Hopp til hovedinnhold
(ANTON SOGGIU)

♫ Sørlandsrapper om første gang han forelsket seg i en mann

(ANTON SOGGIU)


Karsten Dahl Marcussen alias 
Big Daddy Karsten fra rapduoen Folkefiender gjorde i høst noe som ikke oss bekjent har hendt i det norske hip-hop-miljøet før.

Via en lowkey kommentar på hans egen Facebook-status kom han med en highkey annonsering vedrørende legningen sin:
(SKJERMBILDE FACEBOOK)Arendal-artisten forteller 730 at han for et halvt år siden valgte å være åpen om at han er homofil.

– Jeg bestemte meg allerede i sommer for at hvis noen spurte, skulle jeg være ærlig.

Man skulle for øvrig tro at det var en heller uproblematisk affære å komme ut i 2016, men det ble likevel litt oppstyr.

– Jeg var usikker på hvor mye folk ville bry seg. Vi lever jo i 2016 tross alt, men det er hyggelig at jeg har fått så mye oppmerksomhet som jeg har. Jeg skriver meg inn i historiebøkene, og det er litt rart å tenke på. 

Selv om Karsten stort sett har fått positive tilbakemeldinger (som seg hør og bør), har han også fått noen snodige bemerkninger. Noen sier at de ikke lenger vil høre på musikken hans, andre mener at han må lage «gayere» musikk, mens noen til og med ikke vil ikke være vennen hans lenger. 

Men glem hva tullinger sier – nå er sørlendingen klar med sin første låt som landets første åpent homofile rapper.

(Ikke at det skal bli en greie, og at man skal definere artister etter hvilket kjønn de forelsker seg i. Men det er et stort, fint, og ikke minst viktig steg i riktig retning, spør du oss.) «Sitter i Saksa» handler ifølge Karsten om hans første skikkelige mancrush – og ble skrevet før legningen hans var allment kjent. Det er en sterk og fin låt om umulig kjærlighet, som alle kan kjenne seg igjen i.

– Noen gang vært håpløst forelska og i en vanskelig situasjon? Da e denne for deg, desperasjonen e til å ta og føle på og vil treffe deg på en eller anna måte. Jeg vært så ærlig om så mye, men ikke om at jeg er homo. Det var en lettelse å stå fram. Nå ble det mulig å snakke om meg sjøl og være meg sjøl fullt og helt i musikken. Singelen handler om min første ordentlige forelskelse. Den opplevde jeg i sommer. 

Låta er produsert av GaffelBeats, og hele Norges Kong Halvor lager i skrivende stund musikkvideoen.


Lytt til Big Daddy Karstens «Sitter i saksa», og les intervju under.

Hei Karsten! Hvordan tror du folk reagerer på den første, norske raplåten om å være forelsket i samme kjønn?


– Denne låta e skrevet slik at du ikke kan henge deg opp i det med mindre du vet det på forhånd, e e ganske sikker på at alle som har vært litt ulykkelig forelska kan kjenne seg igjen i den uansett. 

Kong Halvor produserer musikkvideoen til «Sitter i Saksa», kan du fortelle litt om den og hvordan det er å jobbe med kongen?


– E e superstoka over videoen, Halvor og Kim gikk hardt i malinga med planlegging locations og det som e. Halvor e jo ikke bare en random videoprodusent, men også kompis, så e vet at han ikke slækker på denne i det hele tatt på denne. Håper folk liker det de ser og viser den til venna sine!

17. desember skal du varme opp for Cakes Da Killa på Blå! Hva er ditt forhold til ham?


– Cakes da Killa e definitivt den rappern e liker best som e åpent gay! Men ikke se på det som gay rappers da, ikke gjør en ting av det, noen rappere e homo andre e ikke, akkuratt som noen rappere e flinke og andre ikke e det. Kvalitet over legning nahmsayin’?Du slipper snart (13. desember) en mixtape. Hva kan du fortelle om den?


– Ooooh,
Junkfood e beinhard og e de låtene som liksom ikke helt har samme kommersielle appeal som singlene som dropper fremover. E har med meg undergrunn/stars som: Ego, Klish, Kverulanton, Bvis, Kåådobbel, Spira og sist men langtfra minst Deerail fra legendariske Coughee Brothaz aka crewet til Devin the Dude på denne. Junkfood består av deilige blodklutproduksjoner fra Tom12″, Starius, Euphonious og Bøbben for å nevne noen – det blir mat for gatene for å si det sånn!! Husk å kom på releaseparty/juletrefest på Paul’s Boutique den 13. des.

Hva er planene fremover?


– Slippe musikk, spille konserter, jobbe i studio, ja også må dere ikke glemme at Folkefiender slipper EP-en 
For å si det sånn 9. januar. Den kan dere glede dere til den også, for å si det sånn hehe!

Se også: 23 nye navn til by:Larm

Nyeste saker fra 730.no

Les mer