutten Vidar Villa, som her synger om kvelder som sklir ut.


#relatable


Sjekk ut Oslo-guttens nye smash nedenfor det solide intervjuet.

Hei Vidar Villa, gratulerer med en særdeles sterk sommerlåt! Hvem går den ut til og hva er budskapet?


– Tusen takk! Vel, de fleste har vel vært der og meldt: «Neida, vi skal ta det rolig og bare ta et par pils». Og faktisk ment det! Men det er ikke sikkert at han som har tatt seg et par pils er så enig med den pripne edru-versjonen av seg selv. Prioriteringene endrer seg brått med litt promille, og så sklir det ut. Låta går ut til alle som kan kjenne seg igjen! Og til de frustrerte sjelene som kjenner igjen den ubrukelige kjæresten sin…


«Et par rolige shots med gutta har vel aldri skadet noen»… Det er vel jug?


– Haha! Det er jug, ja. Det har dere helt rett i.


Hvem er tørste André som får kvelden til å skli ut?


– Vi har vel alle en «André» som alltid får kvelden til å skli ut? Uten disse heltene ville livet blitt fattigere, og historiene våre kjedelige. Fun fact: Mellomnavnet mitt er André… Så, ja…


Aha… Okay, så hva er det dummeste du har gjort på fylla – så langt?


– Jeg har jo en sånn «våkne i Riga uten å huske hvordan jeg kom meg dit, med tomme lommer, bla bla bla». Men det dummeste er nok heller alt det dumme jeg får andre til å gjøre. Som da jeg fikk lillebror til å forstå at det var en god idé å ri naken på alpakkaer. Som mange kanskje vet, så er de ganske sinte av seg. Og de biter.


Du går løs med banjoen?


– Det skulle jeg gjerne gjort, men her gikk vi for topp banjokvalitet. Selv om vi tuller og tøyser mye i tekstene, så skal det musikalske gjøres skikkelig. Mye banjo-plugins ute og går om dagen, men vi vil helst gjøre alt organisk. Så her var vi så heldige å få med Norges beste banjospiller, Terje Kinn, som til vanlig spiller med Øystein Sunde.


Wow, respekt! Hvordan fikk du dette keegete navnet Vidar Villa?


– Før vi egentlig hadde bestemt oss for noe navn fikk vi en ganske brå booking til et stort event i Ålesund. De måtte ha et navn til plakaten, og manageren min ba de bare trykke «Vidar». Men som artistnavn syntes jeg det ble i overkant folkelig og jovialt, så vi måtte balansere det med noe litt mer keegete! Vi endte på Vidar Villa, og det har vært navnet siden. Navnet danser jo på tunga… Haha!Herr Villa, hva synes du om den norske klassikeren «Topp å bo i blokk»?


– FOR EN LÅT! Slike kulturskatter må vi ta vare på. Jeg setter den som ringetone. Det er forresten riktig som Falk og Mathisen sier, det er topp å bo i blokk! Men jeg foretrekker villa…


Singelcoveret ditt er mektig kost. Vi klarer ikke å stoppe å stirre. Hvordan vil du beskrive sveisen og hva slags statement gir brillene dine?


– Haha! Det er slik du blir seende ut etter en lang kveld med «André». Når det kommer til brillene så er jo det bare fordi at jeg er halvveis blind. Jeg trenger de for å se.


Hvorfor har du pressbilde med ballonger foran Stortinget?


– Det er coverbildet til den første låta jeg ga ut; «Det er fest». Hør på den, så skjønner dere veldig godt valg av bilde 😀


 
 


Det kryr av norske popjenter, men vi har færre popgutter. Hvorfor er det slik, mon tro?


– Hm… Før ville guttene nerde på gitaren for å bli rockestjerner og tøffe seg. Nå vil alle bli DJ/produsenter og bruker tiden sin i FruityLoops og Logic. Kanskje jentene rett og slett er flinkere til å tenke helhetlig og faktisk være popstjerner?


Skarpt resonnement. Men vi har for eksempel Morgan Sulele og Freddy Kalas; to giganter innen norsk mannlig lettbeint pop. Hva slags forhold har du til dem?


– Morgan Sulele er gøy. Freddy Kalas er gøy. Lettbeint pop er gøy. Begge to er noen résere til å skrive fengende poplåter, og man må jo ta av seg hatten for alt de har fått til!


Hva er planen i sommer?


– Pille reker, nattbade, drikke øl på offentlig sted, kysse litt på søte jenter, skrive sommerlåter som vi må vente et helt år med å gi ut, og spille mest mulig live med bandet. Også blir det selvfølgelig noen rolige shots med André, da…

The future of music? Nyt «Et par rolige shots med gutta» med Vidar Villa
her:


Se også:
Izabell slipper video til «1000 tusenlapper»

Nyeste saker fra 730.no

Les mer