♫ Sondre Justad tar sommeren «Tilbake»

8. jun 2015 kl. 00:00
FIN GUTT (24) (BJØRNAR ØVREBØ)

FIN GUTT (24) (BJØRNAR ØVREBØ)

Sondre Justad, altså. Da Lofotens mest lovende artist spilte på Christine Live på Rockefeller for noen uker siden ble det kollektiv hyling fra publikum, og det er sikkert litt dåning foran radioen hver gang «Nu har du mæ» spilles også. Sondre er enkelt og greit sjukt flink. Så flink at team Sam Smith følte seg truet… Mer om det i vårt korte  intervju under.


24-åringen slipper førstkommende fredag sin nye singel «Tilbake», men før den er ute overalt kan du høre den så ofte du vil via 730. <3


La deg forføre via Soundcloud mens du leser vår kjappe Q&A med Sondre under. 


Hei Sondre! Så fin låt, det lukter hit av den, gitt. Hvordan ble «Tilbake» til? Og hvem handler dem om? 
– Takk! Den startet, som mange av de andre låtene mine, med et notat på telefonen. Senere jobbet jeg med en produsent i Stockholm og fant ut at den teksten passet perfekt til musikken vi hadde. Låta handler om en fyr som glemmer hvor bra dama hans er.
Folk er veldig glad i deg og musikken din. Hva er det fineste du har hørt i det siste? 
– Fikk en veldig hyggelig melding fra et kjærestepar som skrev de skulle på Christine Live på Rockefeller for å høre meg, tross at dama var høygravid med termin dagen etter. Et par dager senere sendte de meg bilde av babyen og skrev at de vurderer å kalle den for Sondre. 
Sam Smith & co stoppet coveren din av «Stay With Me» da du ville gi den ut som singel. Er det litt stas at de fryktet deg, eller bare bittert? 
– Syns fortsatt hele greia er ganske absurd. Det var en problemstilling jeg aldri hadde sett for meg skulle dukke opp. Var litt kjipt der og da, men forstår også utrolig godt at de ønsket fokuset skulle være på originalversjonen.

Fortsetter under

Hvem i hele verden hadde du likt å se covre Sondre Justad? 
– Sam Smith med engelsk versjon av «Tilbake»?
Yes please! Bortsett fra musikken, hva opptar deg om dagen? Hva bryr du deg om?
– Vårlufta, turer til havet og Akerselva, parker, kafeer, uteservering, dansing, folk jeg er glad i, folk jeg har lyst til å bli glad i, bøker, aviser, samfunnsstrukturer, ubalanse og urett i Norge og Verden. Gidder ikke å svare så mye mer akkurat nå. Heh.

Til slutt, hva er planene for sommeren, og ikke minst resten av 2015? 
– Skal på min første sommerturné! Gleder meg vilt mye til å oppleve nye festivaler, mure (les: ikke murstein) med bandet mitt og treffe råe folk. I tillegg må jeg jobbe med stupet. Elsker å bade, helst uten shorts, men stupet og hoppet ser ikke bra ut.
– Innimellom konserter og bading skal jeg arbeide med debutalbumet. Det kommer til høsten og like etterpå skal vi på en lang releaseturné. Den store avslutningen av året blir med egen gig på Rockefeller 28. november. Ganske uvirkelig å tenke på nå.

Se også 730 x Sondre Justad i 2013: – Nordlandsk er Norges mest sexy dialekt